Poveži se s nama

Kultura

FOTO Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara

Objavljeno

08.06.2019. Veliko Polje. Završna produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) iz Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) prezentirat će sutra, nedjelja, 09. lipnja, s početkom u 19 sati, svoju završnu godišnju produkciju na otvorenom, na platou ispred Konzuma u Velikom Polju. Brojne koreografije izvest će sve klupske formacije, od najmlađih do seniorskih. Revijalne izvedbe bit će ujedno i generalna proba za one formacije mažoretkinja koje će se idućeg tjedna (od 12. do 16. lipnja) natjecati na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici.

Galerija

Kultura

Gitarist Srđan Bulat u četvrtak nastupa u Galženici

Izvest će djela najvećih španjolskih i latinoameričkih majstora 19. i 20. stoljeća

Objavljeno

on

Gitarist Srđan Bulat održat će solistički recital na kojem će izvesti djela najvećih španjolskih i latinoameričkih majstora 19. i 20. stoljeća. Ove tematski međusobno povezane skladbe pružaju presjek bogatog skladateljskog stvaralaštva za klasičnu gitaru, jednog od glavnih simbola glazbe i kultura država španjolskih govornih područja. Koncert je u četvrtak, 15. travnja, u 19.30 sati u dvorani Galženica, a ulaznica je 20 kuna.

 

Nastavi čitati

Kultura

Scena Gorica ima novu predstavu, sutra premijera Stambenog pitanja

Velikogoričani će novu predstavu moći pogledati 12. svibnja

Objavljeno

on

“Stambeno pitanje” nova je predstava Scene Gorica koja će svoju premijeru imati sutra, u srijedu, u 20 sati u dvorani Gorica. Kroz predstavu za koju je tekst napisala Snježana Babić Višnjić, gledatelji prate dva bračna para koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji.

– Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili “dobrosusjedskih” situacija. Na sceni vidimo kako se “običnim” ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču, koju autorica teksta piše na vrlo duhovit način – stoji u najavi predstave u kojoj glume Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mia Krajcar, a režirao ju je Ivan Leo Lemo.

Velikogoričani će novu predstavu Scene Gorica moći pogledati 12. svibnja, a ulaznice po cijeni od 50 kuna u prodaji će biti od 5. svibnja.

 

Nastavi čitati

Kultura

U Tjednu dokumentarnog filma na repertoaru kina sedam nagrađivanih filmova

Među ostalima, tu je i dokumentarac Nun of your business o dvije časne sestre koje odluče napustti samostan i započeti zajednički život na dalmatinskom otoku

Objavljeno

on

Višestruko nagrađivano dokumentarni filmovi domaćih i inozemnih autora u četvrtak stižu na veliko platno goričkog kina. Tjedan dokumentarnog filma – TDF u Kinu Gorica počinje u četvrtak, 15. travnja, a traje do srijede, 21. travnja. Ljubitelje dokumentaraca svaki dan očekuje projekcija jednog dokumentarnog filma, i to u 19 sati, a cijena ulaznice je 15 kuna.

Ove godine na TDF-u Goričani mogu pogledati film Ponoćna obitelj, o utrci za profitom privatnih obiteljskih ambulantnih službi nastalima kao rezultat kaotičnog i uništenog javnog zdravstva u Meksiku.

U Kinu Gorica prikazat će i dokumentarac Nun of your business, domaći film o životu dviju mladih časnih sestara koje donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Film Usidjelica priča o ekstenzivnoj kineskoj kampanji sramoćenja neudanih djevojaka u cilju poboljšanja demografske neravnoteže nacije nastale na politici “jednog djeteta”.

Gorička publika imat će priliku pogledati i dokumentarac Zašto skačem snimljen prema bestselleru Naokija Higashide. Film gledatelja duboko uvlači u istraživanje doživljaja autističnih ljudi diljem svijeta, a spaja Higashidine revolucionarne uvide o autizmu, koji su nastali kada je imao tek trinaest godina, i intimne portrete pet čudesnih mladih ljudi.

Osim toga, na rasporedu TDF-a  našao se i dokumentarac o nasljeđu i životnom djelu Stiega Larssona, tvorca i autora uspješne trilogije Millennium, prema kojoj je nastalo nekoliko hvaljenih filmova.

Dokumentarac Jedriličarke s broda Maiden o prvoj ženskoj posadi u povijesti prekooceanske jedriličarske utrke Whitbread u čiji uspjeh nisu vjerovali muški kolege, mediji su se kladili na neuspjeh, a potencijalni sponzori godinama odbijali, bojeći se lošeg publiciteta u slučaju da ne prežive također je na repertoaru goričkog kina.

Na kraju, tu je i domaći dokumentarni film Nikole Horvata koji je 2006. postao prvi Hrvat koji je prehodao 4.300 kilometara Pacific Crest Traila, staze koja se proteže od meksičke do kanadske granice u SAD-u.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno