Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Proradio semafor na križanju Kolareve i Tesline

Pripazite na novu prometnu regulaciju

Objavljeno

Nakon višetjednog probnog rada, semafor na raskrižju Ulica Slavka Kolara i Nikole Tesle danas je pušten u rad. Pripazite na novu prometnu regulaciju.

Vijesti

Otvara se trgovina u Bukevju

Objavljeno

on

Iz Općine Orle javljaju kako će od sutra ponovo raditi trgovina “Mlin i pekare”, koja je zbog opasnosti širenja koronavirusa zatvorena 1. travnja.

– Podsjećamo mještane da je radno vrijeme od 8 do 17 sati, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite – kažu iz Stožera civilne zaštite Općine Orle.

Nastavi čitati

Vijesti

Manji računi za ožujak i oslobađanje od plaćanja odvoza otpada za poslovne subjekte

Mjera se odnosi samo na tvrtke, obrte i druge pravne osobe pogođene mjerama sprječavanja mogućnosti širenja epidemije korona virusom

Objavljeno

on

Svim poslovnim subjektima, koji su privremeno zatvoreni odlukom Nacionalnog stožera, VG Čistoća će umanjiti račune za ožujak, odnosno bit će oslobođeni plaćanja naknade za odvoz otpada tijekom trajanja donesenih mjera za zaštitu od širenja epidemije koronavirusa.

Korisnici trebaju poslati zahtjev i dokaz o privremenom prestanku rada (ispis iz e-Porezne ili neki drugi dokaz o privremenom prestanku rada gospodarskog subjekta) na e-mail odjava@vgcistoca.hr do 7. travnja.

– Navedeni zahtjev za umanjenje cijene javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada nam je potreban kako bi umanjili Vaše račune za ožujak proporcionalno broju dana koji ste radili, te kako Vam do ponovnog otvaranja Vaših djelatnosti ne bismo naplaćivali odvoz otpada – poručili su iz VG Čistoće.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Nova četiri zaražena, sada ih je 24

Iz Grada su pripremili i letak s osnovnim informacijama za građane u vrijeme epidemije koronavirusa

Objavljeno

on

Prema podacima službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, u posljednjih 24 sata u Velikoj Gorici su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

– Ukupno je zaraženo 24 osobe, a još troje u susjednim općinama – objavio je Zdenko Sovina ispred gradskog Stožera civilne zaštite.

Iz Grada su pripremili i letak s osnovnim informacijama, a građani će ga od sutra početi dobivati na svoje kućne adrese.

– 23.500 domaćinstava će ga dobiti, a njime su obuhvaćene sve važe informacije. Molim vas da iz njega akceptirate sve potrebne informacije, a sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona iz letka. Također vas pozivam da dogovorite s lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima i predstavnicima stanara da se na ovu donju pasicu napišu brojevi telefona osoba koje vam mogu biti brzu pomoć – objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno