Poveži se s nama

Kultura

FOTO ”Vremenski putopis” Josipa Jozića u Pučkom otvorenom učilištu

Objavljeno

Izložba ”Vremenski putopis” slikara Josipa Jozića u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i suorganizaciji Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorena je večeras u Izložbenom prostoru POU-a. Likovni kritičar mr. Ante Živković Fošar biranim riječima govorio je o Josipu Joziću slikaru, napose grafičaru. Između ostalog kazao je: ”… Na ovoj izložbi Jozić nam se predstavlja kroz grafičke listove motivima Mediterana, sakralnom tematikom, vedutama te portretima. Jozić je umjetnik imaginacije i širom otvorene percepcije. Uravnotežen sklad zatvara lik Krista čineći kompozicijski sklad prepoznatljiv, dajući mu pečat uzvišenog i svetog dostojanstva. Svjetlo je druga odlika Jozićeva stila, svjetlo oplemenjuje kromatske vrijednosti te je paleta sjajna i blistava, a gradski prizori prisni i blagdanski. …”

08.02.2019. Velika Gorica – Izložba ”Vremenski putopis” slikara Josipa Jozića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Posjećenost na izložbi bila je vrlo velika (za događaje ovakve vrste), čemu su pridonijeli studenti Grafičkog fakulteta, koji su svojom brojnošću ”željeli dati potporu svom profesoru i tako mu se djelomice odužiti na znanju i umijeću koje im tijekom studija prenosi”. U glazbenom dijelu nastupio je Boris Ćiro Gašparac uz harmonikašku pratnju svog stalnog prijatelja na ovakvim i sličnim priredbama.

08.02.2019. Velika Gorica – Izložba ”Vremenski putopis” slikara Josipa Jozića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Josip Jozić rođen je u Zenici (1958.). Školu primijenjenih umjetnosti (smjer grafika), kao i Akademiju likovnih umjetnosti (smjer grafika) završio je u Sarajevu te stekao zvanje akademski grafičar. Radi dvadeset godina na Grafičkom fakultetu u Zagrebu kao predavač na katedri za dizajn i slikovne informacije na kolegiju Originalna grafika. Do sada je imao 6 samostalnih izložbi, a izlagao je i na više skupnih. Izložba ostaje otvorena do 01. ožujka 2019. godine.

Galerija fotografija

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno