Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Vijesti

Ni korona neće spriječiti svetog Nikolu da razveseli najmlađe s područja Općine Pokupsko

Ove godine ima jako puno posla, a u poslu ga ometa i korona, pa će za svu djecu koja idu u Osnovnu školi Pokupsko i u Dječji vrtić Lajdica paketiće za njih dostaviti u školu, odnosno u vrtić.

Objavljeno

on

U godini kad se događanja i druženja odgađaju, a u većoj mjeri i otkazuju, a stiže kako ga volimo zvati, najradosniji mjesec u godini, oni koji će se sigurno veseliti su najmlađi s područja Općine Pokupsko. Naime, Sveti Nikola ostavio je obavijest  za svu djecu s tog područja.

-Ove godine ima jako puno posla, a u poslu ga ometa i korona, pa će za svu djecu koja idu u Osnovnu školi Pokupsko i u Dječji vrtić Lajdica paketiće za njih dostaviti u školu, odnosno u vrtić. – poručuju iz Općine.

Za ostalu djecu, odnosno učenike Osnovne škole Slavka Kolara koji imaju prebivalište na području Općine Pokupsko i za svu ostalu manju djecu koja još ne idu u školu ili u vrtić, paketići se mogu podignuti u Općini Pokupsko od 4. prosinca nadalje.

Nastavi čitati

Vijesti

Gradska knjižnica nudi djelomični oprost duga za nevraćene knjige

Pripremaju dvodnevnu akciju ‘Knjige u zakasnini vrati, samo 50 plati!’

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove godine organizira akciju parcijalnog oprosta zakasnina “Knjige u zakasnini vrati, samo 50 plati!”. U petak i subotu, 27. i 28. studenoga, u sve tri lokacije knjižnice omogućit će korisnicima kojima je zbog naraslih iznosa dugovanja za nevraćene knjige bila blokirana daljnja posudba da uz simboličan iznos od 50 kuna ponovno postanu aktivni članovi Gradske knjižnice.

– Korisnike koji iz bilo kojeg razloga knjigama jednostavno ne mogu ući u trag, molimo da se taj dan ipak osobno ili telefonski jave u knjižnicu kako bismo problem riješili na obostrano zadovoljstvo. Korisnicima koji ne duguju knjige, nego imaju blokadu zbog prethodno nepodmirenih zakasnina, također će biti oproštena dugovanja ukoliko to na taj dan zatraže u knjižnici osobno ili putem telefona. Molimo sve korisnike da iskoriste ovu mogućnost jer naše police željno iščekuju vraćene knjige kako bi one mogle pronaći svoj put do novih čitatelja! – poručili su iz knjižnice.

Svi korisnici knjižnice na taj dan u radnom vremenu knjižnice – u petak od 8 do 19.30 te u subotu od 8 do 13 mogu vratiti sve knjige koje duguju knjižnici uz parcijalnu naplatu zakasnine, i to u sva tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, Dječjem odjelu, te Područnoj knjižnici Galženica. Knjige treba vratiti u lokaciju u kojoj su posuđene.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zadrugari iz Hribara pokazali kako izraditi adventski vijenac

Pokazali su kako lako napraviti adventski vijenac

Objavljeno

on

Ususret prvoj nedjelji došašća, članovi Učeničke zadruge Breza iz Osnovne škole Nikole Hribara pokazali su kako napraviti adventski vijenac. Ovaj video nastavak je priča o tome što rade zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljuje Zagrebačka županija na svojoj web-stranici, YouTube kanalu i Facebooku. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina.

– Ovaj prekrasan adventski vijenac krasit će njihovu školu, a uz malo truda, mašte i nekoliko ukrasa i vi možete izraditi vijenac koji će krasiti vaš dom – poručili su iz Zagrebačke županije.

Inače, prvi adventski vijenac još je davne 1838. godine postavio u hamburškom domu za napuštenu djecu evangelički pastor i odgojitelj Johann Hinrich Wichern. On je na drveni kotač promjera dva metra postavio četiri velike svijeće za svaku nedjelju došašća. Kasnije su štićenici doma počeli drveni kolut ukrašavati zimzelenim grančicama i tako je započela tradicija izrade adventskog vijenca koji sve do današnjih dana za vrijeme adventa krasi mnoge domove.

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno