Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO ZTC slavi 25 godina rada, zavirite u njihov remontni hangar

Objavljeno

Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici obilježava 25 godina rada. Djelatnici centra i predstavnici resornih ministarstava danas su zajedničkim druženjem proslavili godine uspješnog rada u održavanju, obnovi i popravku zrakoplova.

 

ztc-obljetnica-1

 

Tvrtka danas broji 232 djelatnika koji rade u kompleksu od 230 tisuća četvornih metara, kojeg čine hangari, pogoni, radionice, skladišta, upravna zgrada, heliodrom i uzletno-sletna staza.

 

ztc-obljetnica-8

 

Direktor ZTC-a Pavao Krpan ističe kako je perspektiva ZTC-a dosta velika, ali da se mukotrpno probijaju na konkurentna inozemna tržišta.

 

„U zadnje dvije godine imali smo drugi inozemni posao. S Bosnom i Hercegovinom dogovaramo posao remonta helikoptera, u Makedoniji i Crnoj Gori servis Air Tractora AT-802, a javljamo se gdje god možemo za remont helikoptera Mi-8MTV, odnosno za servis kanadera CL-415, za koje imamo civilno odobrenje“, kaže Krpan.

 

ztc-obljetnica-7

 

Ambicija im je da postanu regionalni centar za servis zrakoplova. Kažu kako posjeduju tehnološki napredne radionice s visoko kvalificiranim i stručnim radnicima koji obavljaju poslove servisa zrakoplova, zrakoplovnih komponenti i svih vrsta radova u području aviotehnike.

 

ztc-obljetnica-2

„Trenutačno se pripremamo za sljedeću protupožarnu sezonu, a ovu koja je iza nas uspješno smo obavili. Dolaze nam na održavanje kanaderi CL-415, u ovome nam je trenutku na remontu helikoptera Mi-8MTV, naručitelja Ministarstva obrane i počinjemo radove na makedonskom Air Tractoru AT-802, kao i servis radova za španjolskog partnera s kojim nastupamo kao podizvođači, dodao je Pavao Krpan istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Velikom Goricom.

 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

ZET od 1. srpnja uvodi niz promjena

Za sedam kuna moći ćete se voziti 60 minuta u jednoj zoni

Objavljeno

on

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja najavili su uvođenje karte od 7 kuna, kojom će se građani od 1. srpnja moći voziti 60 minuta u jednom smjeru. Za razliku od njezinog papirnatog oblika, elektroničko izdanje omogućavat će 60-minutnu vožnju, bez obzira na smjer putovanja.

„Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna“, objasnili su iz ZET-a.

Početak srpnja donosi još jednu važnu promjenu. Vozači tramvaja i autobusa ubuduće će prodavati isključivo pojedinačne papirnate karte po cijeni od 15 kuna, kojima će se građani moći voziti 90 minuta u jednoj tarifnoj zoni.

„U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija“, dodali su iz ZET-a.

Najavili su i uvođenje nove mobilne aplikacije kojom će se olakšati plaćanje prijevoza u ZET-ovim vozilima.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velimir Šandor drugi na WPA Grand Prix-u Pariz 2018

Disk bacio na 17,88 metara

Objavljeno

on

Na atletskom natjecanju WPA Grand Prix Pariz 2018 Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto, bacivši disk na 17.88 metara. Druga mjesta na natjecanju osvojili su i Grubišnjopoljac Deni Černi bacivši kuglu na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra.

“Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine. Također me raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu. Nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 03. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici te potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega očekujem doista vrhunske rezultate“, rekao je izbornik Damjan Sedić.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja, a hrvatske boje branilo je osam atletičara.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO&FOTO DVD Mraclin proslavio 130. rođendan

Mimohodom, postrojavanjem te svečanom sjednicom, vatrogasci iz Mraclina proslavili su veliku obljetnicu

Objavljeno

on

Mraclinski vatrogasci koračali su punih 45 minuta, sve dok nisu obišli svaki kutak svog naselja, nad kojim bdiju i danju i noću, spremni na svaku nevolju. Iako danas imaju znatno moderniju opremu za gašenje požara, ponosno su pokazivali svoja vatrogasna zaprežna kola, od kojih jedno datira čak iz 1891. godine.

„To su prve vatrogasne pumpe s kojima se crpila voda iz nekadašnjih bunara koje su služile za gašenje požara. Danas se to više ne radi niti s agregatima jer postoje hidrantske mreže pa je na intervencijama puno lakše i jednostavnije. Nekada je kod gašenja požara trebalo biti četiri čovjeka koja su pumpala da bi uopće krenula voda. Drugi su razvlačili cijevi i gasili požar“, opisao je predsjednik DVD-a Antun Kos.

Kako je bilo na velikoj obljetnici pogledajte u video prilogu i galeriji fotografija.

 

 

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno