Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Mia Bošnjak napisala najljepše pismo za djecu

Objavljeno

Na natječaju ‘Pišem ti pismo…natječaj za naj pismo‘ koji Gradska knjižnica Velika Gorica provodi u suradnji s Hrvatskom poštom, učenica 7.C razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Mia Bošnjak osvojila je nagradu u kategoriji najljepšeg pisma za djecu. Mia je svoje pismo javno pročitala na svečanoj dodjeli nagrada u Gradskoj knjižnici:

 

Dragi prijatelju, ti koji si različit, ti koji si drugačiji!
 
Znam, čudno zvuči, ali istina je. Različit si. Nije li to super biti različit? Nije li? Misliš da nije? Probat ću te uvjeriti.
Različitost je predivna, spaja nas i uči prihvaćanju drugih onakvima kakvi jesu, a to je bit ovoga svijeta. Bili oni čudni, ružni, veseli ili tužni. Sve je to različito, drugačije. Zar je onda potrebno biti klon ovoga svijeta i biti isti kao netko? Zašto onda pokušavati kada to nije moguće? Jednostavno nije moguće biti netko tko nisi jer ti nemaš osobine koje ima ta osoba, nemaš ni njezino ponašanje ni njezin izgled. Nemaš njezina razmišljanja niti njezine osjećaje. Apsolutno nemaš ništa isto. Znaj, i ti si jedno jedinstveno biće na ovome svijetu, jedno jedinstveno biće koje doprinosi različitostima. Možda ne gledaš to tako, ali svaka tvoja različitost čini svijet šarenijim, ljepšim, punim različitih boja koje ga ukrašavaju. Ne možeš ju kupiti, ona je utisnuta u tvoje tjelešce od kada si stigao na svijet. Bog je taj koji je htio različitosti, Bog je taj koji je htio tebe takvog, Bog je taj koji te je napravio posebnim, pa zašto mu se onda suprotstavljati? Nije li to divno biti jedini na svijetu koji je ti? Bio ti crnac ili bijelac, ti si ti. Bio ti kršćanin ili musliman, ti si ti. Ti imaš svoju vlastitu osobnost koju moraš graditi, koju moraš zavoljeti i primiti je k srcu. Voli svoju osobnost i budi svoj jer to je zaista lijepo. Zaista je lijepo biti različit.
 
Nadam se da sam te uvjerila i da ćeš zavoljeti i upoznati sebe. Ne znači to biti Narcis, ali voljeti i razumjeti sebe potrebno je za život. Zato shvati svoje razlike jer one su dragocjenije od zlata.
 
Da, dobro si pročitao, od zlata.

Pozdrav do idućeg pisma
Tvoja različita prijateljica!

 

Mia Bošnjak

 

Galerija fotografija:

 

CityLIGHTS

Iskoristite zaboravljeno bogatstvo: Dođite na besplatnu procjenu u otkup zlata Auro Domus Velika Gorica

Dođite u poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15 i iskoristite mogućnost besplatne procjene

Objavljeno

on

Autor

Građani Velike Gorice često su bogatiji nego što misle! Na tavanima, u podrumima, u ladicama ormarića u spavaćim sobama skrivaju se predmeti koje je vrijeme učinilo iznimno vrijednima. Radi se o zlatnom nakitu i drugim predmetima od zlata i srebra. To mogu biti zlatni satovi, zlatni zubi i zubni lim, zlatnici i srebrnjaci, srebrnina i srebrni pribor za jelo… Sve što je napravljeno od plemenitih metala u proteklih 20 ili 30 godina doživjelo je značajno povećanje svoje vrijednosti.

Mnogi građani Velike Gorice to su već saznali i svoje bogatstvo unovčili u poslovnicama za otkup zlata. Auro Domus jedini je hrvatski profesionalni lanac specijaliziran upravo za tu djelatnost. Zahvaljujući činjenici da ima više od stotinu poslovnica diljem Hrvatske, dostupan je gotovo u svakom kutku naše zemlje. Pa tako i u Velikoj Gorici!

Auro Domus od svojih početaka klijentima nudi najpovoljnije cijene otkupa zlata, isplatu u gotovini i besplatnu procjenu. Upravo to učinilo ga je prvim izborom za sve građane koji žele „podebljati“ svoj kućni budžet isplatama koje se mjere u tisućama, a ponekad i u desecima tisuća kuna.

Besplatna procjena pritom je idealan način za provjeru vrijednosti svog starog nakita i drugih predmeta od zlata i srebra. Demodirane ogrlice, slomljene narukvice, naušnice izgubljenog para i prstenje koje nitko ne nosi mogu vam donijeti pravu financijsku „injekciju“ koja će predstojeće mjesece učiniti puno ugodnijima.

Stoga dođite u poslovnicu Auro Domusa u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 15 i iskoristite mogućnost besplatne procjene. Dobiveni iznos ne obvezuje na prodaju. Dakle, ništa ne košta, a puno toga može donijeti!

Zbog velikog interesa građana, Auro Domus ima i besplatni info-telefon, pa se sve informacije mogu dobiti pozivom na 0800 73 72.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Snijeg oslikao Grad

Objavljeno

on

31.01.2021. Velika Gorica. Snijeg oslikao Grad. Foto: David Jolić/cityportal.hr

31.01.2021. Velika Gorica. Snijeg oslikao Grad. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mjesec Siječanj oprostio se onako kako i priliči zimskom mjesecu – snijegom. Konačno je bijeli pokrivač ove zime nešto deblji nego u prethodna dva snježna pokušaja. Naš grad izgleda vrlo privlačno u bijeloj odjeći, samo ne znamo koliko će dugo trajati zimska idila.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Prva samostalna izložba Ane Bundalo

Objavljeno

on

15.01.2021. Velika Gorica. Prva samostalna izložba Ane Bundalo u Pučkom otvorenom učilištu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prva samostalna izložba Ane Bundalo pod imenom ”2020. – Boje i Oblici” otvorena je večeras (18 sati) u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta. Predstavljanje umjetnice i uvodnu riječ imala je Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica. Kratko se posjetiteljima obratila i autorica izložbenih eksponata slikarica Bundalo, nešto kasnije je u razgovoru otkrila kako je većinu izložbenih radova načinila u 2020. godini, a nekoliko potječe i iz njenog ranijeg opusa.

15.01.2021. Velika Gorica. Prva samostalna izložba Ane Bundalo u Pučkom otvorenom učilištu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U kratkom popratnom letku izložbe napisane su neke možebitne dileme: ”Želite li zaboraviti 2020.? Je li moguće pronaći u njoj malo boje i neki sretni oblik? Smatrate li da treba pamtiti samo sretne dane ili je bolje crpiti snagu iz proživljenog i nadjačanog?”

15.01.2021. Velika Gorica. Prva samostalna izložba Ane Bundalo u Pučkom otvorenom učilištu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ana Bundalo (rođ.1985.) živi i radi u Velikoj Gorici. Završila je Pravni fakultet u Zagrebu, radi u Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici. Slobodno vrijeme koristi za slikanje, crtanje i pisanje.

Izložba ostaje otvorena do 29. siječnja 2021. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno