Poveži se s nama

Najave

Frizerski kabinet u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica: 18 im je godina tek!

Objavljeno

Srednja strukovna škola Velika Gorica sljedećeg tjedna postaje mjesto velikog slavlja. Naime, 17.studenog 1998. godine u toj školi otvoren je frizerski kabinet u kojemu je praktičnu nastavu prve godine pohađalo ukupno 69 učenika frizerske struke.

 

Kabinet od prvog dana vodi  Mirjana Mikulčić koja svoje dugo godina stjecano znanje i vještine još i danas nesebično prenosi svojim učenicima. I kako kaže „biti frizer nije običan posao, biti frizer mnogo je više od toga to je čista ljubav, to je inovativnost, to je prava pravcata umjetnost.“

 

Teorijska znanja na učenike prenosile su i još uvijek to čine profesorice koje su uložile veliki trud i ljubav kako bi svoje znanje svih ovih godina prenosile učenicima.

 

U svakoj generaciji pojedini učenici isticali su se svojim vještinama, te su svoja znanja pokazivali na raznim natjecanjima frizera. „Mnogo napora bilo bi potrebno uložiti da se izbroje sva ta natjecanja na kojima su sudjelovali naši učenici. Školska, županijska, međužupanijska, državna. I svaki puta vraćali smo se sa nagradama. „ – ističe Mikulčić.

 

Kada dođete u kabinet frizera ono što ćete prvo uočiti je veliki broj pehara, te fotografija koje čuvaju uspomene na proteklih osamnaest godina.

 

Od početnih, kako smo već istaknuli 69 učenika iz prve generacije, kroz ovaj kabinet prošlo je gotovo 418 učenika, od kojih su danas mnogi pravi majstori u svojoj struci, i ponos škole iz koje su potekli.

 

Kako bi pokazali kako je sve izgledalo unatrag osamnaest godina, učenici i profesori frizerskog kabineta pripremaju prigodni program za četvrtak 17.studenog, u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica.

Najave

FOTO Malonogometna liga goričke mladeži završava sutra Finalnim danom

Objavljeno

on

Malonogometna liga Nogometnog saveza Velika Gorica, njeno 13. izdanje, koja je započela 01. prosinca 2018. godine nakon skoro puna tri mjeseca završava sutra (subota, 23. veljače 2019.). Finalni dan trajat će od ranog jutra do kasne večeri, prva utakmica je na programu već u 08:30 sati, posljednja bi trebala završiti oko 20:00 sati, a iza toga slijedi podjela nagrada za najuspješnije klubove i pojedince.

22.02.2019. Velika Gorica – 13. malonogometna liga NSVG-a. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U finalnim susretima samo tri kluba imaju svoje predstavnike: HNK Gorica (mlađi pioniri, stariji pioniri), NK Buna (početnici, stariji pioniri) i NK Kurilovec (početnici, mlađi pioniri).

Galerija fotografija

Malonogometna liga NSVG-a, Finalni dan – Subota, 23.02.2019.

Utakmice za 3. mjesto (1×30 min.)

16:10 Početnici NK Dinamo Hidrel – NK Ban Jelačić; 16:45 Mlađi pioniri HNK Gorica – NK Kurilovec 1; 17:20 Stariji pioniri NK Kurilovec 1 – NK Dinamo Hidrel 1

Utakmice za pobjednika MNL-e

17:50 Početnici (1×32 min.) NK Buna – NK Kurilovec; 18:30 Mlađi pioniri (1×34 min.) HNK Gorica 1 – NK Kurilovec 2; 19:10 Stariji pioniri (1×36 min.) HNK Gorica – NK Buna.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Jeste li znali? Za 104 dana hodanjem kroz Hrvatsku…

2109 kilometara od Iloka do Prevlake – Nikola Horvat predstavlja knjigu o Croatian Long Distance Trailu

Objavljeno

on

Nikola Horvat će doživljaje i iskustva s hodanja kroz Hrvatsku ispričati 26. veljače u 19 sati, u Vijećnici POU VG, te pokazati kroz video i foto sadržaje. Naime, s grupom istomišljenika osnovao je udrugu Long Distance Trail Hrvatska koja je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Ideja zbog koje je knjiga  ‘Upoznaj Hrvatsku osobno:Teslin priručnik za hodače’ nastala, bilo je prethodno iskustvo autora koji je propješačio najpoznatiju takvu stazu u svijetu – Pacific Crest Trail. Stoga se ista može smatrati svojevrsnim priručnikom kako bi se drugi potencijalni hodači upustili u avanturu dugačku 2109 kilometara – od Iloka do Prevlake.

Ovaj priručnik je namijenjen apsolutno svima, neovisno o iskustvu u hodanju na duge staze, a koji sadrži mnoštvo informacija korisnih za Croatian Long Distance Trail.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kako pobijediti tremu i pretjeranu samokritičnost…

Ne kaže se uzalud – ‘kako zračiš, tako privlačiš’

Objavljeno

on

Interaktivno predavanje “Pogled u sebe”, održat će Petra Siladi Fitzi, edukantica transakcijske analize. Na ovom predavanju će se razgovarati zašto o sebi imamo lošu sliku i kako se naučiti voljeti, jer to je ključ da nas i okolina prihvaća. Ne kaže se uzalud – ”kako zračiš tako privlačiš”. Održat će se 21. veljače u 19.30 sati.

Ukoliko ste oduvijek htjeli imati slike kao sa naslovnice, ili ste naprosto ljubitelj fotografije, GKM će Vas u organizaciji zajedno s Record Team-om u 19 sati 25. veljače naučiti kako ovladati Photoshopom. Nemojte se obeshrabriti jer je razina složenosti prilagođena početnicima!

Naša Turopoljka, svestrana novinarka i glumica Ana Katulić, u okviru predavanja “Govorništvo u praksi: javni nastup i govorna elegancija” otkrit će nam kako eliminirati tremu kroz disanje i glumačke tehnike, ovladati umijećem govorništva, koristeći pritom vlastite karakterne adute, po kojima ćemo se izdvojiti iz mase. Događaj se održava 27. veljače s početkom u 20h.

Da mjesec veljača ne bi prošao samo u znaku ‘Dana zaljubljenih’, Gorički Klub mladih potrudio se organizirati šarolika predavanja, uvelike korisna za rad na sebi kao pojedincu.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno