Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Turopoljske obitelji ugostile Gradišćanske Hrvate

S njima su došli i njihovi prijatelji Mađari

Objavljeno

Osnovnoškolci iz Koljnofa i ove godine posjetili su Turopolje. Gradišćanski Hrvati i njihovi prijatelji Mađari tjedan dana učili su hrvatski jezik i kulturu. Na završnom satu u Buševcu gosti su prezentirali što su vidjeli i naučili te kako su obogatili svoj jezik tijekom boravka na goričkom području.

Foto: Osnovna škola Vukovina

„Iako naši gosti uče naš jezik u svojoj školi, ovo je bila dobra prilika da ga usavrše. Okruženje u kojem su se našli tjera ih da više govore hrvatski jezik i oni ovdje zapravo propričaju hrvatski. To nas izrazito veseli, a treba naglasiti kako s našim Gradišćanskim Hrvatima dolaze i njihove kolege Mađari“, rekao nam je ravnatelj Osnovne škole Vukovina Damir Bedić.

Djeca iz Koljnofa su boravila kod domaćina iz Vukovine, Buševca i Ogulinca. Između predavanja, gosti su obišli Zagreb i Veliku Goricu te stekli nova prijateljstva u Turopolju.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO VIJEST Članovi goričkog HDZ-a odali počast žrtvi Vukovara

Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke otputovala u Grad heroj

Objavljeno

on

U koloni sjećanja od nekoliko desetaka tisuća građana koračalo je i stotinjak članova goričkog HDZ-a. Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica uputila su se jučer u Vukovar.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Gorički branitelji posjetili Škabrnju

Položili vijence i zapalili svijeće na spomen–obilježju masovne grobnice poginulih civila i branitelja

Objavljeno

on

Komemoracijom i kolonom sjećanja jučer se obilježila 27. obljetnica stradanja mještana Škabrnje. Predstavnici goričkih braniteljskih udruga i dogradonačelnik Ervin Kolarec položili su vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju i spomen – obilježju masovne grobnice za sve poginulih civila i branitelja.

U nikad duljoj Koloni sjećanja okupilo se 15 tisuća građana iz svih dijelova Hrvatske i susjedne BiH.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Provala u Odranskom Obrežu

 Ukraden nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna

Objavljeno

on

Sa subote na nedjelju, između 15 i 11 sati provaljeno je u kuću Odranskom Obrežu. Iz kuće na Dragonožečkoj cesti nepoznati provalnik ukrao je nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno