Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Zadovoljstvo jesenskom polusezonom, ali ne i euforija u HNK Gorica

Objavljeno

Kompletan igrački i stručni pogon HNK Gorica, prateće službe i klupska uprava s predsjednikom Nenadom Črnkom sinoć je domjenkom u restoranu Pastuh simbolično načinila oproštaj od odlične jesenske polusezone. Gorica je okončala prvi dio prvenstva na 2. mjestu (19 9 5 5 21:16 32) i kada bi na kraju prvenstva bila na toj poziciji to bi značilo izravni ulazak u 1. HNL.

Treba podsjetiti na prvi dan ljetnih priprema (ponedjeljak, 10. srpnja) i riječi predsjednika Črnka: – Ambicije kluba? Klupske ambicije se, u pravilu, određuju prema kvaliteti igračkog i trenerskog kadra, a realiziraju se na terenu. Znači, igrači svojim igrama i korektnim odnosom prema klupskim obvezama postavljaju letvicu uspješnosti visoko ili ne. Klupsko vodstvo je tu da prati momčad i ne postavlja pred nju nikakav imperativ, ali ako budemo konkurentni za ulazak u najviši rang, sve ćemo učiniti da iskoristimo mogućnost plasmana u 1. HNL. Ponavljam, klupske ambicije određuju igrači!

Na sinoćnjem domjenku predsjednik Črnko je u obraćanju igračima i ostalima otprilike opet govorio u sličnom tonu i bez glorificiranja odličnog plasmana. Smireno i argumentirano je ukazao na neke manjkavosti u pojedinim utakmicama koje su bile uzrokom gubitka nekoliko bodova i zbog kojih Gorica nema opipljivu prednost pred ostalim aspirantima za ulazak u najviši rang. Zaključak njegovog kratkog ekspozea je kako se jesenski propusti mogu ispraviti na proljeće, uz uvjet da ne bude (pre)više novih promašaja.

Nogometaši Gorice ostaju u trenažnom procesu do 15. prosinca, nakon toga ih čeka nešto više od tri tjedna pauze do priprema za proljeće, koje će započeti u prvoj polovici siječnja 2018. godine.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno