Poveži se s nama

Gospodarstvo

Gorički Cro team jedna od najuspješnijh tvrtki koje posluju u Albaniji

Objavljeno

U službenom posjetu Hrvatskoj ovog tjedna bio je predsjednik Republike Albanije Bujar Nishani. U sklopu posjeta održan je i poslovni forum na kojem su najspominjaniji projekti bili jadransko-jonski plinovod i autocesta.
 
Nishani je istaknuo kako mu je ovo jedan od najvažnijih inozemnih posjeta tijekom njegova mandata jer odražava odlične odnose između Albanije i Hrvatske. Također je naglasio kako gospodarski odnosi ne slijede odlične bilateralne političke odnose, te kako ima puno prostora za njihovo poboljšanje, posebno u području prometne i energetske infrastrukture, turizma, poljoprivrede i industrije.
 
U sklopu Hrvatsko-albanskog poslovnog foruma potpisan je i sporazum o suradnji HGK i Trgovinsko industrijske komore Tirane, a Nishani je kazao da bi taj sporazum trebao olakšati poslovanje 50-tak hrvatskih tvrtki koje već posluju u Albaniji, poput Ine, Cro teama, Končara, Crosca ili Dalekovoda.
 
Poslovnom forumu nazočio je i velikogoričanin Adem Zenuni direktor Cro teama jedne od tvrtki koje posljednjih nekoliko godina uspješno posluju u Albaniji, o čemu smo pisali ovdje.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno