Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica dobila najmoderniji kabinet za senzornu integraciju djece

Objavljeno

U Centru za odgoj i obrazovanje smješten je jedini gorički kabinet za senzornu integraciju djece. Radi se o modernom i novouređenom prostoru u koji od početka rujna ove godine mogu doći sva djeca s područja grada i okolice, a koja imaju potrebu za senzornom terapijom. U njemu kroz igru i učenje te uz pomoć stručnjaka, djeca razvijaju sva svoja osjetila. Ovu vrstu terapije trenutno pohađa devetero djece iz Centra te dvoje upućene putem Centra za socijalnu skrb.

 

“Igram se i učim, a najbolje mi je biti u bazenu i igrati se u njemu s prijateljima. U školi učim pisati, slagati robu u ormar, crtati, a još sam izrezivao lišće i bojao”, rekao je 8-godišnji Matija, jedan od korsinika kabineta za senzornu integraciju.

 

centar-za-odgoj-i-obrazovanje-kabinet-za-senzornu-integraciju-5

 

“Preko Centra za socijalnu skrb, građani Velike Gorice mogu za svoju djecu dobiti rješenje o psiho-socijalnoj podršci, među kojima je i terapija senzorne integracije. Djeca, po potrebi, mogu doći tu na terapiju senzorne integracije, kao i na druge programe Centra, a to su logopedske vježbe, pomoć u učenju, edukacijska-rehabilitacija, psihološka podrška i slično”, rekla je Sanja Lukenda, voditeljica odjela odgoja i edukacijske rehabilitacije.

 

centar-za-odgoj-i-obrazovanje-kabinet-za-senzornu-integraciju-7

 

“Jako smo ponosni na kabinet za senzornu integraciju i presretni smo da je ovakav kabinet zaživio u našem gradu. Kabinet je mjesto s opremom koja stimulira djecu i potiče njihov razvoj, prije svega potiče sva osjetila i zato imamo bazen s lopticama, ljuljačku, različite taktile na podu i didaktiku kojom djeca manipuliraju i tako doživaljavaju svijet”, objasnila je Iva Kovačić, nositeljica programa i dodala kako jako puno djece ima poteškoće senzorne integracije, a tek će se pokazati kolika je potreba za ovakvim kabinetom u lokalnoj zajednici.
 
centar-za-odgoj-i-obrazovanje-kabinet-za-senzornu-integraciju-1

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno