Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO ZTC slavi 25 godina rada, zavirite u njihov remontni hangar

Objavljeno

Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici obilježava 25 godina rada. Djelatnici centra i predstavnici resornih ministarstava danas su zajedničkim druženjem proslavili godine uspješnog rada u održavanju, obnovi i popravku zrakoplova.

 

ztc-obljetnica-1

 

Tvrtka danas broji 232 djelatnika koji rade u kompleksu od 230 tisuća četvornih metara, kojeg čine hangari, pogoni, radionice, skladišta, upravna zgrada, heliodrom i uzletno-sletna staza.

 

ztc-obljetnica-8

 

Direktor ZTC-a Pavao Krpan ističe kako je perspektiva ZTC-a dosta velika, ali da se mukotrpno probijaju na konkurentna inozemna tržišta.

 

„U zadnje dvije godine imali smo drugi inozemni posao. S Bosnom i Hercegovinom dogovaramo posao remonta helikoptera, u Makedoniji i Crnoj Gori servis Air Tractora AT-802, a javljamo se gdje god možemo za remont helikoptera Mi-8MTV, odnosno za servis kanadera CL-415, za koje imamo civilno odobrenje“, kaže Krpan.

 

ztc-obljetnica-7

 

Ambicija im je da postanu regionalni centar za servis zrakoplova. Kažu kako posjeduju tehnološki napredne radionice s visoko kvalificiranim i stručnim radnicima koji obavljaju poslove servisa zrakoplova, zrakoplovnih komponenti i svih vrsta radova u području aviotehnike.

 

ztc-obljetnica-2

„Trenutačno se pripremamo za sljedeću protupožarnu sezonu, a ovu koja je iza nas uspješno smo obavili. Dolaze nam na održavanje kanaderi CL-415, u ovome nam je trenutku na remontu helikoptera Mi-8MTV, naručitelja Ministarstva obrane i počinjemo radove na makedonskom Air Tractoru AT-802, kao i servis radova za španjolskog partnera s kojim nastupamo kao podizvođači, dodao je Pavao Krpan istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Velikom Goricom.

 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Velikogoričanka Jela Ravnjak milijunta je putnica Zračne luke Franjo Tuđman

Na majčin dan, naša sugrađanka Jela Ravnjak sretno je doputovala iz Dublina, postavši tako milijuntom putnicom Zračne luke Franjo Tuđman u 2019. godini. Jela je inače po zanimanju doula, pomaže budućim i novopečenim rodiljama na putu prema životnoj ulozi – majke!

Objavljeno

on

Proteklo je nešto više od godinu dana otkako je nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines uveo let bez presjedanja na liniji Dublin – Zagreb, točnije, od 3. svibnja 2018. godine. Stoga je i današnji dan znakovit iz više razloga. Zračna luka Franjo Tuđman zabilježila je ovogodišnju milijuntu putnicu upravo na ovom letu, a ranije nego ikad u povijesti goričke zračne luke – pet dana prije u odnosu na proteklu godinu.

Baš na majčin dan, stigla je naša sugrađanka Jela Ravnjak, milijunta putnica zračne luke. Jela je inače po zanimanju doula, naime, ona pruža ženama podršku u trudnoći i porodu, na njihovom putu prema majčinstvu.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

– Jako sam iznenađena, bila sam u kratkom posjetu prijatelju u Dublinu, a ovo nikako nisam očekivala. Čak su došle i mažoretkinje, doček je zaista bio svečan. Obožavam letjeti, no isto tako svjesna sam i važnosti ekološke održivosti! Vođena tom činjenicom, pomislila  sam kako bih trebala posaditi jedno drvo budući da sam letjela avionom – kroz oduševljenje kazala nam je Jela Ravnjak.

Simpatičnu 30-godišnju Velikogoričanku uz čestitke dočekali su prigodni darovi, pa ju je Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman i Aelia Duty free darovala poklon bonom, a nacionalna aviokompanija Croatia Airlines dvjema zrakoplovnim kartama za jedno od svojih odredišta po izboru putnice.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno