Poveži se s nama

Kultura

Galženica ponovo otvara vrata. Pripremili su izložbu i koncert Vedrana Ružića

Ružićevih album Spiritual Market nagrađen je Porinom za najbolji jazz album

Objavljeno

U petak, 6. studenog u 19 sati, Galerija Galženica nakon duže stanke otvara svoja vrata. Tom će prilikom postaviti izložbu riječkog jazz glazbenika i slikara Vedrana Ružića, koji će nakon otvorenja izložbe promovirati i svoj novi album “Forbidden Live”. U Galženici će tako Ružić predstaviti svoje likovne radove iz ciklusa “Wagner”, a prezentirani slikarski ciklus je vizualizacija zvuka nastala sintetiziranjem dviju temeljnih Ružićevih umjetničkih disciplina, točnije slikarskih i glazbenih oblika medijskog izražavanja.

– Kao popratni program izložbe, u 20 sati održat će se jazz koncert Vedran Ružić kvarteta kojim će promovirati najnoviji album, nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom. Album sadrži devet autorskih kompozicija, a kvartet će odsvirati i neke skladbe s Ružićevih prethodnih albuma od kojih je Spiritual Market nagrađen prestižnom nagradom ”Porin” za najbolji jazz album – kažu iz Galerije Galženica.

Izložba će u Galeriji Galženica biti otvorena za posjetitelje do 18. studenog, a ulaz na koncert je besplatan.

Kultura

Kraljevstvo Moje (za početnike) dolazi nasmijati Goričane

Glume Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Objavljeno

on

Predstava Ludens teatra i Teatra EXIT “Kraljevstvo Moje (za početnike)” 2. prosinca u 20 sati gostuje u dvorani Gorica. Predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Originalno je postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

– Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te – stoji u najavi predstave.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu, a cijena je 50 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Pučko odgodilo svoj slavljenički koncert “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”

Koncert je Učilište pripremilo povodom 60. godišnjice rada

Objavljeno

on

Slavljenički koncert Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”, koji se trebao održati u četvrtak, 26. studenog, zbog novih epidemioloških mjera odgađa se do daljnjeg.
– Nadamo se da ćemo se što prije okupiti na planiranom glazbenom druženju, podsjetniku na najvažnije događaje u razvoju grada i našeg Učilišta te glazbenom vremeplovu hitova uz koje su mnoge generacije odrastale, pjevale, plesale… – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Kultura

Kroz izložbu plakata prisjetite se najboljih hrvatskih filmova

Od 26. do 29. studenog

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 60. obljetnice rada, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je pripremilo izložbu filmskih plakata “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”. U izložbenom prostoru Učilišta građani je mogu pogledati od 26. do 29. studenog, a organiziraju je Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno