Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Ovo su mladi istraživači iz Hribara

Izveli su nekoliko atraktivnih pokusa

Objavljeno

Mladi istraživači, učenici 8. razreda Osnovne škole Nikole Hribara, koji pohađaju dodatnu nastavu iz kemije, prisustvovali su zanimljivom događanju Europska noć istraživača 2018. Na manifestaciji su svoju stranu priče ispričali mladi istraživači s različitih područja znanosti (kemija, fizika, biologija) i u veselom ozračju izveli nekoliko atraktivnih pokusa.

Na Europskom trgu u Zagrebu učenici su sudjelovali u radionicama iz prirodnih i društvenih znanosti, dok su oni hrabriji dobili i nagrade: majice, nitro-sladoled, olovke i bilježnice. Znatiželja je početak mudrosti, zaključili su na povratku u Veliku Goricu, u pratnji njihove nastavnice Anite Kovačević.

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Djed i baka „došetali“ u Veliku Goricu

Osvanuli jutros u Parku Franje Tuđmana

Objavljeno

on

Iz jutarnje izmaglice provirilo je dvoje staraca. Obučeni u narodne nošnje došli su provjeriti što se događa u turopoljskoj metropoli.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno