Poveži se s nama

Moja županija

FOTO Stručni skup ‘Kurikulum Njemački jezik’ održan u Srednjoj strukovnoj školi

Objavljeno

27.06.2019. Velika Gorica. Stručni skup ‘Kurikulum Njemački jezik’ za nastavnike strukovnih škola Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Županijsko stručno vijeće je u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja održalo jučer stručni skup ‘Kurikulum Njemački jezik’ za nastavnike i profesore njemačkog jezika iz strukovnih škola Zagrebačke županije. Skup je održan u prostoru Srednje strukovne škole Velika Gorica, koja je bila i domaćin skupa. Kurilulum Njemački jezik je dio eksperimentalnog programa kurikularne reforme ”Škola za život”, najvažnije faze uvođenja reforme u škole, a projekt je Potpora provedbi Cjelovite kurikularne reforme (CKR).

27.06.2019. Velika Gorica. Stručni skup ‘Kurikulum Njemački jezik’ za nastavnike strukovnih škola Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Jedna od voditeljica stručnog skupa Tatjana Šoša ukratko je kazala o kakvoj se edukaciji radi: Ovo je nakon siječanjskog skupa ove godine druga edukacija ove vrste za ove nastavnike i cilj je osposobiti ih za slijedeću školsku godinu 2019./2020., kada slijedi frontalno uvođenje novih kurikuluma. Sve članice ove radne skupine za njemački jezik su trenutno izvan nastave, u posljednjoj godini radile smo edukaciju nastavnika i slijedom toga obilazili 74 eksperimentalne škole u Hrvatskoj.”

27.06.2019. Velika Gorica. Stručni skup ‘Kurikulum Njemački jezik’ za nastavnike strukovnih škola Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Škola za život” naziv je eksperimentalnog programa čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U “Školi za život” sudjeluje 48 osnovnih i 26 srednjih škola iz svih županija u Republici Hrvatskoj. Cilj eksperimentalnog programa je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na sljedeće ciljeve: 1. povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema i 2. povećanje zadovoljstva učenika u školi te motivacija njihovih učitelja i nastavnika.​

Galerija fotografija

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno