Poveži se s nama

Vijesti

Gorički zet, maske, gradonačelnik, dnevnik i recepti u novom Reporteru!

Izašao je 379. broj mjesečnika Reportera, kojeg besplatno možete uzeti na već poznatim “spotovima” u Velikoj Gorici i okolnim mjestima. Vijesti, priče, intervjui, čak i jedan dnevnički zapis čekaju Vas kad krenete listati novi broj…

Objavljeno

Dan je zaljubljenih, dan Dinamova europskog proljeća, ali i dan kad je pred Vas došao novi Reporter. Može ga se, kao i svakog mjeseca, pronaći na već tradicionalnim lokacijama u cijelom gradu, ali i u svakom od mjesta širom našeg lijepog Turopolja.

U svom 379. broju ovaj gorički mjesečnik donosi, sasvim prigodno datumu, jednu lijepu ljubavnu priču, o proslavljenom veslaču koji je postao “naš”. Damir Martin ima svoju Ivanu, a jednog dana volio bi imati i veslački klub u svome novom gradu. Sasvim konkretno, na Čiču.

– Jezero Čiče idealno je za školu veslanja. Volio bih se tome posvetiti nakon Tokija 2020., da gorička djeca ne moraju ići na treninge na Jarun ili na Savu – kaže, između ostaloga, Damir u priči o mladoj obitelji Martin.

U ovom broju Reportera može se pročitati i intervju s gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je govorio o svojim vizijama i planovima, ciljevima koji su ostvareni i onima koji (zasad) nisu… Ukratko, o svojih deset godina u ulozi prvoga čovjeka grada koji se polako okreće fašničkom ludilu. Tim povodom, donosimo Vam i priču o Petri Petak, odgajateljici u Dječjem vrtiću Žirek, koju slobodno možemo nazvati – kraljicom Fašnika! Petra, naime, svake godine vlastitim rukama izrađuje maske za svojih dvoje djece, ali i za svoju vrtićku djecu. Ispričala nam je odakle majki dvoje djece snage, volje i energije da se dva do tri mjeseca priprema za Turopoljski fašnik…

Nakon što pregledate i sve posljednje događaje u životu Velike Gorice i doznate recepte za pokladne slastice, nakon što doznate kakvi su planovi s renovacijom zgrade Srednjoškolskog centra, doći ćete do priče iz Aalborga, gradića na sjeveru Danske. Ondje je naša Ines Grdenić, karatistica i serijska pobjednica u izboru za gradsku sportašicu godine, ugrabila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, a samo za Reporter pripremila svoj dnevnik iz Danske. Kako se uređuje za natjecanje, kako se borila sa skidanjem kilograma i kako je proživljavala pobjede prepričala je u tekstu pod naslovom “Moji danski dani”.

Imamo i priču u “Goričkom Nindži”, nogometašu Gorice Matiji Dvorneković, koji ove zime igra najbolji nogomet u karijeri, a usput i vodi pjesmu u svlačionici nakon pobjeda. Pjesmu koju je, usput rečeno, sam odabrao…

Sve to, i još ponešto, možete pronaći u novom besplatnom Reporteru. Potražite ga, prelistajte, uživajte…

Vijesti

Sveti Nikola dolazi u Kosnicu, ali ove godine sve će izgledati nešto drugačije

Djeca će se svetog Nikolu čekati na šest različitih lokacija, a on će ih obići kolima

Objavljeno

on

I ove godine udruga Turopoljska tradicija s Mjesnim Odborom Kosnica organizira dolazak svetog Nikole, koji će 6. prosinca djeci donijeti darove.

– Ova godina je specifična po mnogočemu, a posebno po pandemiji koja nas je zadesila te su otkazane mnoge kulturne manifestacije. No pronašli smo rješenje kako da organiziramo doček Svetog Nikole. Ove godine, nažalost, zbog epidemiološke situacije nećemo organizirati predstavu, ali će ipak sveti Nikola i Krampus sa konjskom zapregom obići naše najmlađe mještane te im uručiti prigodne poklon pakete – kazao je predsjednik Turopoljske tradicije Filip Margić.

Kako ne bi bilo kršenja epidemioloških mjera, odredili su šest lokacija na području Kosnice, na kojima će djeca dočekivati svetog Nikolu:

1. Petina, od DVD-a Kosnica do Selnice, djeca se okupljaju na igralištu u Benšakima. Sveti Nikola stiže u 16 sati.
2. Mala Kosnica, Petina od DVD-a do nadvožnjaka i Mala Kosnica, okupljanje na dječjem igralištu u Maloj Kosnici. Sveti Nikola stiže u 16.30 sati.
3. Velika Kosnica, okupljanje djece iz Turopoljske, Savske, Posavske, Zagrebačke, do Domovinske, Riječke, Osječke, Splitske ulice. Okupljanje ispred raspela kod trgovine. Sveti Nikola stiže u 17 sati.
4. Velika Kosnica, djeca iz Zagrebačke ulice od Domovinske do Mičevca te Slavonske. Okupljanje u Slavonskoj ulici ispred kućnog broja 15. Sveti Nikola stiže u 17.30 sati.
5. Velika kosnica, okupljanje djece iz Kosničke, Plitvičke, Dubrovačke, Mladena Bedekovića od spomenika do kapelice te Ličke ulice. Okupljanje ispred kapelice. Sveti Nikola stiže u 18 sati.
6. Velika Kosnica, djeca iz Istarske, Zagorske, Dalmatinske, Mladena Bedekovića od kapelice okolo igrališta do spomenika. Okupljanje djece kod spomenika u 18.30 sati.

Organizatori pozivaju roditelje da kod upisa djece obvezno upišu ime, prezime te ulicu stanovanja djeteta, kako bi imali evidenciju koliko će djece biti na pojedinom punktu.

Nastavi čitati

Vijesti

Racija u pet goričkih ugostiteljskih objekata: Četiri prekoračila radno vrijeme, u jednom i previše osoba

Sedmero je dobilo policijsko upozorenje zbog ispijanja alkohola na javnom mjestu

Objavljeno

on

Policajci Policijske uprave zagrebačke su u noćnim satima na subotu, u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

Na području Velike Gorice provedene su racije u pet ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena, protivno Odlukama Stožera civilne zaštite, a u drugom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu.

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja ispijanja alkohola na javnom mjestu, a za što su osobama izdana upozorenja.

Podsjetimo, od danas je snagu stupila zabrana rada ugostiteljskih objekata, koja će trajati do 21. prosinca.

Nastavi čitati

Sport

Košarkaši Gorice već treći put u raljama korone

Košarkaši Gorice u utorak su lako pobijedili Hermes Analiticu, a u četvrtak su trebali igrati protiv Alkara. Nisu igrali zbog korone u sinjskoj svlačionici, a ogled sa Šibenikom, na rasporedu u nedjelju, odgođen je zbog korone u goričkoj svlačionici. Opet…

Objavljeno

on

Nema, čini se, kraja košarkaškim mukama s koronom. Već treći put košarkaši Gorice će morati u izolaciju, zbog čega će morati odgoditi još jednu utakmicu. Tri su ih Goričani već odgodili zbog korone, na “balon” ABA lige 2 nisu išli zbog korone, u četvrtak su odgodili ogled s Alkarom zbog korone u sinjskim redovima, a sad je opet virus u goričkoj svlačionici.

“Zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 igrača KK Gorica te zbog samoizolacije igrača i članova stručnog stožera, utakmica između KK Gorica i GKK Šibenka, koja se trebala odigrati na rasporedu u nedjelju, 29. studenog., odgođena je po naputku HZJZ-a”, objavili su iz kluba.

U situaciji u kojoj je jedino profesionalnim sportašima dozvoljen nastavak aktivnosti tako će Gorica opet pauzirati. I čekati neka bolja vremena, situaciju kad će im se virus konačno skinuti s grbače…

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno