Poveži se s nama

Vijesti

Grad najavio niz mjera pomoći građanima

Najavljeno i osnivanje Fonda za pomoć poduzetnicima vrijednog dva milijuna kuna

Objavljeno

Grad Velika Gorica priprema niz mjera za pomoć građanima i poduzetnicima kojima je onemogućeno poslovanje uslijed donesenih mjera zabrane rada, a zbog sprječavanja širenja zaraze korona virusom, poručili su danas iz Grada.

Grad je pokrenuo korake za osnivanje Fonda iz kojeg će se isplaćivati pomoć poduzetnicima kojima je u ovom vremenu onemogućen rad. U fond će se uplatiti dva milijuna kuna, koji će se potom raspodijeliti temeljem javnog natječaja.

Osim toga, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja se zbog poznatih okolnosti, održava elektronskim putem, trebale bi biti donesene mjere za pomoć građanstvu. Gradonačelnik Gradskom vijeću predlaže odgodu plaćanja komunalne naknade svim građanima kao prvu fazu te oslobađanje plaćanja roditeljskih uplata za dječje vrtiće i produženi boravak u školama. Za ožujak, dok su djeca pohađala vrtić pola mjeseca, uplata će biti umanjena za 50 posto, a od travnja se vrtić do daljnjeg neće plaćati.

Vezano uz odgodu plaćanja komunalne naknade, riječ je o prvom koraku, a potom će se donijeti i mjere o otpisu komunalnog doprinosa. Poslovnim objektima, kojima je naloženo zatvaranje, Grad će u sljedećim danima omogućiti i dodatne mjere kojima će pokušati olakšati njihovo buduće poslovanje. Dodatne mjere rasterećenja, Grad će predložiti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana za deset dana.

– Važno je sačuvati zdravlje i učiniti sve na sprječavanju širenja zaraze, no isto tako je važno voditi računa o očuvanju svakog radnog mjesta i o pomoći našim gospodarstvenicima kojima je zbog nastale situacije u zemlji onemogućen rad. Moramo zajedno promišljati o svemu i učiniti sve kako bismo u tome uspjeli – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Vijesti

VG Čistoća počinje odvoziti otpad iz Kravarskog

Tvrtka koja je mještanima Kravarskog do sada osiguravala odvoz otpada uzet će kante, a nove će podijeliti VG Čistoća

Objavljeno

on

S posljednjim danom lipnja EKO FLOR PLUS d.o.o. prestaje pružati uslugu odvoza otpada na području Općine Kravarsko te sa zadnjim odvozom uzima i kante. Od 1. srpnja otpad će početi odvoziti VG Čistoća d.o.o.

– Do promijene davatelja usluge došlo je zbog previsoke cijene te smo u dogovoru s Gradom Velika Gorica i VG Čistoćom došli do sporazuma o odvozu otpada po prihvatljivim cijenama. Molimo sve korisnike da otpad prikupljaju u vrećama za smeće do podijele novih kanti koje će VG Čistoća podijeliti do 10. srpnja – poručili su iz Općine Kravarsko.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Ispit državne mature iz Matematike A

Objavljeno

on

23.06.2020. Velika Gorica. Ispit državne mature iz Matematike A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Treći tjedan državne mature započeo je, nakon produženog vikenda, danas ispitom iz Matematike A. Trajanje ispita je 180 minuta (od 09 do 12 sati). U prostoru srednjoškolskog centra, u holu i hodnicima (u prizemlju i na katu) bilo je za vrijeme trajanja ispita tiho, ‘kao u crkvi’. Na hodnicima su bile samo dežurne nastavnice.

23.06.2020. Velika Gorica. Ispit državne mature iz Matematike A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon ispita učenici su komentirali ono što su napisali, bili su raspoloženi, nitko nije odavao dojam da je nezadovoljan onim što je napravio za tri sata. Nisu se odmah razišli, a onda su se uputili na svoja uobičajena sastajališta, obližnje kafiće.

23.06.2020. Velika Gorica. Ispit državne mature iz Matematike A. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sutra je ispit iz Matematike B. Trajanje ispita je 150 minuta (od 09:00 do 11:30 sati).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno