Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica – Inter 1:2 (0:1)

Objavljeno

Gorica je u petoj pripremnoj utakmici poražena od trenutno šestoplasirane momčadi I HNL zaprešičkog Intera. I jednom i drugom treneru nikako nije odgovaralo da ta utakmica ostane zabilježana tek kao trenažna, već su sa ponajboljim postavama i novim pojačanjima krenuli u ovaj susret kao da se radi o utakmici za bodove. Tako je izgledalo i na terenu, čvrsto, žustro, otvoreno i sa obostranim prigodama. Inter je u prvom dijelu bio nešto bolji i zasluženo se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom momčadi iz Zaprešića. U nastavku Gorica poravnava pogotkom Hajduka, a u posljednjih pet minuta Inter ipak dolazi do pobjede drugim pogotkom Nestorovskog.

Oba trenera su na kraju bila vrlo zadovoljna prikazanim, a trener Milinović je u kratkom komentaru naglasio kako se radilo o ponajboljoj izvedbi Gorice u pripremnom razdoblju. Danas je umjesto Jančetića na desnom boku odigrao mladi Muhar, vrlo dobro, a u njemu Gorica i vidi alternativu za tu poziciju. Mali problemi za Milinovića stvorili su se nenadanim pozivom Hodžiću u redove Slaven Belupa. Kako se ovdje radi o vrlo važnom igraču Gorice u slijedećih pet dana će se i konkretizirati njegov ostanak ili prelazak u klub iz Koprivnice. Gorica je svom igraču ponudila alternativu, odnosno produženje Ugovora do ljeta 2017., a ukoliko se dogodi prijelaz Hodžića već ove zime, tada će obje strane morati dogovoriti visinu odštete prema Gorici.

GORICA – INTER 1:2 (0:1)
VELIKA GORICA, gradski stadion, teren sa umjetnom travom. Gledatelja 100.
Sudac: M. Čužić. Pomoćnici: Vitez i Mužar (svi iz Velike Gorice).

STRIJELCI: 0:1 – Nestorovski (37), 1:1 – Hajduk (61), 1:2 – Nestorovski (85).

GORICA: Šušković, Muhar, Perić, Mikulić, Milanović, Žutić, Marina, Hodžić, Španja, Tatar, Škvorc (još su igrali: Žugaj, Lihić, Hajduk, Matošević, Zenuni, Vinković, Sedlaček, Postonjski, Krizmanić).
TRENER: Damir Milinović
INTER: Čović, Mikulić, Čeliković, Ćosić, Komorski, Mlinar, Mazalović, Puljić, Bočkaj, Kasini, Nestorovski (još su igrali: Blažević, Ottochian, Frelih, Glavina, Šoljić, Zulim, Radić).
TRENER: Samir Toplak

galerija fotografija:

HOTNEWS

VIDEO City puls: Mali nogomet na Panadiću – mladi zabijaju “k’o veliki”!

Pogledajte i aktualac Gradskog vijeća – panika oko kvalitete zraka u Gorici! Lukavec pozdravlja nastavak aglomeracije, dok mladi ne bježe od poljoprivrede – LAG Vallis colapis objavio natječaj. Saznajte i da li je gripa uzela maha u našem gradu i što nas očekuje u Noći muzeja!

Objavljeno

on

VIDEO

Nastavi čitati

HOTNEWS

Donijeta odluka o načinu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada

Naknada će imati fiksni dio koji će iznositi 48 kuna bez PDV-a i varijabilni koji će se određivati po broju odvoza spremnika za otpad

Objavljeno

on

Nakon žustre rasprave koja je potrajala sat i pol vremena sa 17 glasova za i sedam protiv izglasana je Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice. Vladajući i opozicija sukobili su se oko dvije važne stvari vezane uz ovu odluku. Naime, opoziciji zasmetala visina fiksnog dijela cijene prikupljanja otpada, kao i nemogućnost korištenja manjih spremnika od 60 i 80 litara. Prema izglasanoj odluci minimalna cijena javne usluge iznosit će 48 kuna bez PDV-a i za sve korisnike je ista.

Damir Šimunić iz SDP-a upozorio je kao je ova odluka udar na džepove građana, a kao primjer naveo je jednu dvočlanu umirovljeničku obitelj.

– Jedan umirovljenički par u koji živi u stanu sada plaća 63,39 kuna. Mi sada samo u fiksnom dijelu imamo oko 54 kune, a sumnjam da će varijabilni dio iznositi samo 10 do 14 kuna i u praksi je ne moguće. To će biti znatan udar na džepove naših građana- istaknuo je Šimunić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak branio je visinu cijene fiksnog djela naknade time što je tako propisano zakonom. Istaknuo je kako je to najniža cijena u Zagrebačkoj županiji od svih gradova koji su dosad donijeli svoje odluke.

-U procjenama našeg varijabilnog dijela krećemo se oko cifre od 8 i 9 kuna po pražnjenju posude komunalnog otpada. Odgovorio bih gospodinu Šimuniću kako će navedena obitelj plaćat će maksimalno 15 kuna veći račun u odnosu do sada – rekao je Rak.

Problem minimalne veličine posude za prikupljanje otpada koja iznosi 120 litara mogao bi predstavljati i velik problem samačkim kućanstvima i manjim kućanstvima koja ne proizvode veću količinu otpada. Karmen Rak iz MOST-a istaknula je kako se tijekom izrade ovog prijedloga odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada nije vodilo računa o potrebama korisnika.

– U staroj odluci iz 2018. godine postajala je mogućnost korištenja posuda od 60 i 80 litara, a toga u ovoj odluci nema. Iz nacrta ove odluke slijedi da je mjerilo odvoza čini volumen zadužene posude i broj odvoza te da korisnici koji predaju najmanju količinu otpada plaćaju relativno najveću cijenu. Time se ne poštuje načelo onečišćivač plaća. Ovaj sustav je postavljen tako da ne sprječava nastanak otpada niti stimulira njegovo razvrstavanje – izjavila je vijećnica MOST-a.

Opozicija je upozorila i kako bi rast cijena usluga odvoza komunalnog otpada mogao dovest do nastanka još većeg broja divljih deponija.

– Prošećite od Petrovine i Gradića do Vukovine vidjet ćete najmanje 500 ilegalnih odlagališta otpada- poručio je Marijo Zdelar iz SDP-a i istaknuo kako je bilo puno bolji okvir da se u mjesto volumena trebala uzeti težina otpada prilikom naplaćivanja odvoza smeća.

– Zašto su komunalna poduzeća izabrala ovaj model? Zato što im je jednostavnije i jeftinije te uvijek naplaćuju odvoz kao da ja spremnik maksimalno pun – dodao je Zdelar.

Ispred Kluba zastupnika vladajućih HDZ-ov Darko Bekić upozorio je kako je već pilot projekt odvojenog prikupljanja komunalnog otpada pokazao je kako su stanovnici Velike Gorice prepoznali značaj ovog projekta te kako je postotak recikliranja u domaćinstvima porastao s 20 na 35 posto.

– Sve ovo što smo da sada imali pokazalo se dobrim, sada je jako važno unaprijediti ga novo vrijeme koje pred nama – poručio je Bekić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO Pitanje kvalitete zraka u Velikoj Gorici dominiralo Aktualcem

Objavljeno

on

Najaktualnije pitanje o kojem se i najžustrije raspravljalo na Aktualnom satu 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice bilo je ono o kvaliteti zraka u našem gradu. Isto je pitanje postavilo čak troje vijećnika, a kako im je odgovorio gradonačelnik Dražen Barišić te o čemu su još vijećnici raspravljali pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno