Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Članovi goričkog HDZ-a odali počast žrtvi Vukovara

Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke otputovala u Grad heroj

Objavljeno

U koloni sjećanja od nekoliko desetaka tisuća građana koračalo je i stotinjak članova goričkog HDZ-a. Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica uputila su se jučer u Vukovar.

Galerija fotografija

Vijesti

Učenici i djelatnici OŠ Eugena Kvaternika za pučku kuhinju prikupili 400 kilograma hrane

Humanitarnom akcijom obilježili su Dan kruha i Dječji tjedan

Objavljeno

on

OŠ Eugena Kvaternika ove je godine Dan kruha i Dječji tjedan obilježila humanitarnom akcijom dobrovoljnog skupljanja hrane za pučku kuhinju Misionarki ljubavi, sestre koje je osnovala Majka Terezija, u Jukićevoj ulici 24 u Zagrebu. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji, učitelji i svi ostali djelatnici škole (matične i područnih škola).

Foto: OŠ Eugena Kvaternika

– Kako se ovih dana proslavio i Svjetski dan misija, Dan siromaha te i dan proglašenja Majke Terezije svetom i blaženom odlučili smo prikupljenu hranu darovati upravo toj pučkoj kuhinji u Zagrebu. Pučka kuhinja brine za beskućnike i siromahe grada Zagreba. U humanitarnoj akciji prikupljeno je između 350 i 400 kilograma hrane. Hvala svima koji su sudjelovali daru od srca, daru koji srce dira – kazala je vjeroučiteljica Martina Filipović.

Nastavi čitati

Vijesti

Kroz Medijski podsjetnik za roditelje saznajte sve o utjecaju medija na djecu

Pohađanje programa je besplatno

Objavljeno

on

U Centru za djecu, mlade i obitelj traju upisi u novi ciklus programa za roditelje pod nazivom “Medijski podsjetnik za roditelje”. Cilj programa je informirati roditelje i osvijestiti utjecaj medija na djecu koja pohađaju od 1. do 4. razreda osnovne škole, ali i na sve članove obitelji. Program se odvija u maloj grupi kroz pet susreta koji se održavaju četvrtkom od 17 do 18.30 sati. Pohađanje je besplatno.

Planirani početak grupe je 5. studeni, a sudjelovati mogu jedan ili oba roditelja čija djeca imaju od 7 do 10 godina. Grupu vode stručne suradnice Sandra Matijević, Jelena Kos i Marija Marelja. Prijave se primaju do 2.studenog.

Nastavi čitati

Vijesti

Novi Reporter je vani! Politička utrka, sportska bajka i priče o Goričanima

Na uobičajnim lokacijama po gradu potražite svoj primjerak novog broja Reportera, u kojem ima svega osim priča o koroni…

Objavljeno

on

Listopad se bliži kraju, novi mjesec borbe s virusom koji nas sve skupa dovodi do ludila, a to znači da je došlo vrijeme i za novi broj Reportera. U kojem o koroni, doduše, ima najmanje riječi. Kad je već posvuda oko nas, da se listajući stranice vašeg omiljenog lokalnog mjesečnika barem malo odmorite…

Besplatni Reporter možete pronaći na uobičajnim lokacijama po gradu, a u njemu ćete pronaći izvještaj sa sjednice Gradskog vijeća bez prisustva gradonačelnika, ali i bez vijećnika SPD-a, na što se naslanja priča o potrazi za novim gradonačelnikom. Lokalni izbori bit će tek na proljeće, u svibnju, ali zbog aktualnih okolnosti Velika Gorica je već sad zanimljiva i atraktivna svim političkim strankama i pojedincima koji se žele uključiti u utrku za desetog gradonačelnika u povijesti našega grada.

Donosimo i priče o Stipi Biliću, piscu koji to zapravo i ne želi biti, o Maji Mačinko, bivšoj profesorici iz OŠ Eugena Kvaternika s neobično puno interesa i aktivnosti, o promjeni na vrhu goričkog ogranka Matice Hrvatske, o životu naših umirovljenika u ovim neizvjesnim vremenima… Tu je i osvrt na neke od najljepših trenutaka goričkog sporta, priča o jednom od ključnih igrača NK Kurilovca, o fustalu, o novom Goričaninu u Dinamu i još mnogo toga.

Dakle, potražite svoj primjerak, nema druge.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno