Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Učenici i profesorice Gimnazije na međunarodnim edukacijama u Engleskoj, Belgiji i na Malti

Objavljeno

Početkom školske 2018./2019. godine Gimnazija Velika Gorica nastavila je s praksom međunarodne razmjene učenika i nastavničkog kadra u nekoliko europskih država. Učenici Kristian Golubić i Marko Knežević prisustvovali su edukaciji ”Novi pristupi u poučavanju matematike” koja je održana početkom listopada u Plymouthu (Engleska). Cilj edukacije bio je upoznati sudionike s jedinstvenim matematičkim programima i pristupima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a naglasak je bio na Šangajskoj metodi poučavanja matematike. Kroz različita interaktivna predavanja upoznali su engleski obrazovni sustav i primjere izvanučioničke nastave. Najveći dojam na naše gimnazijalce ostavile su posjete školama u Plymouthu. Tokom boravka posjetili su osnovnu školu Beachwood te dvije srednje škole Creative Art School i Plymstock school.

U sklopu projekta Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu, koji je prihvaćen kao projektni prijedlog u tzv. ključnoj aktivnosti 1 – mobilnosti u svrhu učenja za pojedince u području odgoja i obrazovanja, profesorice Petra Gmajner (fizika) i Emilija Vlaisavljević Bacan (biologija) posjetile su Maltu (04. do 12. listopada) i prisustvovale tečaju „Izvanučionička nastava“. Cilj tečaja bio je uvesti nove metode poučavanja u nastavu kako bi se povećala kvaliteta obrazovanja i učenicima omogućili stjecanje trajnih i relevantnih znanja za život i rad u 21.stoljeću. Cilj proizlazi iz neučinkovitosti i neatraktivnosti tradicionalnih metoda poučavanja i novih potreba tržišta rada. Sudionici su bili nastavnici iz 13 zemalja koji predaju u osnovnim i srednjim školama.

Treća projektna aktivnost u Leuvenu (Belgija) – Erasmus + KA2, White Rose. Nastavnice Ljerka Bačurin, prof. (engleski jezik) i Ivana Petravić, mag. (glazbena umjetnost) su zajedno s dvjema učenicama, Marija Vidović i Matea Kovačević, boravile u Leuvenu (Belgija, 21. do 27. listopada). Sedam dana su provele s kolegama iz partnerskih škola iz Belgije, Italije, Španjolske, Norveške, Velike Britanije i Francuske. Osim aktivnosti za učenike i nastavnike u školi domaćinu,  posjetile su i Europski parlament u Bruxellesu i grad Gent, a na samom su se kraju u Leuvenu susrele s hrvatskim rukometnim reprezentativcima neposredno prije njihove utakmice s Belgijcima.

Galerija fotografija

Vijesti

Policija danas i sutra nadzire pješake

Pojačano će se nadzirati i ponašanje vozača na pješačkim prijelazima

Objavljeno

on

Na području Policijske uprave zagrebačke danas i sutra provodit će se preventivno-represivna akcija ‘Zaštita pješaka’. Policijski službenici će pojačano nadzirati prekršaje vozača od članka 133. do članka 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Novi trener Gorice: ‘Želim stvoriti momčad koja nikad ne gubi’

Valdas Dambrauskas (43) debitirat će na klupi Gorice u petak (19 sati) protiv Istre, samo tri dana nakon što je poveo igrače u prvi trening. U trenerskoj karijeri prošao je sve stepenice, krenuo od rada s djecom i amaterskog nogometa, a u Goricu stiže iz Latvije

Objavljeno

on

Rodio se prije 43 godine u litavskom gradu Pakruojisu, trenersku karijeru počeo je s djecom i amaterima, kroz Manchester United Soccer School, Fulham, Brentford i Kingsbury London Tigers, profesionalno se trenerskim poslom počeo baviti u litavskom Ekranasu, a sa Žalgirisom i latvijskim RFS-om u posljednjih pet godina osvojio je osam trofeja… U najkraćim crtama, to je Valdas Dambrauskas, novi trener nogometaša Gorice.

Gorica se s bivšim trenerom Sergejem Jakirovićem rastala u ponedjeljak poslijepodne, već u utorak ujutro njegov nasljednik poletio je iz Rige prema Velikoj Gorici, a prije prvog treninga odradio je i predstavljanje za hrvatsku i velikogoričku javnost.

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Princ Fašnik vratio ključeve Grada, osuđen i spaljen

Objavljeno

on

25.02.2020. Velika Gorica. Završen 111. Turopoljski fašnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Slobodna Fašnička Republika Turopoljska prestala je danas postojati, jer je isteklo vrijeme ludovanja i netko je trebao platiti ceh za sve ono što je loše učinjeno u fašničkom razdoblju. Kao glavni krivac za sve nevaljalo učinjeno u tom vremenu optužen je Princ Fašnik, a ceremonijal suđenja i izricanje presude vodio je glumački dvojac Davor Dretar Drele i Vid Balog.

25.02.2020. Velika Gorica. Završen 111. Turopoljski fašnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Princ Fašnik je nakon osuđujuće presude vratio ključeve Grada Velike Gorice zamjeniku gradonačelnika Ervinu Kolarcu, a onda je spaljen pred okupljenom djecom iz nekoliko goričkih dječjih vrtića na platou kod Muzeja Turopolja. Grad će od danas opet imati legitimnu vlast u narednih godinu dana, do slijedećeg 112. Turopoljskog Fašnika.

25.02.2020. Velika Gorica. Završen 111. Turopoljski fašnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Imajte na umu: ”Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno