Poveži se s nama

Najave

Frizerski kabinet u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica: 18 im je godina tek!

Objavljeno

Srednja strukovna škola Velika Gorica sljedećeg tjedna postaje mjesto velikog slavlja. Naime, 17.studenog 1998. godine u toj školi otvoren je frizerski kabinet u kojemu je praktičnu nastavu prve godine pohađalo ukupno 69 učenika frizerske struke.

 

Kabinet od prvog dana vodi  Mirjana Mikulčić koja svoje dugo godina stjecano znanje i vještine još i danas nesebično prenosi svojim učenicima. I kako kaže „biti frizer nije običan posao, biti frizer mnogo je više od toga to je čista ljubav, to je inovativnost, to je prava pravcata umjetnost.“

 

Teorijska znanja na učenike prenosile su i još uvijek to čine profesorice koje su uložile veliki trud i ljubav kako bi svoje znanje svih ovih godina prenosile učenicima.

 

U svakoj generaciji pojedini učenici isticali su se svojim vještinama, te su svoja znanja pokazivali na raznim natjecanjima frizera. „Mnogo napora bilo bi potrebno uložiti da se izbroje sva ta natjecanja na kojima su sudjelovali naši učenici. Školska, županijska, međužupanijska, državna. I svaki puta vraćali smo se sa nagradama. „ – ističe Mikulčić.

 

Kada dođete u kabinet frizera ono što ćete prvo uočiti je veliki broj pehara, te fotografija koje čuvaju uspomene na proteklih osamnaest godina.

 

Od početnih, kako smo već istaknuli 69 učenika iz prve generacije, kroz ovaj kabinet prošlo je gotovo 418 učenika, od kojih su danas mnogi pravi majstori u svojoj struci, i ponos škole iz koje su potekli.

 

Kako bi pokazali kako je sve izgledalo unatrag osamnaest godina, učenici i profesori frizerskog kabineta pripremaju prigodni program za četvrtak 17.studenog, u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica.

Najave

Plešani velikog srca

Malonogometni turnir za više dječje igre

Objavljeno

on

U subotu Gradska četvrt Pleso slavi svoj dan. Tim povodom Vijeće Gradske četvrti u suradnji s udrugom ‘Društvo žena Pleso’  organizira humanitarni malonogometni turnir. Koji će se održati na SRC Pleso na vanjskom terenu te umjetnoj travi.

Sav prihod od donacija upotrijebiti će se za uređenje dječjeg parka Pleso.

-‘Pozivamo Vas na dobar nogač, vrhunsku kotlovinu, roštilj, hladno pivo i ugodno druženje.  Vidimo se 15.06. od 08:00 ‘-poručili su iz Gradske četvrti

Nakon nogometnog turnira slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’ .

 

Nastavi čitati

Najave

22. kup Turopolja i deveti memorijal Josipa Robića-Habe

Ovaj će kup ujedno biti zadnje, četvrto kolo prvog otvorenog kupa VZG Velika Gorica. Dolazak ekipa potrebno je potvrditi najkasnije do 20. lipnja

Objavljeno

on

U sklopu Ivanja u Buševcu, DVD Buševec organizira 22. Kup Turopolja i deveti Memorijal Josipa Robića-Habe, a sve u cilju održavanja ove dugogodišnje tradicije. Riječ je o vatrogasnom natjecanju ženskih i muških desetina, a koje će se održati u subotu 22.06.2019. godine na školskom igralištu kod Vatrogasnog doma Buševec. Na natjecanjima će se izvoditi dvije vježbe prema pravilniku HVZ-a, bez štafetne utrke.

Raspored natjecanja:

– U 14:00 h početak natjecanja za podmladak (djeca od 6 – 12 godina), prijave ekipa kreću od 13.30 sati

– Od 17:00 h početak natjecanja za odrasle (MUŠKI A I B, ŽENE A I B), prijave ekipa kreću od 16.30 sati

Prve tri ekipe u svim kategorijama primit će pehare, a najbolje plasirane ekipe u kategorijama i prijelazne pehare. Za sve sudionike natjecanja osigurane su zahvalnice. Poslije natjecanja slijedi druženje uz band Maheri do ranih jutarnjih sati.

Kontakt brojevi za prijave i sve potrebne informacije oko kotizacija za ekipe su:

091/6364-003 – zapovjednik Nenad Lukić

091/6364-005, voditelj natjecateljskih odjeljenja Branislav Katulić

ili na e-mail.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara

Objavljeno

on

08.06.2019. Veliko Polje. Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) iz Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) prezentirat će sutra, nedjelja, 09. lipnja, s početkom u 19 sati, svoju završnu godišnju produkciju na otvorenom, na platou ispred Konzuma u Velikom Polju. Brojne koreografije izvest će sve klupske formacije, od najmlađih do seniorskih. Revijalne izvedbe bit će ujedno i generalna proba za one formacije mažoretkinja koje će se idućeg tjedna (od 12. do 16. lipnja) natjecati na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici.

Galerija

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno