Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO ZTC slavi 25 godina rada, zavirite u njihov remontni hangar

Objavljeno

Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici obilježava 25 godina rada. Djelatnici centra i predstavnici resornih ministarstava danas su zajedničkim druženjem proslavili godine uspješnog rada u održavanju, obnovi i popravku zrakoplova.

 

ztc-obljetnica-1

 

Tvrtka danas broji 232 djelatnika koji rade u kompleksu od 230 tisuća četvornih metara, kojeg čine hangari, pogoni, radionice, skladišta, upravna zgrada, heliodrom i uzletno-sletna staza.

 

ztc-obljetnica-8

 

Direktor ZTC-a Pavao Krpan ističe kako je perspektiva ZTC-a dosta velika, ali da se mukotrpno probijaju na konkurentna inozemna tržišta.

 

„U zadnje dvije godine imali smo drugi inozemni posao. S Bosnom i Hercegovinom dogovaramo posao remonta helikoptera, u Makedoniji i Crnoj Gori servis Air Tractora AT-802, a javljamo se gdje god možemo za remont helikoptera Mi-8MTV, odnosno za servis kanadera CL-415, za koje imamo civilno odobrenje“, kaže Krpan.

 

ztc-obljetnica-7

 

Ambicija im je da postanu regionalni centar za servis zrakoplova. Kažu kako posjeduju tehnološki napredne radionice s visoko kvalificiranim i stručnim radnicima koji obavljaju poslove servisa zrakoplova, zrakoplovnih komponenti i svih vrsta radova u području aviotehnike.

 

ztc-obljetnica-2

„Trenutačno se pripremamo za sljedeću protupožarnu sezonu, a ovu koja je iza nas uspješno smo obavili. Dolaze nam na održavanje kanaderi CL-415, u ovome nam je trenutku na remontu helikoptera Mi-8MTV, naručitelja Ministarstva obrane i počinjemo radove na makedonskom Air Tractoru AT-802, kao i servis radova za španjolskog partnera s kojim nastupamo kao podizvođači, dodao je Pavao Krpan istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Velikom Goricom.

 

Galerija fotografija:

 

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno