Poveži se s nama

Vijesti

Grad raspisao natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti

Objavljeno

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2018. godini. Sredstva se mogu iskoristiti za edukaciju i stručno osposobljavanje, modernizaciju ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, baždarenje prskalica, premiju osiguranja, umjetno osjemenjivanje krava i junica, podizanje protugradne mreže, uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac) i analizu kontrole mliječnosti.

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika te pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Uvjet je da su upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice, imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu, životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja.

Natječaj za potpore u edukaciju i stručno osposobljavanje otvoren je do 31. listopada, kao i za ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica te baždarenje prskalica. Natječaji za modernizaciju i/ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, uzgoj cvijeća te podizanje protugradne mreže otvoreni su do 15. studenog. Natječaji za potporu umjetnog osjemenjivanje krava i junica te analizu kontrole mliječnosti otvoreni su do 15. prosinca, za premiju osiguranja do 30. rujna.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili putem telefona 01 62 69 947.

Moja županija

“Zajedno za Zagreb” – u akciji i Zagrebačka županija

Objavljeno

on

Odlukom hrvatske Vlade otvoren je račun za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb” kojima će se sanirati materijalna šteta nakon potresa u Gradu Zagrebu i okolici. Zagrebačka županija priključila se ovoj akciji i uplatila 100.000 kuna u državni proračun na poseban račun aktiviran za sanaciju. – Zagrebačku županiju i Grad Zagreb dijele administrativne granice, ali nas povezuju ljudi i humanost. Zagrebe, drži se! – poručuju iz Županije.

Potres 22. ožujka jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici najjači je zabilježen u posljednjih 140 godina u Hrvatskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Velikogoričani dobili virtualnu tržnicu domaćih poljoprivrednih proizvoda

Kupujte iz sigurnosti svoga doma

Objavljeno

on

Virtualna tržnica od nedavno je dostupna Goričanima i putem Facebook-a. Na stranici ‘OPG tržnica u Vašem domu’ možete naručiti svježe voće i povrće lokalnih OPG-ova. Jedino što vam treba za kupovinu su računalo ili pametni telefon te internet. Na stranici možete pronaći proizvode OPG-ova, uvjete i vrijeme dostave te kontakt za naručivanje.

Prijaviti se mogu svi OPG-ovi iz Velike Gorice, Zagreba i Zagrebačke županije.

– Cilj je da ta Facebook stranica postane mjesto sigurne kupnje i promocije poljoprivrednih proizvoda OPG-ova u zagrebačkom prstenu. Stranica je pokrenuta u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice – poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Vijesti

U Velikoj Gorici nema novih oboljelih

Tri nove osobe zaražene bolešću COVID-19 na području okolnih općina

Objavljeno

on

Prema informacijama iz gradskog Stožera civilne zaštite broj oboljelih od bolesti COVID-19 nije se promijenio od jučer, dok su zabilježena tri nova slučaja na području susjednih općina Kravarsko, Pokupsko i Orle. Iz Stožera su apelirali na građane da ne odlaze u Dom zdravlje bez prave potrebe.

– Svima onima kojima liječnička pomoć nije hitno neophodna neka se prvo jave svom liječniku obiteljske medicine telefonom – rekao je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec.

Upozorio je vlasnike trgovina da moraju paziti na red i pravila o socijalnoj distanci u trgovinama, ali i ispred njih. Na ulazima u trgovine moraju biti postavljena sredstva za dezinfekciju.

Ekipe Crvenog križa i lokalnih DVD-ova posjećuju starije i nemoćne osobe na području našeg grada, kao i osobe u samoizolaciji, te im redovito dostavljaju hranu i lijekove.

– Apelirala bih na sve naše sugrađane ako u blizini imaju stariju ili nemoćnu osobu da im pomognu te da ih telefonski kontaktiraju, pozvone na vrata i pitaju ih trebali im nešto. Važno je poštivati razmak od dva metra, kontakt ne bi trebao biti duži od pet minuta i obavezno treba koristiti zaštitnu masku i rukavice – poručila je Renata Deak, ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica.

Pučka kuhinja svakom danom otvorena je od 11 do 11,30 sati na novoj adresi u Cvjetnom naselju 16.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno