Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Zagrebačka županija donosi Strategiju kulturnog razvoja

Objavljeno

Predstavljen je koncept Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije, koju stručni tim izrađuje od početka rujna. Voditelj tima, profesor na Veleučilištu Baltazar, Jadran Antolović, ističe da su kontaktirali sve važne sudionike te anketirali građane kako bi doznali njihovo mišljenje o kulturi.

 

„Cilj je poboljšati kulturni život u 697 naselja Zagrebačke županije. Danas smo predstavili načine kako to provesti. U tome ćemo koristiti sve dobrobiti moderne tehnologije. Prvo ćemo formirati platformu kultura 697, koja će objediniti sve sudionike i usmjeriti ih na ostvarenje ciljeva“, rekao je Antolović.

 

25. studenog 2016.-Zagreb-Strategija kulturnog razvoja Zagrebačke županije. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

25. studenog 2016.-Zagreb-Strategija kulturnog razvoja Zagrebačke županije. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Zamjenik župana Rudolf Vujević očekuje da će izrada Strategije biti završena do veljače iduće godine te se početi primjenjivati u praksi.

 

„Želimo brendirati Zagrebačku županiju kako ona ne bi bila destinacija na jedan dan, već jedna kulturna destinacija. Ono što je važno, imamo tri studija koja se bave time. Uključili smo javnost, mlade ljude i inovatore u kulturi, jer znamo da su kulturni turisti u biti najvrjedniji turisti i oni koji na nekoj destinaciji ostaju najdulje, a kultura jednako je turizam, jednako je gospodarstvo“, pojasnio je Vujević.

 

Voditeljica Odsjeka za kulturu Zagrebačke županije, Jadranka Dujić Frlan, napominje kako će Županija na temelju Strategije provoditi daljnju kulturnu politiku.

 

„Želimo poboljšati komunikaciju između svih dionika kulturnog života te da se resursi u kulturi bolje povežu s gospodarstvom i turizmom, a da građani imaju još više kulturnog sadržaja“, kazala je Dujić Frlan.

 

Stručnjaci smatraju kako kultura i kreativno poduzetništvo mogu biti pokretač daljnjeg gospodarskog razvoja Zagrebačke županije.

 

Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno