Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica najavila pojačanja

Objavljeno

Nekako je tiho bilo svih ovih dana u Gorici i osim odlazaka nekolicine igrača nitko iz kluba se nije razbacivao izjavama. “Ulica” pak nije mirovala i čuli su se razni komentari koji su čak išli i do razina proglašavanja krize u klubu kojom bi nakon odlazaka Štroka i Dvornekovića trebalo popaliti sve okolne sirene po vatrogasnim spremištima ne bi li se pronašao razlog klupske šutnje ili možebitne krivnje za krive poteze. U klubu su već odavna svjesni činjenice da je Gorica mnogo cjenjenija u čitavoj Hrvatskoj nego što je to unutar okvira vlastite sredine, koja povijesno i nije ništa više pokazala u spremnosti izdizanja gradskog nogometa na više razine nego što se to čini danas, a onda kad se s nogometom počinje politizirati nije ni čudo da smo mentalno i društveno tu gdje jesmo, a sportaši sve glasnije tvrde – ni na nebu ni na zemlji.

U Klubu će odgovorni ustvrditi kako još uvijek saniraju posljedice prošle sezone i nerealnog istupa ka I HNL u kojem su u prvoj polusezoni svi odgovorni za infrastrukturu javno stavili svoj obraz na “panj” ustvrdivši kako je nogomet stekao sve uvjete za povijesne iskorake, a onda jednako tako smjelo zašutjeli i nikad se više nisu oglasili. Baš kao da se ništa nije dogodilo! Lica i naličja hrvatske stvarnosti i političke realnosti unutar društva koje tek pamti obećanja nisu zaobišla ni Veliku Goricu te sada već zaboravljene 2015. godine i baš iz tih razloga i klub sa svojih 13 selekcija u natjecanju i gotovo četiri stotine mališana koji svakodnevno treniraju ne preskače više stepenice ako se po njima nemoguće i bezbolno vratiti u “prizemlje”. Upitate li čelne ljude u Gorici je li I HNL san ili realnost oni će uvijek spremno odgovoriti – realnost i sa nizom argumenata i potkrijepiti da je klub dosegao vrlo visoku razinu unutar vlastitog ustroja koja osigurava više od 50% potrebnih prihoda izvan gradskog proračuna i koji su svake godine sve manje u bilo kakvoj mjeri vezani za tzv. “vezane sponzore” već unutar vlastitih marketinških aktivnosti i svakodnevnog brendiranja Gorice marketing kluba je u stanju samostalno donositi toliko potrebne dodatne prihode klubu.

Kako će ove godine osim terena sa umjetnom travom iz 2015., a za koji je Gorica osigurala 60% vlastitih prihoda i koji je ovako impozantan i ponos čitave regije, i Ustanova za upravljanje SRC u suradnji i sa značajnim sredstvima kluba u cijelosti preurediti sve sportske prostorije i svlačionice u prizemlju zgrade, te nabaviti toliko potrebnu opremu poput stroja za prozračivanje terena, posipača kvarcnog pijeska ili kosilice sa širinom košnje do 2 metra, stiču se svi potrebni infrastrukturni elementi za posljednji korak za koji se u Gorici intenzivno pripremaju u tijeku ove godine ne bi li se te 2017. ipak napravio i taj posljednji korak. U Gorici su uvjereni da će se taj iskorak vrlo brzo dogoditi, ali baš zbog “ulice” ne žele više istrčavati u javnost dok se neke stvari ne konkretiziraju.

Otišlo je ove zime iz Gorice podosta igrača no prema procjenama svih tek nedostatak Štroka, Labudovića (ukoliko ostane Perić) i Dvornekovića bi trebalo, kako to Turopoljci kažu “krpati”. Tek tri dana prije početka priprema iz kluba su se oglasili sa novim imenima, a predsjednik Črnko nam je kratko najavio: “Tražili smo imena koja jamče napredak i sebi i nama, razgovarali, snimali svoje potrebe i potencijal igrača i na kraju ovog vikenda ponudili ugovore Tomislavu Mikuliću (1982) rođenom Vukovarcu koji dolazi iz Slaven Belupa na poziciju braniča, a u svojoj karijeri igrao je i za Osijek i Dinamo, Toniju Španji (1992) koji kao ponajbolji vezni igrač II HNL dolazi iz vodećeg Šibenika, te Benjaminu Tataru (1994) i Marku Bjelanoviću (1990) napadačima i ponajboljim igračima vodeće momčadi III HNL Novigrada. Tatar je inače u svojoj karijeri kao državljanin BiH u Novigrad stigao iz Cibalije, a Bjelanović iz Pomorca. Danas smo dobili i pismene potvrde potpisa na Ugovore svih igrača, a čekamo još i potvrdu Bjelanovića čime bi za nas prelazni rok bio završen, a u tom slučaju bismo možda i još nekim igračima koji su manje igrali sugerirali da polusezonu odigraju negdje drugdje. Osim spomenutih, računamo i da će se neki iz naše škole nametnuti ovog proljeća a posebno tu mislim na Dinka Matoševića koji je u jesen potvrdio svoj potencijal kojim bi ubrzo trebao izrasti u nezamjenivu kariku Gorice.” – rekao nam je predsjednik Gorice. Kako smo uspjeli saznati prozivka je u četvrtak 14.01. u 10:00 a osim najavljenih u svlačionici Gorice na pripremama očekuju se još 3-4 vrlo zanimljiva imena sa kojima bi Gorica mirno krenula u stvaranje svojih ambicija u slijedećem prvenstvu.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno