Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica najavila borbu za vrh uz minimalne promjene u igračkom kadru

Objavljeno

Damir Milinović je danas sa kompletnim stručnim stožerom Gorice poveo svoju momčad u nove pripreme. Nažalost vremenske prilike nisu idealne, a snježni pokrivač koji se zaledio zbog niskih temperatura stvarat će dodatne probleme igračima i stručnom stožeru. Kako u Ustanovi za upravljanje gradskim stadionom zbog tehničkih problema sa proračunom nisu uspjeli nabaviti strojeve za čišćenje snijega sa terena sa umjetnom travom nastave li ovako najave snijega, vremenske neprilike učinit će teren sa umjetnom travom neupotrebljivim za ovo doba godine šte će stvoriti problem i ostalim klubovima u kasnijoj fazi priprema.

 

16.01.2017. Velika Gorica – Gradski drugoligaš krenuo sa pripremama za novu sezonu. foto: David Jolić/Cityportal.hr

 

Prvog dana su se treneru Gorice odazvali uglavnom svi igrači koji su i najavljeni da će ostati. Od igrača sa minutažom u jesenskom dijelu već ranije smo najavili odlazak Postonjskog u Inter iz Zaprešića, a Gorica je u međuvremenu raskinula i sa Domagojem Franićem. Od novih igrača su se pojavili najavljeni Žužul i Jokić, a za ostala imena se tek očekuje da se kroz pripreme profiliraju oni koji će doista pojačati redove Gorice. Stručni stožer je prije samog sastanka sa igračima održao sastanak sa vodstvom i administrativnim dijelom Gorice kako bi se dataljizirale sve logističke potrebe unutar kluba. Igrače su pozdravili predsjednik Gorice Nenad Črnko i izvršni dopredsjednik Miljenko Ćorić, naglasivši u svojem kratkom obraćanju jasne ambicije Gorice ka ostvarenju plasmana u I HNL.

 

16.01.2017. Velika Gorica – Gradski drugoligaš krenuo sa pripremama za novu sezonu. foto: David Jolić/Cityportal.hr

 

Zasad se u Gorici ne žele izjašnjavati oko eventualnih novih imena, no, primijetili smo da je pripreme sa Goricom započeo i Matija Špičić, koji je nakon Osijeka bio pola sezone u Dinamu Tbilisi i trenutno je slobodan igrač. Hoće li se iz svega izroditi i nešto više od traženja angažmana u I HNL ili inozemstvu ostaje da se vidi do kraja prijelaznog roka. Još jedan bivši igrač Gorice je u ovom trenutku sa slobodnim papirima bez kluba. Radi se o Nikoli Raku sa kojim je Miljenko Ćorić odradio neformalni sastanak, a iz Gorice ne skrivaju da bi Rak bio pojačanje u borbi za I HNL, no hoće li dvije strane uspjeti pronaći zajednički jezik ostaje da vidimo.

 

16.01.2017. Velika Gorica – Gradski drugoligaš krenuo sa pripremama za novu sezonu. foto: David Jolić/Cityportal.hr

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno