Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ususret Uskrsu oslikali pisanice i iskoristili vrijeme za druženje

Objavljeno

Na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća, danas se okupilo 20-ak osnovnoškolaca i učenika Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica kako bi ukrasili uskrsne pisanice motivima proljetnog cvijeća.

“Svaki put mi je jako lijepo ovako se družiti. Ja mislim da je najljepše što se svi skupimo i zabavljamo. Nitko nije izostavljen“, objasnila je Mara Miličević iz Dječjeg gradskog vijeća, a njena prijateljica, ujedno i zamjenica predsjednice Dječjeg gradskog vijeća, Rebecca Frangen opisala je kako su započeli druženje:”Jako je zabavno slikati i lijepa je atmosfera. Imali smo ‘Klupko prijateljstva’ kojim smo ispleli mrežu kao simbol našeg prijateljstva“.

“Bojamo pisanice za Uskrs i jako je zanimljivo jer pričam s prijateljima. Inače to radim svake godine s roditeljima i volim to”, ispričao je Matija.

17.03.2017. Velika Gorica – Djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje i članovi Dječjeg gradskog vijeća bojali su uskrsne pisanice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Pisanice za oslikavanje pripremili su djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje od balona, novinskog papira i ljepila, a djeca su ih oslikala temperama.

“Dječje gradsko vijeće radi vrijedno tijekom cijele godine i sastaju se i raspravljaju o različitim pitanjima, druže se i zabavljaju. Imali su potrebe nekako obilježiti blagdane koji nam dolaze i povodom Uskrsa napraviti nešto i izložiti to”, rekla je Arijana Mataga Tintor iz gradskog Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport.

Djeci su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec te pročelnik Odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Krešimir Ačkar.

“Izuzetno je lijepo danas biti u našem Centru za odgoj i obrazovanje gdje Dječje gradsko vijeće u suradnji s djecom iz Centra radi ove prekrasne pisanice. Mi kao gradski čelnici dajemo im podršku i zajedno se pripremamo za veliki kršćanski blagdan Uskrs“, istaknuo je Kolarec i dodao kako je Gorica jedan od rijetkih gradova koja u rad Dječjeg gradskog vijeća uključuje i djecu s poteškoćama u razvoju.

Galerija fotografija

 

CityLIGHTS

Kiša spriječila ‘čagicu’, stvar spasio Jozo Bozo

Klizalište privuklo klizače svih uzrasta

Objavljeno

on

Posjetili smo park uz Šetalište Franje Lučića koji će tijekom cijelog prosinca biti epicentar zabave u Velikoj Gorici. Klizalište je privuklo veliki broj klizača svih uzrasta, a prava špica trebala bi krenuti početkom školskih praznika. I ove godine posjetitelji će na malobrojnim štandovima moći pronaći poneku sitnicu kojom će razveseliti drage osobe. Kiša koja padala gotovo cijeli dan dovela je do otkazivanja dječjeg diska na otvorenom, ali je Jozo Bozo ipak spasio stvar. Više u video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: ‘Deset minuta je besplatno, a jedanaesta je moja’

Kontrolira sve po redu, ako ne platite dočekat će vas ‘čestitka’

Objavljeno

on

Petek je na Gorice i treba se urediti i dotjerati. Za vas smo doznali kakve frizure nose Goričani i uređuju li se nešto više petkom. U Muzeju Turopolja u tijeku su pripreme izložbe o Velikom ratu, a doznali smo i koliko dugo se besplatno možete zadržati na javnom parkiralištu. I zato nema vam druge nego Petek na Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: ‘Nigdje nije čisto kao u Gorici’

Posljednje pripreme za prosinac prepun zabave

Objavljeno

on

Prosinac je na vratima i hladnoća se uvukla u naš grad. U parku uz Šetalište Franje Lučića niknulo je klizalište, a ispred Muzeja Turopolja postavljen je adventski vijenac. Tijekom prosinca ovo će biti centralno mjesto svih događanja. U tijeku su užurbane pripreme, kako bi sve bilo spremno do nedjelje i paljenja prve adventske svijeće. Dovezena je i teška mehanizacija bez čije pomoći teško da bi stvari bile gotove u na vrijeme.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno