Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Sveti Nikola darivao 150 djece u Kosnici

Objavljeno

Sinoć su djeca u Vatrogasnom domu u Kosnici imali svoje veselje i doček Sv. Nikole u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Turopoljska tradicija (predsjednik Filip Margić) i Mjesnog odbora (tajnica Kristina Dalić). Prigodni program (igrokaz i ples) pripremila je učiteljica Helena Lončar (radi u školi u Zagrebu) s djecom iz Kosnice koja idu u OŠ Šćitarjevo. Mali glumci odigrali su svoje uloge bez pogreške te dobili dugi i zasluženi pljesak roditelja, baka i deda. Nakon toga su sva djeca u dvorani, bilo ih je 150, zajednički pozvali Sv. Nikolu da im podijeli darove.

Prije podjele darova Sv. Nikola je malo ‘taktizirao’, pa je prvo provjeravao da li su djeca dobra i poslušna. Posebno je pohvalio mame i tate za povećani broj novorođene djece u prošloj godini, jer je njihov učinak bio vidljiv u do vrha ispunjenom domu. Pri podjeli darova Sv. Nikoli pomagali su Anđeo i Krampusić Strašimir (obećao je da će biti puno bolji nego dosad), tako da je sve teklo glatko, a roditelji su mogli svoju djecu nesmetano fotografirati.

Priredba povodom blagdana Sv. Nikole organizirana je u Kosnici treću godinu u nizu, a kroz program je vodila Matea Bubalo.

Galerija fotografija

Kultura

FOTO Kiša premjestila koncert Simply Brassa iz parka u dvoranu

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Koncert Kvinteta Simply Brass u Dvorani Galženica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kvintet Simply Brass na 14.Velikogoričkom brass festivalu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta održao je večeras koncert u Dvorani Galženica, a ne u Parku dr. Franje Tuđmana. Razlog promjene lokacije bila je kiša.

Koncert je najavio Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog brass festivala, a kvintet je u svom četvrtom nastupu u Velikoj Gorici opravdao svoju visoku reputaciju koju uživa u glazbenim krugovima i kod štovatelja njihove glazbe.

03.06.2020. Velika Gorica. Koncert Kvinteta Simply Brass u Dvorani Galženica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kvintet čine: Tomica Rukljić, Nikola Zver, Rudolf Homen, Alan Bošnjak i Željko Kertez. Ansambl djeluje od 2005. godine, održao je niz zapaženih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihov repertoar sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te obrada za brass ansambl iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, jazz skladbi, filmske glazbe i popularnih melodija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Priroda

FOTO Munje, grmljavina, vjetar i pljusak

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Olujno nevrijeme s jakim vjetrom, munjama, grmljavinom i obilnom kišom spustilo se na Veliku Goricu nekoliko minuta prije 19 sati. Trajalo je nešto duže od pola sata.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Kako poslovati u doba pandemije, malim iznajmljivačima otkriva Turistička zajednica Zagrebačke županije

Za radionicu se potrebno prijaviti

Objavljeno

on

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva male iznajmljivače sa svog područja na besplatnu online edukaciju na temu „Poslovanje malih iznajmljivača u doba pandemije“ koja će se održati u ponedjeljak 8. lipnja u 18 sati preko aplikacije Zoom. Edukaciju organiziraju Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina s područja Županije te Savjetovalište za obiteljski smještaj Interligo.

Prijave su obvezne, a primaju na e-mail adresu: infotic@visitzagrebcounty.hr

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno