Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Blagdan je Svih svetih, prisjećamo se svojih najmilijih koji više nisu s nama

Gradsko groblje ukrašeno stotinama cvjetnih aranžmana

Objavljeno

Blagdan Svih svetih vrijeme je kada smo posebno u mislima s našim najmilijima i dragim ljudima koji više nisu s nama. Posjećujemo njihova posljednja počivališta na koja nosimo cvijeće i palimo svijeće.

01.11.2018. Velika Gorica – Blagdan Svih svetih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Oni koji još nisu kupili lampaše i cvjetne aranžmane, mogu to učiniti na štandovima u blizini gradskog groblja. Cijene su šarolike. Lampaši se kreću od 5 do 25 kuna, a cijene aranžmana kreću se od 25 kuna pa naviše.

01.11.2018. Velika Gorica – Blagdan Svih svetih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Cijena zavisi od cvijeća. Aranžmani od multiflore  kreću se od 25 do 30 kuna, špine su 30 kuna, a krizanteme u tegli 40 kuna. Ljudi dolaze kupuju. Jučer smo dosta prodali, tako da danas ne očekujemo previše. Većina je kupovinu obavila, a oni koji nisu bilo bi dobro da požure. Do 12 sati kaj bude, bude.“, rekao nam jedan od prodavača.

01.11.2018. Velika Gorica – Blagdan Svih svetih. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

IZ VG Komunalca poručili su kako su u funkciji svi „svjećomati“ na grobljima na kojima se građani mogu sami poslužiti, isto kao i tražilica pokojnika na njihovoj novoj službenoj web stranici gdje građani mogu lako pronaći posljednje počivalište svojih najmilijih

Galerija fotografija

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno