Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO ZTC slavi 25 godina rada, zavirite u njihov remontni hangar

Objavljeno

Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici obilježava 25 godina rada. Djelatnici centra i predstavnici resornih ministarstava danas su zajedničkim druženjem proslavili godine uspješnog rada u održavanju, obnovi i popravku zrakoplova.

 

ztc-obljetnica-1

 

Tvrtka danas broji 232 djelatnika koji rade u kompleksu od 230 tisuća četvornih metara, kojeg čine hangari, pogoni, radionice, skladišta, upravna zgrada, heliodrom i uzletno-sletna staza.

 

ztc-obljetnica-8

 

Direktor ZTC-a Pavao Krpan ističe kako je perspektiva ZTC-a dosta velika, ali da se mukotrpno probijaju na konkurentna inozemna tržišta.

 

„U zadnje dvije godine imali smo drugi inozemni posao. S Bosnom i Hercegovinom dogovaramo posao remonta helikoptera, u Makedoniji i Crnoj Gori servis Air Tractora AT-802, a javljamo se gdje god možemo za remont helikoptera Mi-8MTV, odnosno za servis kanadera CL-415, za koje imamo civilno odobrenje“, kaže Krpan.

 

ztc-obljetnica-7

 

Ambicija im je da postanu regionalni centar za servis zrakoplova. Kažu kako posjeduju tehnološki napredne radionice s visoko kvalificiranim i stručnim radnicima koji obavljaju poslove servisa zrakoplova, zrakoplovnih komponenti i svih vrsta radova u području aviotehnike.

 

ztc-obljetnica-2

„Trenutačno se pripremamo za sljedeću protupožarnu sezonu, a ovu koja je iza nas uspješno smo obavili. Dolaze nam na održavanje kanaderi CL-415, u ovome nam je trenutku na remontu helikoptera Mi-8MTV, naručitelja Ministarstva obrane i počinjemo radove na makedonskom Air Tractoru AT-802, kao i servis radova za španjolskog partnera s kojim nastupamo kao podizvođači, dodao je Pavao Krpan istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Velikom Goricom.

 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno