Poveži se s nama

Vijesti

Grad raspisao natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti

Objavljeno

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2018. godini. Sredstva se mogu iskoristiti za edukaciju i stručno osposobljavanje, modernizaciju ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, baždarenje prskalica, premiju osiguranja, umjetno osjemenjivanje krava i junica, podizanje protugradne mreže, uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac) i analizu kontrole mliječnosti.

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika te pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Uvjet je da su upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice, imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu, životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja.

Natječaj za potpore u edukaciju i stručno osposobljavanje otvoren je do 31. listopada, kao i za ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica te baždarenje prskalica. Natječaji za modernizaciju i/ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, uzgoj cvijeća te podizanje protugradne mreže otvoreni su do 15. studenog. Natječaji za potporu umjetnog osjemenjivanje krava i junica te analizu kontrole mliječnosti otvoreni su do 15. prosinca, za premiju osiguranja do 30. rujna.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili putem telefona 01 62 69 947.

Vijesti

FOTO Gimnazijalcima svečano uručene maturalne svjedodžbe

Objavljeno

on

Maturantima Gimnazije Velika Gorica, generacija 2014. do 2018. godine, danas su svečano uručene svjedodžbe o položenoj državnoj maturi. Tim činom ova generacija se definitivno oprostila od srednjoškolskog naukovanja s pogledom usmjerenim prema studiju. Gimnazijalcima (117) je svjedodžbe uručivala ravnateljica Gimnazije dr.sc. Brankica Žugaj uz asistenciju razrednica: Ljerke Bačurin, prof. (4.a), Ivane Petravić prof. (4.b), Ane Leder, prof. (4.c), Vesne Lastrić prof. (4.d), i Đurđice Maskalan prof. (4.e) te pedagoginje Oliete Horvat Kardoš. Ispitna koordinatorica Iva Dubravica nadgledala je potpisivanje maturanata u Evidencijske liste Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Uručivanje svjedodžbi pada u sredinu ljeta i školskih ferija odnosno sezone sveopćih godišnjih odmora, ali ih maturanti ne mogu prije dobiti iz proceduralnih razloga. Naime, ispiti državne mature su pod ingerencijom Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, zakonska procedura mora biti poštivana (nakon objavljivanja rezultata ispita postoji rok u kojem maturanti mogu uložiti eventualne prigovore) i zbog toga se sve finalizira u drugoj polovici srpnja.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Nagrađivana turistička novinarka predstavila Zagrebačku županiju

U dvije epizode vloga obradila bogatu gastronomsku i enološku ponudu zagrebačkog zelenog prstena

Objavljeno

on

Nagrađivana turistička novinarka, spisateljica i antropologinja Andrea Pisac kroz dvije epizode vloga predstavila je bogatu gastronomiju Zagrebačke županije. Strancima je pokušala dočarati autohtone delicije zagrebačkog zelenog prstena.

„Dvije epizode vloga “In Zagreb County with Andrea Pisac: gourmet weekend” na brz, razigran i duhovit način dočaravaju lokalne gastroenološke adute. Od autohtonih jela i vina preko kulturno-povijesnog miljea iz kojeg su iznikli pa sve do neobičnih i manje poznatih štikleca“, poručili su iz Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U ovom vlogu Andrea Pisac obraća se stranim posjetiteljima na engleskom jeziku. Njezina posvećenost promoviranju Hrvatske u svijetu najbolje se vidi na blogu Zagreb Honestly, kojeg je pokrenula 2014 i koji je od tada izrastao u jedan od svjetski najpopularnijih putopisnih blogova o Hrvatskoj.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijskom Zavodu za hitnu medicinu četiri nova vozila

Vozila će biti raspoređena u ispostave Dugo Selo, Velika Gorica, Ivanić-Grad i Zaprešić….

Objavljeno

on

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas ima 4 nova vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručila je u Ivanić-Gradu zamjenica župana Nadica Žužak. Prema riječima ravnatelja Gajnika navedena vozila bit će raspoređena u ispostave Dugo Selo, Velika Gorica, Ivanić-Grad i Zaprešić. Uz dodijeljena 4 vozila hitne medicinske pomoći, do kraja godine dodijelit će se još 5 vozila za sanitetski prijevoz za što je ukupno osigurano 2,7 milijuna kuna.

„Osim nabave novih vozila i ulaganja u imovinu, ulažemo i u ljudske potencijale. U ovom trenutku Zavod za hitnu medicinu ima dva specijalizanta za čije nam je specijalizacije iz europskih fondova odobreno 2,3 milijuna kuna“, rekla je zamjenica Žužak.

Za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od 2014. godine do danas Zagrebačka županija osigurala je nabavu 42 vozila ukupne vrijednosti 13,7 milijuna kuna. „Možemo se pohvaliti da su nam sva vozila hitne medicinske pomoći mlađa od tri godine“, istaknuo je ravnatelj Gajnik dodavši kako vozila Zavoda godišnje prijeđu preko 5,5 milijuna kilometara.

Inače, Zagrebačka županija i ove godine financira timove hitne medicinske pomoći u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini s 1,2 milijuna kuna. Također, s istim iznosom financira rad 8 punktova posebnog dežurstva u neradne dane i blagdane u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije kako bi se smanjio pritisak na hitnu medicinu.

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno