Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Uz prasak Turopoljskog topa startala 11. Turopoljska biciklijada

Manifestacija privukla i brojne goste iz susjednih gradova i mjesta

Objavljeno

Sa starta ispred Muzeja Turopolja uz prasak Turopoljskog topa krenulo je oko 350 biciklista svih generacija. Među njima je bio i 69-godišnji Mladen pl. Šipušić. Otkrio nam je da je svaki dan na biciklu i da često sudjeluje na ovakvim manifestacijama.

„Idem na sve biciklijade. Bio sam nedavno u Buševcu. Svaki dan sam na biciklu i ne vidim razlog zašto bi netko u Velikoj Gorici morao koristiti automobil. Ja sam 48. godište i bez problema ću odvoziti ovu dionicu. Koljena me služe, a i sve ostalo“, pohvalio nam se Šipušić.

28.05.2017. Velika Gorica -11. Turopoljska biciklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Biciklijada je privukla i brojne goste iz susjednih gradova i mjesta. Članovi Biciklističke udruge „Drumski ratnici“ u Veliku Goricu došli su na svojim biciklima iz Ivanić-Grada. „Vozimo mi i duže relacije. Tako da nam je pod normalno odvesti stotinjak kilometara“, otkrio nam je Robert.

28.05.2017. Velika Gorica -11. Turopoljska biciklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Kako kažu HNS-ovci, ponosni su na ovu manifestaciju i smatraju se pionirima organizirane biciklističke rekreacije u Velikoj Gorici.

„Godinama smo se trudili da stvorimo okvir u kojem će biciklisti u Velikoj gorici pokazivati sve višu razinu interesa za ovu vrstu rekreacije. S ponosom možemo reći da sada postoje biciklijade u Kučama i Buševcu te Tour de Tur, koji je prije nekoliko godina pokrenut kao jedna specifična poluprofesionalna i natjecateljska biciklijada“, istaknuo je Goran Beus Richembergh, predsjednik goričkog HNS-a.

28.05.2017. Velika Gorica -11. Turopoljska biciklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Nakon 22 kilometra vožnje, sudionici su stigli u Odranski ribič. Nakon ručka, održana su natjecanja u nogometu, badmintonu, potezanju užeta i beli.

Galerija fotografija

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno