Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Tvrtka ‘Medena’ zasladila se pobjedom na Sajmu Vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole

Objavljeno

12.04.2019. Velika Gorica – Sajam Vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Godišnja manifestacija Ekonomske škole ”Sajam Vježbeničkih tvrtki” na kojoj je sudjelovalo 12 Vježbeničkih tvrtki održana je danas u holu Srednjoškolskog centra. Na Sajmu su sudjelovale slijedeće tvrtke: Freya, WaKa bar, Biobar, Carpe Diem, X-mix, Foto Studio Fokus, Cornetofrutty, Talia, Medena, Pod naponom, Pluton, Avior de Vega.

12.04.2019. Velika Gorica – Sajam Vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djelatnici Vježbeničkih tvrtki bili su učenici četvrtih i trećih razreda, a  njihove tvrtke partneri su: Prahir, Caffe Bar Vision, Leggiero, Ranch Kurilovec, Caffe Bar Chill, Studio super A, Natalija modni salon, OPG Pčelarstvo Miroslav  Antolčić, Brigljević liquers&spirits, Club 100, VG Foto i Turistička agencija Grada Velike Gorice. Učenici su izlagali svoje ”fiktivne” proizvode: prodaja nakita i satova, caffe bar, priprema i prodaja hrane i pića, organizacija proslava, coctail bar, fotografske djelatnosti, prodaja poslovne odjeće, proizvodnja i prodaja meda i pčelinjih proizvoda, karaoke bar, putnička agencija i prodaja kozmetike. Sva imena, logo, slogane, promidžbene i poslovne materijale kreirali su sami učenici uz pomoć svojih mentora i tvrtki partnera.

12.04.2019. Velika Gorica – Sajam Vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prosudbeno povjerenstvo ocjenjivalo je prezentaciju, vizualni dojam, prodajnu komunikaciju i kupoprodajne transakcije tvrtke te je donijelo  slijedeću odluku: Pobjednik 6. Sajma Vježbeničkih tvrtki je Medena – 46.3 (ukupna ocjena), mentorica Ana Likević, na 2. mjestu je Biobar43.8,  mentorica Jadranka Čejić, a na 3. mjesto se plasirao Foto Studio fokus – 43.1, mentor Marin Čuljak.

12.04.2019. Velika Gorica – Sajam Vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Školski bend pod vodstvom profesora Ivana Veljače svirkom i pjesmom ispunio je prigodni glazbeni program. Jedan štand na Sajmu imao je i Školski volonterski klub Ekonomske škole na kojem su u povodu humanitarne akcije prodavani prehrambeni proizvodi.

Galerija fotografija

Vijesti

VIDEO U Lukavcu otvoreno treće gradilište projekta Aglomeracija Velike Gorice

Radovi počinju u ožujku, a priključke će dobiti 763 domaćinstva

Objavljeno

on

Nakon gradilišta u Mraclinu i Kobiliću, otvoreno je i posljednje, treće, gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Ono uključuje sjeverni dio grada Velike Gorice te naselja Lukavec i Veliku Mlaku. Što će projekt donijeti građanima te koliko se dugo čekalo na kanalizaciju u ovom dijelu Turopolja pogledajte u videu.

21.01.2020. Lukavec – Otvoreno treće gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Ptičja gripa otkrivena u susjedstvu, u Hrvatskoj na snazi preventivne mjere zaštite

U Sopu Bukevskom prije tri godine zbog gripe eutanazirano 1500 komada peradi

Objavljeno

on

U našem susjedstvu nedavno su potvrđeni slučajevi ptičje gripe podtipa H5N8 koja je prije tri godine izazvala velike probleme na velikogoričkom području. Podsjećamo, samo u Sopu Bukevskom u siječnju 2017. godine eutanazirano 1500 komada peradi u krugu od 10 kilometara. Prema informacijama iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane početkom siječnja potvrđeni su slučajevi visokopatogene influence ptica u Poljskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Mađarskoj.

Visokopatogeni oblik kod većine vrsta peradi uzrokuje visoku stopu uginuća, a u određenim okolnostima njome se može zaraziti i čovjek, iako je rizik uglavnom vrlo malen.

– Podsjećamo da su u Republici Hrvatskoj su na snazi preventivne mjere za sprječavanje pojave i rano otkrivanje influence ptica, određene Naredbom o mjerama za sprječavanje pojave i širenja influence ptica na području Republike Hrvatske („Narodne novine“, br. 27/17).

Mjere se odnose na obaveznu provedbu biosigurnosnih mjera u uzgojima peradi te na obaveznu prijavu svake promjene zdravstvenog stanja kao i uginuća peradi i ptica. Primjenom biosigurnosnih mjera mora se onemogućiti kontakt domaće peradi i ptica u zatočeništvu s divljim pticama, posebnom pticama vodaricama koje su najčešće rezervoari virusa – poručili su iz Uprave.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio pod zabranom pa zaradio kaznu veću od 15 tisuća kuna

Uhićen je i prepraćen na općinski sud

Objavljeno

on

Kad je sjeo za upravljač vozila 34-godišnjak nije niti slutio kako će ga ta vožnja skupo stajati. Naime, muškarac je odlučio voziti automobil iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Na njegovu nesreću, tijekom redovite kontrole prometa zaustavila ga je policija.

– Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.300 kuna – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno