Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Turopoljske obitelji ugostile Gradišćanske Hrvate

S njima su došli i njihovi prijatelji Mađari

Objavljeno

Osnovnoškolci iz Koljnofa i ove godine posjetili su Turopolje. Gradišćanski Hrvati i njihovi prijatelji Mađari tjedan dana učili su hrvatski jezik i kulturu. Na završnom satu u Buševcu gosti su prezentirali što su vidjeli i naučili te kako su obogatili svoj jezik tijekom boravka na goričkom području.

Foto: Osnovna škola Vukovina

„Iako naši gosti uče naš jezik u svojoj školi, ovo je bila dobra prilika da ga usavrše. Okruženje u kojem su se našli tjera ih da više govore hrvatski jezik i oni ovdje zapravo propričaju hrvatski. To nas izrazito veseli, a treba naglasiti kako s našim Gradišćanskim Hrvatima dolaze i njihove kolege Mađari“, rekao nam je ravnatelj Osnovne škole Vukovina Damir Bedić.

Djeca iz Koljnofa su boravila kod domaćina iz Vukovine, Buševca i Ogulinca. Između predavanja, gosti su obišli Zagreb i Veliku Goricu te stekli nova prijateljstva u Turopolju.

Galerija fotografija

Vijesti

VIDEO Vatreni se vratili kući

Velika Gorica i Turopolje zahvalili se svojim nogometnim herojima

Objavljeno

on

Nakon mjesec dana hrvatski nogometaši vratili su se u Hrvatsku. Iz Rusije su donijeli srebro, a kapetan nacionalne vrste Luka Modrić za svoj trud na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji nagrađen je Zlatnom loptom. Povijesni uspjeh Vatrenih oduševio je cijelu zemlju pa su mnogi odlučili pozdraviti ih i odati im priznanje za učinjeni posao. Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Vatreni sletjeli na Pleso

Nakon izlaska iz zrakoplova, igrači prvo pozdravili okupljene građane pa ušli u autobuse i krenuli put Zagreba

Objavljeno

on

Zrakoplov s hrvatskim reprezentativcima sletio je na pistu Zračne luke Franjo Tuđman. Dočekali su ih mediji, Zagrebačke mažoretkinje i djelatnici Zračne luke Franjo Tuđman.

16.07.2018. Pleso – Doček hrvatske nogometne reprezentacije. Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Svjetski viceprvaci krenuli su put Zagreba, gdje ih na Trgu bana Josipa Jelačića čeka veličanstven doček. Brojni navijači pohrlili su proslaviti s Vatrenima najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Na glavnom zagrebačkom trgu očekuje se 30-tak tisuća navijača, a kako stvari stoje ta brojka lako bi mogla biti premašena.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Goričani zauzeli pozicije

Izašli pozdraviti svoje nogometne heroje

Objavljeno

on

Od Zračne luke Franjo Tuđman, preko Fizirove i Zagrebačke ulice uz prometnicu su se okupili brojni Goričani. Opremljeni dresovima i navijačkim rekvizitima izašli su pozdraviti svoje nogometne heroje.

6.07.2018. Pleso – Doček hrvatske nogometne reprezentacije. Foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Foto: Renata Ovačar/Cityportal.hr

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno