Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica nesretno poražena – Ante Mitrović potpisao

Objavljeno

Novi krug drugoligaške druge trećine donio je gostovanje Gorice u Sesvetama. Kiša koja je u dva dana natopila sve terene na kontinentu učinila je svoje, a uvjeti u Sesvetama bili su na rubu regularnosti, a teren pod vodom. Novost koju je Gorica obznanila tek dan pred ovu utakmicu je da je trener Milinović vratio Labudovića i Perića i dok je Tomislav za prvu utakmicu ostao na klupi Luka je krenuo od prve minute i odigrao vrlo dobro svih devedeset minuta. Trener Milinović nema što prigovoriti svojim igračima osim…. naravno već ustaljene i naivne dvije pogreške nakon kojih je Sesvete dva puta kaznilo Goricu. Prvi pogodak pao je u 24. minuti iz prekida gdje je Antunović ubačaj iz kornera glavom skrenuo u mrežu. Desetak minuta kasnije Lihić koji je do tada bio vrlo dobar na oko 40 metara od svojih vrata želeći prebaciti igru na polovicu gostiju gađa u leđa jednog igrača Sesveta, a lopta se odbija samom Prskalu na oko 25 metara koji je imao otvoren put prema vratima Gorice i sigurno povećao vodstvo.

Drugi dio donio nam je gotovo svih 45 minuta igru samo na gol Sesveta no domaća obrana čvrsto je odolijevala svim naletima Gorice. Gorica je u drugom dijelu dosta zamjerala glavnoj sutkinji na kriteriju i dok je u puno blažim situacijama u prvom dijelu sesvećanima dosuđivala slobodne u zoni šuta, u nastavku u nekoliko očiglednih prekršaja zviždaljka se nije čula. Jedna od navedenih spornih situacija dogodila se i u kaznenom prostoru, a Gorici samo ostaje žal na kraju da gostujući igrači nisu uspjeli napraviti više od minimalnog poraza. Smanjio je Hodžić u 88. minuti, a za nešto više na kraju ipak nije bilo ni vremena ni sreće.

Sesvete, stadion Sv. Josipa Radnika
početak utakmice u 15:30, glavna sutkinja: Vesna Budimir

strijelci: 1:0 Antunović I. (24); 2:0 Prskalo (35); 2:1 Hodžić (88)

Sesvete:
Šarlija, Rožman, Maloča, Topić (od 82. Conjar), Dučkić, Valentić, Antunović K., Prskalo (od 89. Filipović F.), Mamić, Filipović N., Antunović I.
Trener: Valentin Barišić

Gorica:
Šušković, Jančetić, Katanec (od 70. Hajduk), Milanović, Perić, Zenuni, Hodžić, Žutić, Štrok (od 78. Matošević), Lihić (od 46. Lemondzhava), Škvorc
trener: Damir Milinović

Gorica je nakon Perića i Labudovića koji su i danas bili u sastavu, odmah nakon utakmice potpisala profesionalni Ugovor sa Antom Mitrovićem (27) bivšim napadačem Zagreba koji je prošle godine prešao u slovenski Koper, a danas u Goricu stiže iz Zavrča.

galerija fotografija:

CityLIGHTS

FOTO VIJEST:U šetnji vukovinskim proštenjem

Danas je Vukovina posebno zasjala, kao što to priliči jednom od najstarijih marijanskih naselja u Hrvatskoj. Kao i svake godine, mnoštvo je proštenjačkih sadržaja. Ako Vas put odvede nogostupom kod vukovinske crkve, zasigurno će atmosfera mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada ste jedva dočekali da odete na proštenje, stoga se nemojte dugo premišljati i pravac na Gospu u Vukovinu!

Objavljeno

on

Prošetali smo se proštenjem, privučeni šarenilom i veselim ozračjem koje vlada danas u Vukovini. Kao i svake godine, tu su ‘kramari’, razni ringišpili i vrtuljci… Probali smo nove okuse sladoleda koje u ponudi ima naš izvrsni slastičar i veliki gospodin Memy, s novom recepturom koja je stigla čak iz Italije! Gorički medičari Saraga u ponudi imaju bio gverc i odlične medenjake, a posvuda se osjeti miris pečenja, roštilja, kotlovine, te ostalih prigodnih sajamsko-turopoljskih delicija. Nemojte se iznenaditi kad u šetnji zateknete i turopoljske banderijalce u divnim odorama koje pričaju povijesnu priču.

Sa svirkom lagano kreću Pirati i Vikinzi, Sjaj i Skitnice, a ako Vas muči prijevoz kući, dečki iz Taxipro-a spremno dežuraju, i tu su po prvi puta u Vukovini. Nemojte se puno premišljati, pogledajte našu fotogaleriju, i pravac Vukovina na proštenje!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!

Gradske službe su vrlo brzo izašle na teren, kako bi Goricu lišile ‘mraka’. Struja nam se vratila u 23.08 sati, a iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu

Objavljeno

on

Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije! Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, a sve kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnicama i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nakon 34 godine susrela se generacija

Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu

Objavljeno

on

Nekad davno Osnovna škola Eugena Kumičića zvala se Osnovna škola Veljko Vlahović. Upravo u tu školu išla je i generacija 1970. godišta.

Nakon dugih 34 godine od završetka osmog razreda po prvi puta su se našli tamo gdje su se i upoznali,ispred škole. Susret je inicirao upravo onaj dečko, za kojeg vjerojatno nikad ne bi rekli jer je za vrijeme školovanja bio najnestašniji, a danas živi u Irskoj.

-Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu od Njemačke, Engleske, Slovenije, Srbije pa do Irske. Kada smo se našli svi smo se izgrlili i izljubili te malo ispričali na koje nas je strane život odnio te čime se bavimo. Od nas 34 jučer nas se skupilo 22- rekla je učiteljica Dubravka

Davnih 70-tih još su se igrali u školskom dvorištu, cure su igrale skrivača, a dečki nogomet, a danas su to sve doktori, ekonomisti, učitelji ,trgovci, frizeri…

Jedna od njih je i Dubravka, koja je danas učiteljica u školi koju je i sama pohađala. Vjerujemo da u njezinom odabiru životnog zvanja prste ima i njezina prva učiteljica gospođa Marija Karanović. Ona je bila i gost iznenađenja te su se svi razveselili vidjevši ju.

Učiteljice Dubravka i Marija

-Naša prva učiteljica dobro nas se svih sjeća i u lijepoj smo joj uspomeni , te se prisjetila raznih dogodovština koje je s nama proživjela- nastavila je učiteljica Dubravka

Dečki su bili posebno kreativni, valjda zato da se iskupe za sve nepodopštine koje su curama priređivali za vrijeme osnovnjaka. Tako je jedan svakoj poklonio bombonijeru i lavandu, a drugi je rekao svakoj da izabere unikatan nakit koji radi prijateljica iz razreda koja živi i time se bavi na otoku Ižu.

-Dogovor je pao, nakon ovog prvog puta nalazit ćemo se češće jer jučer smo se našli popodne kod škole pa išli na večeru u Pivnicu Turopolje te na kraju završili u ‘Park Caffeu’ do sitnih noćnih sati jer se nikako nismo mogli rastati. Ovim putem pozivamo ako se netko nađe na fotografiji da nam se javi jer za neke jednostavno ne znamo gdje su- zaključila je Dubravka

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno