Poveži se s nama

HOTNEWS

Gimnazija uvjerljivo najpoželjnija srednja škola u našem gradu

Za dva smjera u ljetnom upisnom roku prijavilo se ukupno 387 učenika za 120 raspoloživih mjesta

Objavljeno

Kvalitetni rejting Gimnazije Velika Gorica pokazuje posljednjih godina stalni uzlazni trend i to potvrđuje sve veći broj završenih osmoškolaca koji žele nastaviti školovanje u gimnazijskim klupama. Za dva smjera, Opća gimnazija i Prirodoslovno-matematička gimnazija, u ljetnom upisnom roku prijavilo se ukupno 387 završenih osnovnoškolaca za 120 raspoloživih mjesta. Za Opću gimnaziju (kvota 96 – 4 razredna odjeljenja) kandidiralo je 276 osmaša, a za Prirodoslovno-matematičku 111 (kvota 24 – jedno razredno odjeljenje). Tako će u školskoj 2017./2018. godini 120 novih gimnazijalaca pratiti nastavu u 5 razrednih odjeljenja.

14.07.2017. Velika Gorica – Upis učenika u Gimnaziju Velika Gorica. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Službeni upis učenika u prvi razred obavljen je jučer (od 8 do 12 sati) u prostoru Srednjoškolskog centra, a učenici su trebali priložiti samo ispunjenu i potpisanu upisnicu. Ako ne bude nekakvih promjena (eventualna odustajanja) Gimnazija neće imati jesenski upisni rok, jer je ispunila svoje planom utvrđene kvote novih učenika.

Ravnateljica Gimnazije Velika Gorica dr.sc. Brankica Žugaj bila je vidno zadovoljna brojem učenika koji su htjeli nastaviti školovanje u velikogoričkoj gimnaziji: ”Izuzetno smo zadovoljni brojem od 387 učenika koji su se javili na naš natječaj za upis u prvi razred, jer to je posljedica sinergije učenika, profesora i kompletnog osoblja u našoj školi. Mi želimo da naša škola bude prepoznatljiva u našem gradu, odnosno da naši učenici imaju školu u kojoj će steći kvalitetno znanje, postati akademski građani i služiti našem gradu na dobrobit svih. Izvrsne domete naših učenika potvrđuju iz godine u godine sjajni rezultati ostvareni na državnoj maturi te upisi na najprestižnije fakultete. To su konkretne činjenice koje u svojoj konačnici imaju odjeka u široj javnosti i zbog toga mnogi učenici žele u našu školu. Spomenuti brojevi i pohvale koje dobivamo za naše sveukupno djelovanje je samo dodatna motivacija da budemo još bolji.”

14.07.2017. Velika Gorica – Upis učenika u 1. razred Gimnazije Velika Gorica. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Crna kronika

Odranski Obrež: Muškarac smrtno stradao prilikom paljenja korova

Izgubio je kontrolu nad vatrom

Objavljeno

on

Tragedija u Odranskom Obrežu. Prilikom spaljivanja korova oko 16,30 sati poginuo je 62-godišnji muškarac. Do najgoreg je došlo nakon što je muškarac izgubio kontrolu nad plamenom. Detalji bi trebali biti poznati nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kod Buzina već počele gužve, ovako možete izbjeći prometne čepove

To je samo početak prometnog krkljanca koji nas očekuje i ovog produženog vikenda

Objavljeno

on

Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora kolona je duga oko 8 km. Između čvorova Lučko i Donja Zdenčina na A1 vozi se u koloni uz povremene zastoje. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama kao i u priobalju te na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Ako želite izbjeći prometne čepove i satima čekati u koloni, prema turističkim odredištima nikako nemojte krenuti sutra od 7 do 14 sati, kada će gužve biti najveće. Subota je svakako bolji izbor od neradnog petka. Ako ćete ga žrtvovati, putovat ćete po puno boljim prometnim uvjetima.

Novi zastoji očekuju se već u ponedjeljak, kada će se kolone vozila početi kretati prema unutrašnjosti. Gužve će biti već u jutarnjim satima, a od 14 do 22 sata vrlo velika, pa putovanje svakako probajte izbjeći u tom vremenu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

ZET od 1. srpnja uvodi niz promjena

Za sedam kuna moći ćete se voziti 60 minuta u jednoj zoni

Objavljeno

on

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja najavili su uvođenje karte od 7 kuna, kojom će se građani od 1. srpnja moći voziti 60 minuta u jednom smjeru. Za razliku od njezinog papirnatog oblika, elektroničko izdanje omogućavat će 60-minutnu vožnju, bez obzira na smjer putovanja.

„Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna“, objasnili su iz ZET-a.

Početak srpnja donosi još jednu važnu promjenu. Vozači tramvaja i autobusa ubuduće će prodavati isključivo pojedinačne papirnate karte po cijeni od 15 kuna, kojima će se građani moći voziti 90 minuta u jednoj tarifnoj zoni.

„U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija“, dodali su iz ZET-a.

Najavili su i uvođenje nove mobilne aplikacije kojom će se olakšati plaćanje prijevoza u ZET-ovim vozilima.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno