Poveži se s nama

Vijesti

Goričanke otkrile novu vrstu plesa, jedinstvenu u svijetu

Objavljeno

Od ove jeseni Velikogoričanke mogu isprobati novi način rekreacije i vježbe, a riječ je o kombinaciji salse i fitnessa koju organizira plesna škola Habanera. Voditelj škole i trener Zlatko Kopčić priča nam kako je taj ples jedinstven u svijetu.

 

“Radi se o jednom novom pristupu plesne rekreacije za žene. To je rezultat njihovih želja. Zamolile su može li nešto plesno, nešto što bi bilo malo nježnije za njihove zglobove. Prvi smo ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu koji smo uveli ovakav program”, kaže Kopčić.

 
foto: Facebook

 

Upisi su u tijeku i traju do 3. listopada. Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 20 do 21 sat u predvorju Srednje strukovne škole, a kako će oni izgledati pojasnio je trener.

 

“Svaki naš trening počinje zagrijavanjem pa slijedi učenje tehnike. Zatim plešemo, prilikom čega se gubi dosta energije i nije to lagano. Prvih dva tjedna sve to radimo sporije, a onda postižemo toliku brzinu koja iziskuje visoku potrošnju energije. Sami ritmovi latino-američkih plesova su brzi i prema tome imat ćemo takve kretnje”, dodao je Kopčić.

 

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno