Poveži se s nama

Vijesti

Grad raspisao natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti

Objavljeno

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2018. godini. Sredstva se mogu iskoristiti za edukaciju i stručno osposobljavanje, modernizaciju ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, baždarenje prskalica, premiju osiguranja, umjetno osjemenjivanje krava i junica, podizanje protugradne mreže, uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac) i analizu kontrole mliječnosti.

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika te pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Uvjet je da su upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice, imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu, životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja.

Natječaj za potpore u edukaciju i stručno osposobljavanje otvoren je do 31. listopada, kao i za ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica te baždarenje prskalica. Natječaji za modernizaciju i/ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, uzgoj cvijeća te podizanje protugradne mreže otvoreni su do 15. studenog. Natječaji za potporu umjetnog osjemenjivanje krava i junica te analizu kontrole mliječnosti otvoreni su do 15. prosinca, za premiju osiguranja do 30. rujna.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili putem telefona 01 62 69 947.

Vijesti

FOTO VIJEST Članovi goričkog HDZ-a odali počast žrtvi Vukovara

Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke otputovala u Grad heroj

Objavljeno

on

U koloni sjećanja od nekoliko desetaka tisuća građana koračalo je i stotinjak članova goričkog HDZ-a. Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica uputila su se jučer u Vukovar.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Gorički branitelji posjetili Škabrnju

Položili vijence i zapalili svijeće na spomen–obilježju masovne grobnice poginulih civila i branitelja

Objavljeno

on

Komemoracijom i kolonom sjećanja jučer se obilježila 27. obljetnica stradanja mještana Škabrnje. Predstavnici goričkih braniteljskih udruga i dogradonačelnik Ervin Kolarec položili su vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju i spomen – obilježju masovne grobnice za sve poginulih civila i branitelja.

U nikad duljoj Koloni sjećanja okupilo se 15 tisuća građana iz svih dijelova Hrvatske i susjedne BiH.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Provala u Odranskom Obrežu

 Ukraden nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna

Objavljeno

on

Sa subote na nedjelju, između 15 i 11 sati provaljeno je u kuću Odranskom Obrežu. Iz kuće na Dragonožečkoj cesti nepoznati provalnik ukrao je nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno