Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Učenici Ekonomske škole okončali stručnu praksu i vratili se iz Münchena

Objavljeno

Skupina od 13 učenika završnih razreda smjera ekonomist Ekonomske škole Velika Gorica odradila je dvotjednu stručnu praksu iz digitalnog marketinga u Münchenu (od 04. do 16. studenog 2018. godine) u tvrtkama Hilfe–von–Mensch-zu-Mensch, Die MacGvyers i Growth Rockets & Partner. Praksa je obavljena u okviru odobrenog Erasmus plus projekta pod nazivom ”Iskustvo u digitalnom marketingu”.

Na praksi u Münchenu bili su: Ema Tomašić Beuc, Dorotea Marija Detelić, Matea Baković, Ana Horvat, Karla Barišić, Ana Kovačić, Mateja Kirin, Ana Parać, Paula Keserović, Nika Klenović, Kristijan Sremić, Alen Petrović i Petar Hrsto. Zajedno s učenicima u glavnom gradu Bavarske su u prvom tjednu boravili autori projekta, Anita Bilić Brdar, profesorica njemačkog jezika i Igor Skupnjak, profesor predmeta ekonomske struke. Drugog tjedna njih dvoje zamijenili su Vesna Brkljačić prof., ravnateljica Ekonomske škole i Gordana Svekrić, prof., voditeljica smjene.

Studeni 2018. Munchen – Učenici Ekonomske škole okončali stručnu praksu iz digitalnog marketinga. Foto: EŠVG.

Nastavnik Skupnjak ukratko je sažeo dvotjedni boravak u glavnom gradu Bavarske: ”Svi smo zadovoljni boravkom u Münchenu, a učenici su izuzetno zadovoljni stručnom praksom obavljenom u tri različite tvrtke s istom temom – digitalnim marketingom. Za njih je to bilo izuzetno važno iskustvo, a osim toga usvojili su važna znanja i kompetencije iz informatike i stranih jezika (njemački i engleski). Uz sve to upoznali smo i mnoge kulturno-umjetničke znamenitosti Grada Münchena što je, također, za sve nas bilo korisno i nadahnuto iskustvo. S nekim partnerima tvrtkama dogovorili smo mogućnost buduće suradnje.”

Galerija fotografija

Vijesti

U javni prijevoz od sutra s maskom

Mjera stupa na snagu u ponoć

Objavljeno

on

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste, pa je nacionalni Stožer civilne zaštite dobio novu odluku, a ona se tiče javnog prijevoza. Naime, vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera. Putniku koji nema masku prijevoznik ne smije dozvoliti ulazak u prijevozno sredstvo. Mjera stupa na snagu u ponoć.

– Vozač ne smije pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske – kazao je Davor Božinović.

Nastavi čitati

Vijesti

Za zapošljavanje žena koje će brinuti za starije osobe Općina Orle dobila gotovo milijun kuna

Projekt Zaželi ušao je u drugu fazu

Objavljeno

on

Općina Orle dobila je 926.000 kuna za projekt “Zaželi” kojim će se s područja općine zaposliti 10 žena. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 19. lipnja načelniku Ervinu Vujici uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ane Lončar.

– Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kazao je Plenković.

Kroz provedbu programa Zaželi zaposleno je više od 6.000 žena, a uključeno je 30.000 starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.

– Želim podsjetiti da je ovdje ciljna skupina bila upravo teže zapošljive žene, zrele srednje dobi i to u ruralnim krajevima – istaknuo je Plenković i dodao kako je time država ispunila svoju temeljnu zadaću, popunivši onaj dio tržišta rada koji privatni sektor teško može popuniti.

Ministar Josip Aladrović objasnio je da sam projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.

Nastavi čitati

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno