Poveži se s nama

Vijesti

FOTO: Vatrogasci iz Slovenije uklanjaju oštećene dimnjake u Velikoj Gorici

Objavljeno

01.-02.01.2021. Velika Gorica. Vatrogasci iz Slovenije (PGD Trebnje) uklanjaju oštećene dimnjake. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Suradnja i prijateljstvo dva zbratimljena vatrogasnog društva iz Slovenije i Hrvatske pokazuje se ovih dana u najljepšem svjetlu. Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica uputilo je zamolbu na adresu Prostovoljnog gasilskog društva Trebnje da svojim novim vozilom (maksimalna dužina ljestvi je 32 metra) pomogne u saniranju oštećenih dimnjaka u Velikoj Gorici.

01.-02.01.2021. Velika Gorica. Vatrogasci iz Slovenije (PGD Trebnje) uklanjaju oštećene dimnjake. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Posljednjeg dana 2020. godine iz Trebnja su u naš grad krenula s vozilom tri vatrogasca – Urban Hren, Igor Mlakar i David Božič, da bi već jučer (petak, 01. prosinca 2021.) i danas (subota, 02. prosinca) sanirali oštećene dimnjake na privatnim kućama. Primjerice, u Kurilovečkoj  i danas u Kromosovom naselju (Ruđera Boškovića). Logistička potpora su im vatrogasci DVD-a Gradići.

01.-02.01.2021. Velika Gorica. Vatrogasci iz Slovenije (PGD Trebnje) uklanjaju oštećene dimnjake. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prema dogovoru, Slovenci su danas trebali okončati svoju misiju, ali je došlo do promjene. Vatrogasci iz Trebnja nastavljaju operaciju ‘oštećeni dimnjaci’, ali u izmijenjenom sastavu. U Velikoj Gorici ostaje vatrogasno vozilo s vozačem Božičem, a umjesto Hrena i Mlakara već su pristigla dva druga vatrogasca iz njihove postrojbe.

Galerija fotografija

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno