Poveži se s nama

Vijesti

Gorički zet, maske, gradonačelnik, dnevnik i recepti u novom Reporteru!

Izašao je 379. broj mjesečnika Reportera, kojeg besplatno možete uzeti na već poznatim “spotovima” u Velikoj Gorici i okolnim mjestima. Vijesti, priče, intervjui, čak i jedan dnevnički zapis čekaju Vas kad krenete listati novi broj…

Objavljeno

Dan je zaljubljenih, dan Dinamova europskog proljeća, ali i dan kad je pred Vas došao novi Reporter. Može ga se, kao i svakog mjeseca, pronaći na već tradicionalnim lokacijama u cijelom gradu, ali i u svakom od mjesta širom našeg lijepog Turopolja.

U svom 379. broju ovaj gorički mjesečnik donosi, sasvim prigodno datumu, jednu lijepu ljubavnu priču, o proslavljenom veslaču koji je postao “naš”. Damir Martin ima svoju Ivanu, a jednog dana volio bi imati i veslački klub u svome novom gradu. Sasvim konkretno, na Čiču.

– Jezero Čiče idealno je za školu veslanja. Volio bih se tome posvetiti nakon Tokija 2020., da gorička djeca ne moraju ići na treninge na Jarun ili na Savu – kaže, između ostaloga, Damir u priči o mladoj obitelji Martin.

U ovom broju Reportera može se pročitati i intervju s gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je govorio o svojim vizijama i planovima, ciljevima koji su ostvareni i onima koji (zasad) nisu… Ukratko, o svojih deset godina u ulozi prvoga čovjeka grada koji se polako okreće fašničkom ludilu. Tim povodom, donosimo Vam i priču o Petri Petak, odgajateljici u Dječjem vrtiću Žirek, koju slobodno možemo nazvati – kraljicom Fašnika! Petra, naime, svake godine vlastitim rukama izrađuje maske za svojih dvoje djece, ali i za svoju vrtićku djecu. Ispričala nam je odakle majki dvoje djece snage, volje i energije da se dva do tri mjeseca priprema za Turopoljski fašnik…

Nakon što pregledate i sve posljednje događaje u životu Velike Gorice i doznate recepte za pokladne slastice, nakon što doznate kakvi su planovi s renovacijom zgrade Srednjoškolskog centra, doći ćete do priče iz Aalborga, gradića na sjeveru Danske. Ondje je naša Ines Grdenić, karatistica i serijska pobjednica u izboru za gradsku sportašicu godine, ugrabila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, a samo za Reporter pripremila svoj dnevnik iz Danske. Kako se uređuje za natjecanje, kako se borila sa skidanjem kilograma i kako je proživljavala pobjede prepričala je u tekstu pod naslovom “Moji danski dani”.

Imamo i priču u “Goričkom Nindži”, nogometašu Gorice Matiji Dvorneković, koji ove zime igra najbolji nogomet u karijeri, a usput i vodi pjesmu u svlačionici nakon pobjeda. Pjesmu koju je, usput rečeno, sam odabrao…

Sve to, i još ponešto, možete pronaći u novom besplatnom Reporteru. Potražite ga, prelistajte, uživajte…

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno