Poveži se s nama

Najave

Gorica dočekuje Sesvete, Gradiće testira Mraclin

Objavljeno

U srijedu će se na gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrati dvije pripremne utakmice. U 13:00 sati velikogorički drugoligaš dočekuje trećeplasiranu momčad II HNL Sesvete, dok će u večernjoj utakmici pod rasvjetom Gradiće testirati momčad Mraclina. Gradići su u najavi trebali igrati sa Lekenikom, no Lekenik je otkazao ovu utakmicu, pa je vrlo brzo pronađena alternativa u momčadi Mraclina.

HOTNEWS

KURILOVEC Za Dan mjesta prisjećanje na prve goričke žrtve u Domovinskom ratu

Osim prisjećanja na svoje heroje, svečanom sjednicom bit će obilježeno i dvadeset godina kako je Kurilovec postao gradska četvrt.

Objavljeno

on

Gradska četvrt Kurilovec u srijedu 22.rujna obilježava Dan mjesta. Kao i svake godine pripremljen je prigodan program kako bi se odala počast petnaestorici kurilovečkih heroja koji su dali svoj život za slobodu svoje domovine.

-Toga dana prije trideset godina u napadu neprijateljskog ratnog zrakoplovstva kod Sajmišta poginula su dva pripadnika Narodne zaštite Kurilovec, Vladimir Stepanić i Neven Veselić. Oni su bili prve žrtve Domovinskog rata u Velikoj Gorici, pa tim povodom, tradicionalno u Spomen parku Kurilovec na spomen naših petnaest žrtava obilježavamo taj dan-pojasnio je Damir Slojšek, predsjednik Gradske četvrti Kurilovec.

Program počinje u 17 sati polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom na Sajmištu. U 18 sati bit će polaganje vijenaca i prigodan program u Spomen parku Kurilovcu. U 18,30 sati je sveta misa, dok će u 19,30 sati uslijediti svečana sjednica obzirom da je ove godine i 20 godina otkad je Kurilovec postao gradska četvrt.

 

Nastavi čitati

Najave

Prvi Kongres zdravlja za frizere, kozmetičare, pedikere, nail artiste i make-up stručnjake u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Autor

Tvrtka Shapeit j.d.o.o. iz Zagreba pozivnicom je najavila 1. Kongres zdravlja za frizere, kozmetičare, pedikere, nail artiste i make-up stručnjake u Velikoj Gorici.

Poštovani,

Grad Velika Gorica – gradonačelnik Krešimir Ačkar, kao pokrovitelj i glavni sponzor i tvrtka Shapeit j.d.o.o. iz Zagreba  pozivaju Vas  na I. Kongres zdravlja za frizere, kozmetičare, pedikere, nail artiste, te make-up stručnjake pod nazivom

„ZDRAVLJE I LJEPOTA – SIGURAN PUT DO USPJEHA“

Kongres će se održati nedjelju 10. listopada 2021. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, Zagrebačka 37, Velika Gorica, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama, sa početkom u 11,00 sati. Predavači Kongresa su:

1.Za grad Velika Gorica predvidjeli smo i posebnu gošću  mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec., saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Opis njene teme je: “Koronavirus svakodnevno mijenja život kakav smo prije pandemije poznavali. Utjecao je na mnoge aspektne našega života. S obzirom na to da je sve privremeno zastalo ili usporilo, ljudi su postali svjesniji sebe i pronalaze više vremena za brigu o sebi. Dolazi do povećanog zanimanja za fizički izgled i potrebe za korištenjem raznih kozmetičkih usluga. Očito je da nam je pandemija na neki način “darovala vrijeme”, ali i dodatne brige – kako istodobno njegovati fizički izgled, a ne zaboraviti na zaštitu zdravlja te kako istodobno biti u blizini nekoga, a ne ugroziti ga svojom blizinom. Osim svih dosadašnjih mjera koje se provode za suzbijanje pandemije, dosadašnje znanstvene spoznaje, upućuju na cjepivo koje jedino i ima izgleda dovesti do stvarne promjene. Primjena cjepiva i povjerenje u struku udaljava od  neizvjesnosti, a približava završetku kriznog razdoblja.”

 2.Ivan Vidiš – državni tajnik pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Tema predavanja: “Mjere i pomoć Vlade Republike Hrvatske malom i srednjem poduzetništvu. Kako ubrzati oporavak i sanirati u što kraćem roku gubitke koji su uvjetovani pojavom virusa Covid 19”. 

 3.dr.sc. Anka Jurišić-Kvesić, dr med dent, spec., Savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu,  te Predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu

Tema predavanja: Što je kozmetologija? Kako djeluje virus COVID-19, kako i na koji način davatelj usluge iz pojedine grane kozmetologije može osnažiti i zaštititi svoje zdravlje te pružiti sigurnost i zaštitu svojim korisnicima usluga, a da bude sve u skladu sa strukom i traženim propisima te mjerama koje su na snazi?

4.med. Branka Grabar Tripalo, profesor dermatologije na Obrtničkoj školi za osobne usluge

Tema predavanja: Na koji način prepoznati određena oboljenja kod klijenata koji su korisnici usluga kod frizera, kozmetičara, pedikera, nail-artista, make-up stručnjaka, te kako zaustaviti širenje bolesti.

 5.Ana Tolp, profesor kemije na Obrtničkoj školi za osobne usluge

Tema predavanja: Pojačana higijena prostora i pribora za rad uvjetovana pojavom virusa COVID-19,  Prevencija profesionalnih oboljenja – kako ih spriječiti i liječiti?

 6.ing.agr. Dubravka Orlić-Bašlin u timu s nkbr.univ.spec. Mijo Miljak 

Tema predavanja: Antioksidansi iz ljekovitih mediteranskih biljaka – njihov značaj u njezi kože i prevenciji zdravlja.

 Sudjelovanje za sve prijavljene je besplatno, a na kraju Kongresa polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju i poklon paket iznenađenja za sve.

Zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera te zbog ograničenog broja polaznika molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na br. 0923453292 – Shapeit, Zagreb ili se obratite Ivani Matković na broj 0989170587 – grad Velika Gorica do 4. listopada 2021. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

Idući tjedan kreću upisi u Dramski studio goričkog Pučkog učilišta

Početak tečaja je početkom listopada…

Objavljeno

on

Želiš glumiti, sudjelovati u izradi predstave i zanima te što se to događa iza kulisa? Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira Dramski studio za predškolski uzrast, osnovnoškolce, srednjoškolce i studente.

– Tečaj uključuje usvajanje teorijskog znanja iz kazališne djelatnosti, učenje osnova glume, pisanje dramskog djela, pripremu i izvođenje predstave, ali i nastup pred publikom. Početak tečaja je početkom listopada prema rasporedu koji će biti utvrđen prilikom upisa – ističu iz POU te dodaju kako ovaj tečaj doprinosi razvoju koncentracije, odgovornosti, (samo)kritičnosti te maštovitosti i kreativnosti.

Također radit će se i na pravilnom izražavanju i bogaćenju rječnika te na stjecanju sigurnosti i samopouzdanja. Radom kroz igru djeca će se okušati u svojim prvim javnim nastupima. Dramski studio polaznici pohađaju gotovo cijelu školsku godinu, a na kraju sa svojom grupom pokazuju rezultate rada. Najbolja predstava izvodi se pred lokalnom publikom u okviru manifestacije Goričke večeri te na pozornici nekog od hrvatskih kazališta.

Upisi za predškolce i osnovnoškolce biti će 20 rujna od 18 do 20 sati, a za srednjoškolce će upisi u Dramski studio za mlade biti 23.rujna u 19 sati. Upisi će se vršiti u dvorani Doma kulture Galženica.

 

Nastavi čitati

Reporter 407 - 26.08.2021.

Facebook

Izdvojeno