Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ususret Uskrsu oslikali pisanice i iskoristili vrijeme za druženje

Objavljeno

Na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća, danas se okupilo 20-ak osnovnoškolaca i učenika Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica kako bi ukrasili uskrsne pisanice motivima proljetnog cvijeća.

“Svaki put mi je jako lijepo ovako se družiti. Ja mislim da je najljepše što se svi skupimo i zabavljamo. Nitko nije izostavljen“, objasnila je Mara Miličević iz Dječjeg gradskog vijeća, a njena prijateljica, ujedno i zamjenica predsjednice Dječjeg gradskog vijeća, Rebecca Frangen opisala je kako su započeli druženje:”Jako je zabavno slikati i lijepa je atmosfera. Imali smo ‘Klupko prijateljstva’ kojim smo ispleli mrežu kao simbol našeg prijateljstva“.

“Bojamo pisanice za Uskrs i jako je zanimljivo jer pričam s prijateljima. Inače to radim svake godine s roditeljima i volim to”, ispričao je Matija.

17.03.2017. Velika Gorica – Djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje i članovi Dječjeg gradskog vijeća bojali su uskrsne pisanice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Pisanice za oslikavanje pripremili su djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje od balona, novinskog papira i ljepila, a djeca su ih oslikala temperama.

“Dječje gradsko vijeće radi vrijedno tijekom cijele godine i sastaju se i raspravljaju o različitim pitanjima, druže se i zabavljaju. Imali su potrebe nekako obilježiti blagdane koji nam dolaze i povodom Uskrsa napraviti nešto i izložiti to”, rekla je Arijana Mataga Tintor iz gradskog Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport.

Djeci su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec te pročelnik Odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Krešimir Ačkar.

“Izuzetno je lijepo danas biti u našem Centru za odgoj i obrazovanje gdje Dječje gradsko vijeće u suradnji s djecom iz Centra radi ove prekrasne pisanice. Mi kao gradski čelnici dajemo im podršku i zajedno se pripremamo za veliki kršćanski blagdan Uskrs“, istaknuo je Kolarec i dodao kako je Gorica jedan od rijetkih gradova koja u rad Dječjeg gradskog vijeća uključuje i djecu s poteškoćama u razvoju.

Galerija fotografija

 

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Djed i baka „došetali“ u Veliku Goricu

Osvanuli jutros u Parku Franje Tuđmana

Objavljeno

on

Iz jutarnje izmaglice provirilo je dvoje staraca. Obučeni u narodne nošnje došli su provjeriti što se događa u turopoljskoj metropoli.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno