Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO U Buševcu premijerno izvedena predstava ‘Svoga tela gopodar’

Glumci Pučkog kazališta predstavu su pripremali dva mjeseca, a na premijeri se tražilo mjesto više

Objavljeno

Tragičnu priču o seoskoj djevojci Roži koja nije pretjerano lijepa, a još uz to je i šepava, i siromašnom Ivi koji zbog miraza ženi Rožu, jučer su u Buševcu premijerno izveli glumci Pučkog kazališta. Radi se o novoj predstavi Ogranka seljačke sloge u Buševcu “Svoga tela gospodar” napravljenoj po istoimenoj pripovijetci Slavka Kolara.

“Ovo djelo je klasika hrvatske drame i mislim da je malo zanemareno, a možda čak ponekad u nekim kazalištima i krivo interpretirano. Zato sam od početka krenuo problematizirati tko je kriv za ovu tragediju. Kolar, iako nije iz našeg kraja, tu je radio u Hruševcu i znao je te ljude i taj mentalitet je nama blizak, pa se zato ljudi mogu i poistovjetiti s nekim ponašanjima i licima koji se tu pojavljuju”, objasnio je redatelj predstave Ivan Rožić i dodao kako je ovo treća premijera ove predstave u Buševcu, nakon onih 1969. te 1988. godine, svaka s drugom glumačkom postavom.

19.11.2017. Buševec – premijera predstave ‘Svoga tela gospodar’ Ogranka seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

“Mi smo zapravo željeli da publika sama preko priče koju vode dvije gospođe odluči sama što je dobro, a što nije. Nije ni lik Ive u predstavi anitjunak jer se ni njega nije pitalo kad su mu Rožu dali za ženu, a s druge strane, i Roža je u pravu. Ova uloga je meni bila jako interesantna i izazovna iz jako puno aspekata što mojih privatnih, što glumačkih. Radeći na liku sam otkrila neke vrlo izazovne glumačke stvari, i sama o sebi i o tom liku”, ispričala je Ana Katulić koja u predstavi igra Rožu Brezovićevu.

“Imao sam pozitivna očekivanja jer smo jako puno radili, ali očekivali smo puno manje smijeha. To je tragična predstava i osjetilo se da ljudima ti na tim dijelovima nije bilo svejedno, ali je ipak bilo puno više smijeha nego smo očekivali”, objasnio je glumac Tvrtko Kovačević.

19.11.2017. Buševec – premijera predstave ‘Svoga tela gospodar’ Ogranka seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

Predstava “Svoga tela gospodar” u okolnim goričkim naseljima će ponovo zaigrati početkom iduće godine, očekuje se i turneja po Hrvatskoj, a bit će i buševski adut za Smotru kazališnih amatera Zagrebačke županije.

19.11.2017. Buševec – premijera predstave ‘Svoga tela gospodar’ Ogranka seljačke sloge Buševec. Foto: Tomislav Paulić

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno