Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Svi favoriti u obje konkurencije prošli dalje

Objavljeno

Malonogometni turnir ’26. HVIDR-a Kup 2018′ nakon dva slobodna dana nastavljen je jučer s 4 utakmice seniora (1/8 finala) i 3 utakmice veteranskih momčadi (1/4 finala). Svi favoriti u obje konkurencije izborili su prolazak u nastavak natjecanja, neki vrlo uvjerljivo, a u dvije utakmice pobjednici su dobiveni nakon izvođenja udaraca sa 7m.

CB Li La je dosta dugo lomio otpor suparnika, a pogodak odluke postigao je Korab Morina iz akcije dogovorene u time outu. Ritz Club je došao u vodstvo ranim pogotkom Mlinarića, rezultat je vratio u ravnotežu Bošnjak, a u dodatnom raspucavanju sa 7m Šikić je silovitim udarcima odveo svoju momčad u 1/4 finala. U posljednjoj utakmici večeri (22:15) Staklo Matić Absolute Bar je dosta lako prošao Stari Grad Lukavec, put prema visokoj pobjedi naznačio je Mostarlić u 5. minuti pogotkom iz solo akcije. Definitivni slom Lukavca uslijedio je u završnici prvog poluvremena kada su u samo dvije minute Matković (12.) i Grdić (13.) prednost povisili na 3:0. Drugo poluvrijeme proteklo je u bezuspješnom nastojanju Lukavčana da ublaže poraz, da bi neposredno pred kraj Grdić svojim drugim pogotkom postavio konačni rezultat.

Danas su na rasporedu 4 seniorske utakmice (1/8 finala) i jedna u konkurenciji veterana (1/4 finala), početak je u 17:30 sati.

Galerija fotografija

  1. HVIDR-a Kup 2018. – 7. dan (11.01.2018.)

Seniori, 1/8 finala
GRADUS – MNK KOBILJAK 2:0 (Kolić, Hasanović),
SU PEŠČENICA CB BUM – CBF PRESTIGE TUPEK AUTO 2:5 (Raković, Milatović / Grgić 4, Majić),
RITZ CLUB ZAGREB – SC FLEGAR 1:1 (Mlinarić / Bošnjak), 6:5 – 7m,

STARI GRAD LUKAVEC – STAKLO MATIĆ ABSOLUTE BAR 0:4 (Grdić 2, Mostarlić, Matković).

Veterani, 1/4 finala

CB IVAC PRENOČIŠTE IKAR – SC FLEGAR SPLAT TEPE 1:1 (Štulec / Vincek), 3:4 – 7m,
CB LI LA – POLAGANO NAPRIJED 1:0 (Ko. Morina),

DC GRZELA FUTURA DENTAL – MB FRIGO GRUPA 5:1 (Ž. Šimić 3, Jovanovski, Ceboci / Popović-ag).

RASPORED za petak, 12.01.2018.

Seniori (1/8 finala)

17:30 CENTROPLINOMONT DUBEC UTD – CIBU GRAF VG SUBTERA,
19:10 POLIESTER BRAJDIĆ – CB KOD ROJCA,
20:00 GORENC TRANSPORTI BETON BLATO – NIGHT CLUB PULSE ZAGREB,
20:50 O D R A – CB LEDENI.

Veterani (1/4 finala)

18:20 UDVDR OGRANAK VELIKA GORICA – CB KOVA & CB HAPPYNESS.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 6. srpnja 2018.

Slavica otkriva gdje rastu najveći klipovi kukuruza

Objavljeno

on

Ne propustite posljednji Petek na Gorice prije ljetne stanke. S vama smo ponovo od rujna.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Upoznajte obrtničku elitu! Ovo su novopečeni gorički majstori svog zanata

Od sada imaju zadaću da svoje mlade kolege razviju u stručne i kvalitetne majstore i ljude

Objavljeno

on

U velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, svoju majstorsku diplomu preuzelo je 162 majstorica i majstora. Među njima je i 15 novopečenih goričkih majstora svog zanata. Domagoj Tomšić po zanimanju je kuhar, a položeni ispit omogućit će mu još bolju poziciju na tržištu rada.

“Evo upravo sam preuzeo majstorsku diplomu. Kao kuhar radim već sedmu godinu, a sada sam u poziciji da mogu otvoriti i vlastiti obrt. Ponosan sam na činjenicu da ću moći svoja znanja podijeliti sa praktikantima, budućim kolegama kuharima, ispričao nam je Domagoj.

Na jesenskom roku 2017. godine i proljetnom roku 2018. godine, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, uspješno je majstorske ispite položilo 245 kandidata. To je najviše položenih ispita u cijeloj Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik OKZ-a dr. sc. Mirza Šabić.

“Ponosni smo što imamo najviše položenih majstorskih ispita u cijeloj Hrvatskoj. Tih 245 kolega od sada pripada obrtničkoj eliti jer jedan takav ispit nije lako položiti. Iza toga stoji puno truda, rada i učenja. Među njima je široka lepeza struka. Sretni smo što možemo širiti taj naš obrtnički način života, koji je i budućnost gospodarstva u cjelini, kaže Šabić, dodajući kako je potrebno istovremeno poticati tradicijska, umjetnička i deficitarna zanimanja te moderne tehnologije jer potrebno je ići u korak s 21. stoljećem.

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnost za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbe naukovanja, kao i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju. Polaganjem majstorskog ispita stječe se peta razina obrazovanja koja je povezana s istom razinom obrazovanja u zemljama EU te omogućuje konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada.

“Biti majstor je častan poziv i dokaz jednog usavršenog znanja. Kada vam određenu uslugu ili posao obavlja majstor svog zanata, dobit ćete kvalitetu, dobar i siguran proizvod. Obrtništvo ponovo živi i svakim danom sve više jača. Novi mastori na tržištu su jamstvo da će naše gospodarstvo dodatno rasti, a svi mi zajedno bolje živjeti”, napomenuo je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, Antun Trojnar.

Jedna od najvažnijih zadaća majstora je i prenošenje stečenih znanja i vještina novim generacijama. Majstorice i majstori imaju značajnu ulogu kao stručni učitelji koji kod mladih ljudi-budućih obrtnika trebaju razviti i poticati osobnu, stručnu i socijalnu kompetenciju te im pomoći da se razviju u stručne i kvalitetne majstore i ljude.

Antun Trojnar, Mirza Šabić

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Evo kako je velikogorička obitelj Dianežević napravila najljepšu vrtnu bajku u cijeloj Zagrebačkoj županiji

Stručna komisija proučavala je svaki detalj u vrtu. Kreativnost, originalnost, zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos. I ne samo to. Pomno su promatrali staze, zidove, sjenicu, ograde i jezerce

Objavljeno

on

Ovi zaljubljenici u prirodu svoj kućni vrt neprestano kreiraju već 20 godina. Dosad su na Floraartu već dvaput osvajali nagrade, ali treća je kruna jer odnosi se na dosad najveću površinu koju je komisija ocjenjivala, od preko 500 četvornih metara i najzahtjevnija je kategorija na natječaju.

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno