Poveži se s nama

Vijesti

Goričanke, što mislite o novom trendu?

Dlake ispod pazuha vraćaju se u modu ove godine

Objavljeno

Studentica Laura Jackson sa Sveučilišta Exter u Engleskoj pokrenula je novi trend u ženskoj estetici. Pokretom Januhairy suprotstavila se uvriježenom pogledu na žensko tijelo kojeg su stvorili magazini. Kako kaže, želja joj je bila utjecati na žene da se okrenu prirodnom look-u i puste tjelesne dlake da rastu slobodno. U sklopu kampanje pokrenula je i prikupljanje donacija za organizaciju Body Gossip, čiji je zadatak kroz umjetnost i edukaciju potaknuti mlade ljude da razviju zdrav stav o ljepoti ljudskog tijela. Laura se prije petnaestak dana pohvalila kako je putem donacija prikupljeno 2 tisuće funti.

Kampanja je krenula u prosincu, a podržale su je žene iz Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Njemačke i Rusije. Sve one na svojim Instagram profilima pohvalile su se svojim novim ‘frizurama’. Kako to izgleda kada se žene prigrle svoj ‘natural look’ možete pogledati ovdje, pa nakon toga sami prosudite je li ova nova moda baš po vašoj mjeri.

Nastavi čitati

Vijesti

Spreman sustav e-propusnica

I dalje će ih izdavati poslodavci, liječnici i civilna zaštita

Objavljeno

on

Danas će biti predstavljena „e-Propusnica“, sustav koji povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite. E-Propusnicom će se omogućiti jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe te učinkovitiji sustav kontrole izdanih propisnica. Također, omogućit će i pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije.

Propusnice će i dalje će izdavati poslodavci, liječnici i civilna zaštita, u skladu s odredbama iz odluke Stožera, no sve će podatke o onima za koje izdaju propusnice upisivati u aplikaciju te će tim podacima raspolagati državna tijela.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Novi Kučki most još nije posve završen

Objavljeno

on

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prije točno dva tjedna izvođači završnih radova na novom Kučkom mostu iz tvrtke Ciglenica (Zaprešić) bili su u konačnoj fazi izgradnje novog betonskog mosta preko odteretnog kanala Sava-Odra u Kučama.

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tada je voditelj radova Marjan Benković, potvrdno odgovorio na pitanje da li dinamika radova znači skori završetak radova, odnosno puštanje mosta u promet: ”Ovo što danas vidite je finale završnih radova i vjerujemo da će sve biti završeno za desetak dana. Upravo radimo na uklopljenosti mosta na obje prometnice, prema Kučama odnosno Rakitovcu…”

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U međuvremenu došlo je do velike promjene vremenskih prilika (zahlađenje i snijeg), potresa u Zagrebu i dodatnih mjera za prevenciju širenja epidemije koronavirusa te su radovi obustavljeni. Mehanizacija je povučena i završni radovi će sačekati povoljniju priliku. Svejedno, novi most sjajno izgleda.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Informacije gradskog Stožera civilne zaštite

Velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a iz Stožera ponovili još neke informacije važne za građane

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 17 oboljelih od korona virusa te još troje iz susjednih općina.

Iz goričkog Stožera civilne zaštite poručili su kako Dom zdravlja radi u svom gotovo punom kapacitetu, a sve što je potrebno možete obaviti telefonskim pozivom svom liječniku opće medicine. Kako kažu, velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a ponovili su i još neke informacije važne za građane.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno