Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Gradonačelnik najavio otvorenje gradskog bazena do kraja ove školske godine

Barišić danas posjetio gradilište i pristupnu cestu gradskog bazena

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas gradilište gradskog bazena, a prošetao se i pristupnom cestom na kojoj su u tijeku zemljani radovi. Donedavno sporna prometnica, uskoro će biti pretvorena u dvosmjernu ulicu s pješačkom stazom.

„Gradi se pristupna cesta do gradskog bazena. Za kraj školske godine planiramo otvorenje velikogoričkog bazena za naše školarce i ostale sugrađane“, poručio je gradonačelnik na svom Facebook profilu.

Vijesti

FOTO VIJEST Sveti Nikola razveselio djecu u Mičevcu

U dijeljenju darova pomogla mu Zelena Vilenjakinja

Objavljeno

on

I ove godine sveti Nikola darivao je djecu iz udomiteljskih obitelji. U Društveni dom u Mičevcu došao je u pratnji Krampusa i malog Krampusa, koji su djeci umjesto šiba dijelili bombone. U podjeli poklona Djedu je pomagala Zelena Vilenjakinja i mažoretkinje, a za zabavni dio programa bili su zadužena iz KUD Mičevec i Magic Leon.

Galerija fotografija

Priredbu su organizirale Udruga udomitelja “Toplo srce” i Udruga veterana Domovinskog rata Velika Gorica uz potporu Grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Vijesti

Izabrali pacijenti: Među najboljim doktorima u državi i troje goričkih!

Radiolog Nikola Ivan Leder, pedijatrica Kornelija Kovač i liječnica obiteljske medicine Sanja Šikić-Kukić nagrađeni su u izboru portala najdoktor.com

Objavljeno

on

Petu godinu zaredom portal najdoktor.com odabrao je najbolje liječnike u Hrvatskoj, a posebnu težinu njihovu izboru daje činjenica što najbolje u medicinskoj struci biraju pacijenti, koji glasuju na temelju vlastitih iskustava. U obzir su se uzimali sljedeći kriteriji: ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara te kvaliteta samih komentara, pri čemu se neargumentirani komentari se nisu uzimali u obzir.

– Kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata – naglasili su s portala.

Takvim su, dakle, metodama izabrani najbolji, a među njima je i troje goričkih “medicinara”. U to su se društvo zasluženo ugurali radiolog Nikola Ivan Leder, pedijatrica Kornelija Kovač i Sanja Šikić-Kukić, čija je uža specijalnost obiteljska medicina. U tome su, naravno, svoje prste imali upravo Velikogoričani, koji su svakodnevno prolazili kroz ordinacije naših Kornelije, Sanje i Nikole Ivana. Lijepo je to priznanje za svo troje, zapravo najljepše moguće, jer uvijek će liječnici reći kako im je “feedback” od njihovih pacijenata najvažniji…

Široko je i raznoliko društvo nagrađenih, na listi su liječnici svih mogućih specijalnosti, iz cijele Hrvatske, a priznanja za naš trojac bit će možda i poticaj drugima da svojim radom sljedeće godine završe na ovoj listi.

– Nastavljamo s prvobitnim ciljem da na temelju iskustava pacijenata stvaramo što je moguće realniju sliku o pojedinim doktoricama i doktorima. Komentar po komentar, i tako već sedam i pol godina, zajedno smo razvili bazu iskustava a koja je etablirala naš portal kao centralno mjesto informiranja o iskustvima s pojedinim doktoricama i doktorima. Stoga koristimo ovu priliku da pozovemo sve Vas da date svoj doprinos tako da podjelite svoja iskustva o svim doktorima koji su vas ikada liječili – ističu organizatori izbora.

 

Nastavi čitati

Sport

Sportaši pred oltarom: Na misi zahvalili za uspješnu sportsku godinu

U crkvi Navještenja BDM okupili su se sportaši, treneri, klupski djelatnici i navijači, sve kako bi i na taj način obilježili kraj jedne sjajne sportske godine

Objavljeno

on

Čudesna sportska godina bliži se svome kraju. Godina u kojoj su nogometaši napravili srebrno čudo u Rusiji, u kojoj su tenisači uzeli posljednji Davis Cup u ovom formatu, u kojoj su paraolimpijci blistali na svojim Igrama, u kojoj je Dinamo konačno prezimio, u kojoj je sve frcalo od sjajnih dosega naših sportaša… Bila je ova godina, primjetili ste možda, posebna i iz perspektive goričkog sporta. Ulaskom nogometaša u prvu ligu, Velika Gorica postala je jedini grad osim Zagreba koji ima prvoligaša u nogometu, košarci i rukometu, blistali su karatisti/ce i šahistice, iza Dina Bošnjaka je najbolja sezona života, a to je samo najbolje od najboljeg.

I na svemu tome, već po tradiciji, gorički sportaši zahvalili su se na svetoj misi u crkvi Navještenja BDM. Okupio se lijep broj sportaša, većinom mladih, bili su tu i treneri, sportski djelatnici, ljubitelji sporta… Svake godine se u ovo vrijeme, pred kraj godine, naši sportaši okupljanju na ovakav način, a ništa se nije promijenilo ni ovoga puta. S nadom i vjerom da će i sljedeća godina biti (barem) jednako uspješna, naši su se sportaši pomolili, a na kraju su i odradili zajedničko fotografiranje. I krenuli, uz Božju pomoć, u nove pobjede.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno