Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica kreće 16. siječnja, a u nizu zanimljivih utakmica igra protiv Maribora, a najvjerojatnije i splitskog Hajduka

Objavljeno

Milinović i njegovi pomoćnici će od ponedjeljka 16. siječnja krenuti u ciklus priprema u kojem će Gorica tražiti formulu za napad na jedno od prva dva mjesta na tablici. Osim Igora Postonjskog koji je u dogovoru Gorice i Intera potpisao za prvoligaša iz Zaprešića, zasad nema najave da bilo tko odlazi iz Gorice. Sigurno je da se vraća Matošević i da će on biti pojačanje u konkurenciji Gorice. Smoljo će ovih dana na operaciju trbušnog zida, ali očekuje se da bi on do početka prvenstva trebao biti spreman. Dva sigurna nova imena koja će se pojaviti u redovima Gorice su 26. godišnji srednji branič Mario Jokić koji je u svojoj karijeri branio boje Dinama, Rudeša, Žalgirisa i Segeste, koji dolazi iz Dubrovnika, te dvadesetogodišnji napadač Šime Žužul koji dolazi iz Imotskog, a prije toga je bio član Splita i Hajduka. Iz Gorice bi do 14. siječnja trebali objaviti sa kojim igračima se neće produživati Ugovori za proljetni dio sezone.

 

23.11.2016. Novigrad – Mario Marina. foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Kao što je i ranije obznanjeno brigu o kordinaciji unutar stručnog stožera o seniorima ispred kluba je preuzeo Miljenko Ćorić koji će zajedno za strukom velikogoričkog drugoligaša odlučiti sa kojim kadrom će Gorica ući u nastavak sezone, ali sigurno sve u Gorici raduje činjenica da se podosta mladih igrača iz vlastitog dvorišta uz Dinka Matoševića već u jesen nametnulo treneru Milinoviću (Muhar, Krsnik, Sedlaček, Kamenjašević, Krizmanić, Humeljak) i oni će sigurno nastaviti sa seniorima, a tko će još iz B momčadi krenuti sa seniorima ovisi o pozicijama i dogovoru unutar struke. Upravo je taj projekt B momčadi pokazao svu ispravnost ovakve odluke u Gorici, a to je potvrdila i činjenica da su svi mladi igrači koji su dobili priliku u drugoligaškim nadmetanjima u potpunosti opravdali povjerenje struke.

 

Gorica će kako smo i naveli prvu prozivku obaviti u ponedjeljak 16.01. na gradskom stadionu u 11:00 sati. Prva utakmica igra se 21. siječnja protiv Sesveta, a tjedan dana kasnije Gorica će u Mariboru na stadionu u Ljudski vrt igrati protiv trenutno vodeće momčadi 1. SNL Maribora. Prema sadašnjim najavama utakmica će se igrati u 14:00 sati. Dan kasnije Gorica će igrati protiv Segeste, a u subotu 04. veljače protivnik Gorice je Inter iz Zaprešića. Od 08. – 15.02. Gorica putuje u Međugorje gdje će u sklopu sedmodnevnih priprema igrati nekoliko prijateljskih utakmica i jedan od najpoznatijih turnira u BiH koji organizira GOŠK iz Gabele. Ta turniru će osim domaćina i Gorice igrati i Zrinjski iz Mostara te splitski Hajduk.

 

29.08.2016. Velika Gorica – Potpisivanje stipendijskih Ugovora (Roginić, Sedlaček, Krsnik, Kamenjašević, Povolnjak, Krizmanić).  foto: Cityportal.hr

 

Tri dana po povratku iz Međugorja Gorica će igrati utakmicu protiv Brežica najvjerojatnije u Velikoj Gorici ili terenu s prirodnom travom u Velikoj Mlaki. Predviđene su i utakmice za 22. i 25. veljače, ali protivnici za te dvije, kao i za onu 25. siječnja još nisu poznati. U Gorici do početka prvenstva 03. ožujka kada Gorica na svom stadionu dočekuje Šibenik planiraju odraditi gotovo 70 aktivnosti (treninga i utakmica). Prema informacijama koje smo dobili iz Gorice od predsjednika Črnka i izvršnog dopredsjednika Ćorića stav je da se unatoč borbi za sam vrh maksimalno da prilika igračima iz vlastitog pogona koji su povjerenje opravdali u jesenskim utakmicama, a tu se prvenstveno misli na Muhara, Krsnika i Matoševića, pa se na tim pozicijama neće tražiti novi igrači, osim ako se ne dogodi da Marina dobije ponudu koja će zadovoljiti njega i klub. Svakako u Gorici imaju na pameti da je Sedlaček u svim nastupima pokazao potencijal, te će ovaj osamnaestogodišnjak zajedno sa sada trećim vratarom Matteom Kamenjaševićem sigurno biti u fokusu kako bi sa novim prilikama Gorica u budućnosti dobila i kvalitetnog napadača i vratara kao proizvod vlastite škole.

 

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno