Poveži se s nama

Vijesti

Gorički zet, maske, gradonačelnik, dnevnik i recepti u novom Reporteru!

Izašao je 379. broj mjesečnika Reportera, kojeg besplatno možete uzeti na već poznatim “spotovima” u Velikoj Gorici i okolnim mjestima. Vijesti, priče, intervjui, čak i jedan dnevnički zapis čekaju Vas kad krenete listati novi broj…

Objavljeno

Dan je zaljubljenih, dan Dinamova europskog proljeća, ali i dan kad je pred Vas došao novi Reporter. Može ga se, kao i svakog mjeseca, pronaći na već tradicionalnim lokacijama u cijelom gradu, ali i u svakom od mjesta širom našeg lijepog Turopolja.

U svom 379. broju ovaj gorički mjesečnik donosi, sasvim prigodno datumu, jednu lijepu ljubavnu priču, o proslavljenom veslaču koji je postao “naš”. Damir Martin ima svoju Ivanu, a jednog dana volio bi imati i veslački klub u svome novom gradu. Sasvim konkretno, na Čiču.

– Jezero Čiče idealno je za školu veslanja. Volio bih se tome posvetiti nakon Tokija 2020., da gorička djeca ne moraju ići na treninge na Jarun ili na Savu – kaže, između ostaloga, Damir u priči o mladoj obitelji Martin.

U ovom broju Reportera može se pročitati i intervju s gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je govorio o svojim vizijama i planovima, ciljevima koji su ostvareni i onima koji (zasad) nisu… Ukratko, o svojih deset godina u ulozi prvoga čovjeka grada koji se polako okreće fašničkom ludilu. Tim povodom, donosimo Vam i priču o Petri Petak, odgajateljici u Dječjem vrtiću Žirek, koju slobodno možemo nazvati – kraljicom Fašnika! Petra, naime, svake godine vlastitim rukama izrađuje maske za svojih dvoje djece, ali i za svoju vrtićku djecu. Ispričala nam je odakle majki dvoje djece snage, volje i energije da se dva do tri mjeseca priprema za Turopoljski fašnik…

Nakon što pregledate i sve posljednje događaje u životu Velike Gorice i doznate recepte za pokladne slastice, nakon što doznate kakvi su planovi s renovacijom zgrade Srednjoškolskog centra, doći ćete do priče iz Aalborga, gradića na sjeveru Danske. Ondje je naša Ines Grdenić, karatistica i serijska pobjednica u izboru za gradsku sportašicu godine, ugrabila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, a samo za Reporter pripremila svoj dnevnik iz Danske. Kako se uređuje za natjecanje, kako se borila sa skidanjem kilograma i kako je proživljavala pobjede prepričala je u tekstu pod naslovom “Moji danski dani”.

Imamo i priču u “Goričkom Nindži”, nogometašu Gorice Matiji Dvorneković, koji ove zime igra najbolji nogomet u karijeri, a usput i vodi pjesmu u svlačionici nakon pobjeda. Pjesmu koju je, usput rečeno, sam odabrao…

Sve to, i još ponešto, možete pronaći u novom besplatnom Reporteru. Potražite ga, prelistajte, uživajte…

Vijesti

U tjednu cjeloživotnog učenja besplatno naučite crtati, zdravo se hraniti ili izraditi hotel za kukce i ekološke deterdžente

Pučko otvoreno učilište uključilo se u nacionalnu obrazovnu kampanju

Objavljeno

on

Započeo je 14. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalna obrazovna kampanja u kojoj se građanima prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Traje od 21. rujna do 5. listopada, a uključilo se i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Pripremili su četiri besplatne radionice za djecu i odrasle, a sve će se održati 3. listopada.

– Svrha cjeloživotnog obrazovanja i učenja sastoji se u činjenici da je ono potrebno svim naraštajima kako bi odgovorili izazovima na tržištu rada i samim time unaprijedili kvalitetu života. U skladu s tim POUVG, osim što nudi niz pogodnosti za umirovljenike i osobe treće životne dobi, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i znanosti provodi programe osposobljavanja i usavršavanja odraslih te tečajeve i radionice za djecu – rekli su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Prva na rasporedu je radionica pod nazivom Tigionica, namijenjena djeci starijoj od šest godina, a na kojoj će osmero polaznika naučiti napraviti hotel za korisne kukce. Svoj rad moći će ponijeti kući i postaviti u vrt, park ili školsko dvorište te pomoći bubamarama, pčelama, bumbarima i drugim korisnim kukcima.

Osim Tigionice, Pučko otvoreno učilište pripremilo je i radionice zdrave prehrane i izrade ekoloških deterdženata te školu crtanja.

– Zbog epidemiološke situacije broj polaznika radionica je ograničen, a prijave traju do petka – dodali su iz POUVG.

Nastavi čitati

Vijesti

Za pomoć Grada prijavilo se više od 1.700 srednjoškolaca, a prijave traju i dalje

Dobit će tisuću kuna pomoći za kupovinu udžbenika i ostalog školskog pribora

Objavljeno

on

Iz Grada Velike Gorice objavili su kako se za potporu Grada srednjoškolcima prijavilo nešto više od 1.700 učenika. Poziv je otvoren početkom rujna, a prvi je to put da Grad pomaže srednjoškolcima novčanom potporom od tisuću kuna namijenjenih nabavi udžbenika i ostalih materijala potrebnih za srednju školu. .

Dosad je Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport obradio 500 prijava, a napomenuli se kako se prijave i dalje mogu slati.

Nastavi čitati

Vijesti

Gorički HSP napustio koaliciju na čelu s HDZ-om

Kao razloge su naveli prekomjerno zapošljavanje u gradskim komunalnim poduzećima, izgradnju asfaltne baze u Donjoj Lomnici, nedovoljnu autonomiju mjesne samouprave…

Objavljeno

on

Pravaški savez Velike Gorice napustio je koaliciju na čelu s HDZ-om koja je na vlasti u Velikoj Gorici, objavio je u ponedjeljak HSP Velika Gorica – Mladen Amstrong Grof. U koaliciji su bili od posljednjih izbora 2017. godine, a u njoj su još HSLS, HSU, Bandić Milan 365 te HČSP.

– Pravaški savez je donio je odluku o izlasku iz koalicije sa HDZ-om Velike Gorice na čelu sa gradonačelnikom, a dio koje smo bili od posljednjih lokalnih izbora, pokušavajući raditi isključivo na dobrobit svih naših sugrađana.  Ideja je to koja je aktualna već dulje vrijeme prije svega zbog neuvažavanja naših prijedloga, a partneri, supotpisnici sporazuma, su svjedoci koliko smo se na našim koordinacijama žustro zalagali da se donose odluke na dobrobit svih građana Velike Gorice. Samo neke od tema su prekomjerno zapošljavanje u gradskim komunalnim poduzećima, izgradnja Strabagove asfaltne baze u Donjoj Lomnici, veća autonomija mjesne samouprave, ali i mnoge druge. Međutim, u ovom, za naš grad, možda i kritičnom trenutku, kada nadležne institucije ispituju legalnost najvećeg projekta u povijesti, Aglomeracije Velike Gorice, koja za sobom nosi i moguću penalizaciju, a bojimo se da će zahvatiti i cijeli niz drugih projekata (Goričanka, Gradski bazeni, energetska obnova…), naša je dužnost, uvažavajući presumpciju nevinosti, pozvati sve da se jasno distanciraju od onih za koje imaju saznanja da su nanosili štetu svima nama neodgovornim obnašanjem javnih funkcija – poručio je predsjednik goričkog HSP-a i jedini gradski vijećnik ove stranke Lucijan Maslać.

Odlazak pravaša iz koalicije neće bitno utjecati na većinu jer ostaje 18 ruku na strani HDZ-ove koalicije od ukupno 31 mjesta u Gradskom vijeću.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno