Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica – Dinamo Z. (B) 2 :0

Objavljeno

Nogometaši Damira Milinovića odigrali su još jednu vrlo sadržajnu utakmicu na gradskom terenu sa umjetnom travom. Nakon kišovitog i tmurnog jutra lijep sunčan dan izmamio je na gradski stadion u Velikoj Gorici više od 200 nogometnih znatiželjnika koji su došli pogledati Dinamovu mladu momčad i ovoproljetnu momčad Gorice koja je sa nizom kvalitetnih imena i igrom u posljednjih nekoliko utakmica ostavljala sve bolji i bolji dojam.

Ni danas vjerujemo nitko nije požalio što je subotnje rano poslijepodne rezervirao za nogomet.  Gorica je i danas izgledala vrlo dobro i dominirala cijeli tok utakmice, a bolju igru domaći su kapitalizirali pogotcima Škvorca i Hajduka. Milinovića posebno veseli činjenica što su i napadači (Škvorc u prvom i Hajduk u drugom dijelu) počeli zabijati. Sada kada je jasno da Hodžić ostaje u Gorici, te uz Karla Težaka koji se u Goricu vratio iz Celja itekako je jasno da Gorica u veznom redu ima prvoligašku konkurenciju (Lihić, Milanović, Zenuni, Hodžić, Težak, Marina i Španja) te da bez obzira tko igra i radi li se o prvom ili drugom dijelu utakmice vezni red Gorice radi prevagu na terenu. U današnjoj utakmici Dinamo nije ozbiljnije zaprijetio Gorici dok su gorički nogometaši promašivali i iz nemogućih situacija sa svega nekoliko metara (Žutić, Postonjski).

Već u utorak i srijedu Gorica ima međunarodni program, gdje će prvo u utorak ugostiti BiH drugoligaša momčad Slobode iz Novog Grada, a u srijedu stiže momčad Brežica člana III Slovenske nogometne lige. Mjesta igranja su još uvijek nepoznata jer Gorica traži terene sa prirodnom travom.

GORICA – DINAMO II 2:0

VELIKA GORICA. Gradski stadion. Igralište sa umjetnom travom. Gledatelja 250 Sudac: Krečak. Pomoćnici: Rožić i Mužar.

STRIJELCI: 1:0 – Škvorc (39), 2:0 – Hajduk (87).

GORICA: Šušković, Jančetić, Mikulić, Milanović, Perić, Žutić, Lihić, Marina, Španja, Tatar, Škvorc (još su igrali: Žugaj, Zenuni, Hajduk, M. Muhar, Hodžić, Krizmanić, Težak, Postonjski, Vinković, Matošević)
TRENER: Damir Milinović

DINAMO II: Miškić, Iharoš, Morris, Stolnik, Mamić, K. Muhar, Majić, Halilović, Diop, Blečić, Rašić (još su igrali: Antić, Kobayashi, Kulenović, Taravel, Đurić, Đurasek, Gogić, Colarić)
TRENER: Željko Sopić

Galerija fotografija:

Gospodarstvo

Pijemo kvalitetnu turopoljsku vodu

Gorički osnovnoškolci posjetili su velikogoričko crpilište vode-najvažniji prirodni resurs čitavog Turopolja kako bi naučili zašto je važno očuvati kvalitetnu pitku vodu

Objavljeno

on

Svjetski dan voda visoko je na agendi Ujedinjenih naroda i pod pokroviteljstvom, a obilježava se 22. ožujka svake godine diljem svijeta. Pitka voda sačinjava tek 1% sveukupne količine vode na našem planetu, zbog čega je izrazito bitno probuditi svijest sviju nas. VGVodoopskrba i Grad Velika Gorica svjesni su važnosti održivog upravljanja vodom i njenom kvalitetom, stoga su obišli vodocrpilište s velikogoričkim osnovnoškolcima kako bi se i naše najmlađe osvijestilo o važnosti očuvanja vode za piće.

Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar istaknuo je kako u Turopolju pitke vode ima napretek, no budući da je riječ o globalno ograničenom resursu, od izrazite je važnosti uvesti najmlađe u svijet prava treće generacije.

– U Turopolju ležimo na vodi i možemo se podičiti kako i druge jedinice regionalne i lokalne samouprave crpe vodu od nas. Dovodimo djecu ovdje na vodocrpilište baš na Svjetski dan voda, kako bi djecu edukacijom već od predškolske do školske dobi osvijestili da se odgovorno odnose prema očuvanju vode kao pravu treće generacije – rekao je zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar.

Predsjednik uprave VGVodoopskrbe podsjetio je da je voda s goričkog vodocrpilišta iznimne kvalitete o čemu najbolje svjedoči HACCP sustav.

– Vodocrpilište Velika Gorica sastoji se od pet bunara iz kojih se voda crpi od pet do sedam metara pod zemljom. Pitkom vodom gradsko komunalno poduzeće opskrbljuje 97 posto građana grada Velike Gorice i susjednih općina, a cilj nam je doći na 100 posto opskrbe. Kvaliteta vode ovdje se svakodnevno provjerava, imamo i HACCP sustav koji nam dokazuje kako je naša voda visokog standarda, kvalitetna i bogata svim potrebnim mineralima- izjavio je  Predsjednik uprave VGVodoopskrbe, Tomislav Jelisavac.

Galerija fotografija

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO ‘Ciciban’ proslavio 40-ti rođendan

Veliki jubilej u znaku energetske obnove

Objavljeno

on

Dječji vrtić Ciciban proslavio je danas svoj 40 rođendan. U sklopu rođendanskog programa predstavljen projekt energetska obnova centralnog objekta u Vidrićevoj ulici, u koji je uloženo oko 4,7 milijuna kuna, a 2,8 milijuna osigurano je iz europskih fondova.

Nakon ozbiljnog djela, na red je došao i onaj veseliji za koji su bila zaduženi vrtićanci. Djeca su kao rođendanski poklon svome vrtiću poklonili zabavan scenski nastup. Kako je sve to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Planuo autobus ZET-a na izlazu iz Vukovine

Iz zasad nepoznatog razloga izgorio autobus na liniji 305

Objavljeno

on

Na državnoj cesti D30 danas nešto prije 16 sati zapalio se ZET-ov autobus na liniji 305. Morali s intervenirati vatrogasci. Autobus je u potpunosti izgorio, a prema informacijama koje imamo nitko od šest putnika iz autobusa nije ozlijeđen. Policijski očevid trebao bi rasvijetliti uzroke požara.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno