Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Rekordna pobjeda Kuča za treću titulu dva kola prije kraja

Odigrana je i revijalna utakmica ženskih ekipa

Objavljeno

Na utakmicama 11. kola Malonogometne lige Turopolja i Posavine odigranim na terenu u Lazini Čičkoj i matematički je riješeno pitanje prvaka dva kola prije završetka lige. Kuče je s rekordnih 12:0 potopilo Donje Podotočje, a četverostruki strijelci su bili Ivica Berković i Igor Hajduk.

Turopolje je pobjedom protiv Gornjeg Podotočja najvjerojatnije osiguralo 2. mjesto, dok su za 3. i 4. poziciju u igri Bukevje, Lazina Čička, Gornje Podotočje i Strmec Bukevski, dok su šanse Poljane Čičke teorijske prirode. Kvartet najboljih igrat će četveromeč protiv četiri prvoplasirane momčadi iz ‘Breške lige’, nakon završetka liga.

Za igrača kola proglašen je Ivan Šestok koji je postigao 5 golova protiv Jagodnog ispred Ivice Berkovića, koji je uz 4 postignuta pogotka i asistirao u rekordnoj pobjedi Kuča. Ukupno je na sedam utakmica postignuto 35 pogodaka.

Bilo je i povišenih tenzija na nekim utakmicama, prizemne komunikacije sa sucima, iako su Nikola Šimunović, Tihomir Čunčić i Tihomir Bratković uglavnom dobro vodili susrete. Intervenirao je i voditelj lige Jakov Marković, koji je bio vrlo odlučan, i to je javno spomenuo, da će se dogodine morati nešto učiniti da službene osobe ne budu izložene neargumentiranim prosvjedima i javnom vrijeđanju.

Na kraju dana odigrana je i revijalna utakmica ženskih ekipa. Gledatelji su imali puno razloga da budu zadovoljni nogometnim vještinama djevojaka i njihovih majki, kao i komičnim elementima. Posjeta u Lazini Čičkoj bila je, prema slobodnoj procjeni, najbrojnija dosad i kreće se, sveukupno, između 400 i 500 sudionika i gledatelja.

  1. Malonogometna liga Turopolja i Posavine

Rezultati 11. kola (Lazina Čička, 30.07.2017.): Bukevje – Jagodno 6:2 (Ivan Šestok 5, Igor Vrban / Željko Hrgović, Josip Potnar), Poljana Čička – Veleševec 2:0 (Dejan Rezek, Stjepan Gučić), Ribnica – Lazina Čička 1:3 (Vedran Novosel / Ivan Balenović, Nikola Slivak, Jurica Brđek), Orle – Novo Čiče 0:4 (Igor Krlić 3, Filip Đuksi), Donje Podotočje – Kuče 0:12 (Ivica Berković 4, Igor Hajduk 4, Tomislav Jakovljević 2, Petar Milatović, Filip Krstić), Turopolje – Gornje Podotočje 2:0 (Zoran Smrekar-9m, Marko Štefanić), Drnek – Strmec Bukevski 1:2 (Ivan Zečević / Stjepan Martinić 2).

Revijalni susret ženskih ekipa: Lazina Čička – Ribnica 1:0 (Ana Filo).

Redoslijed: 1. Kuče 33 (11 11 0 0 53:8), 2. Turopolje 25 (11 8 1 2 31:13), 3. Bukevje 20 (11 6 2 3 24:16), 4. Lazina Čička 20 (11 6 2 3 17:11), 5. Gornje Podotočje 19 (11 6 1 4 23:16), 6. Strmec Bukevski 19 (11 5 4 2 19:17), 7. Poljana Čička 16 (11 5 1 5 14:16), 8. Novo Čiče 14 (11 4 2 5 17:11), 9. Orle 13 (11 4 1 6 18:15), 10. Ribnica 13 (11 4 1 6 29:27), 11. Jagodno 12 (11 3 3 5 14:24), 12. Drnek 10 (11 3 1 7 9:27), 13. Donje Podotočje 6 (11 2 0 9 7:45), 14. Veleševec 1 (11 0 1 10 6:34).

Galerija fotografija

CityLIGHTS

FOTO VIJEST:U šetnji vukovinskim proštenjem

Danas je Vukovina posebno zasjala, kao što to priliči jednom od najstarijih marijanskih naselja u Hrvatskoj. Kao i svake godine, mnoštvo je proštenjačkih sadržaja. Ako Vas put odvede nogostupom kod vukovinske crkve, zasigurno će atmosfera mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada ste jedva dočekali da odete na proštenje, stoga se nemojte dugo premišljati i pravac na Gospu u Vukovinu!

Objavljeno

on

Prošetali smo se proštenjem, privučeni šarenilom i veselim ozračjem koje vlada danas u Vukovini. Kao i svake godine, tu su ‘kramari’, razni ringišpili i vrtuljci… Probali smo nove okuse sladoleda koje u ponudi ima naš izvrsni slastičar i veliki gospodin Memy, s novom recepturom koja je stigla čak iz Italije! Gorički medičari Saraga u ponudi imaju bio gverc i odlične medenjake, a posvuda se osjeti miris pečenja, roštilja, kotlovine, te ostalih prigodnih sajamsko-turopoljskih delicija. Nemojte se iznenaditi kad u šetnji zateknete i turopoljske banderijalce u divnim odorama koje pričaju povijesnu priču.

Sa svirkom lagano kreću Pirati i Vikinzi, Sjaj i Skitnice, a ako Vas muči prijevoz kući, dečki iz Taxipro-a spremno dežuraju, i tu su po prvi puta u Vukovini. Nemojte se puno premišljati, pogledajte našu fotogaleriju, i pravac Vukovina na proštenje!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!

Gradske službe su vrlo brzo izašle na teren, kako bi Goricu lišile ‘mraka’. Struja nam se vratila u 23.08 sati, a iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu

Objavljeno

on

Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije! Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, a sve kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnicama i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nakon 34 godine susrela se generacija

Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu

Objavljeno

on

Nekad davno Osnovna škola Eugena Kumičića zvala se Osnovna škola Veljko Vlahović. Upravo u tu školu išla je i generacija 1970. godišta.

Nakon dugih 34 godine od završetka osmog razreda po prvi puta su se našli tamo gdje su se i upoznali,ispred škole. Susret je inicirao upravo onaj dečko, za kojeg vjerojatno nikad ne bi rekli jer je za vrijeme školovanja bio najnestašniji, a danas živi u Irskoj.

-Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu od Njemačke, Engleske, Slovenije, Srbije pa do Irske. Kada smo se našli svi smo se izgrlili i izljubili te malo ispričali na koje nas je strane život odnio te čime se bavimo. Od nas 34 jučer nas se skupilo 22- rekla je učiteljica Dubravka

Davnih 70-tih još su se igrali u školskom dvorištu, cure su igrale skrivača, a dečki nogomet, a danas su to sve doktori, ekonomisti, učitelji ,trgovci, frizeri…

Jedna od njih je i Dubravka, koja je danas učiteljica u školi koju je i sama pohađala. Vjerujemo da u njezinom odabiru životnog zvanja prste ima i njezina prva učiteljica gospođa Marija Karanović. Ona je bila i gost iznenađenja te su se svi razveselili vidjevši ju.

Učiteljice Dubravka i Marija

-Naša prva učiteljica dobro nas se svih sjeća i u lijepoj smo joj uspomeni , te se prisjetila raznih dogodovština koje je s nama proživjela- nastavila je učiteljica Dubravka

Dečki su bili posebno kreativni, valjda zato da se iskupe za sve nepodopštine koje su curama priređivali za vrijeme osnovnjaka. Tako je jedan svakoj poklonio bombonijeru i lavandu, a drugi je rekao svakoj da izabere unikatan nakit koji radi prijateljica iz razreda koja živi i time se bavi na otoku Ižu.

-Dogovor je pao, nakon ovog prvog puta nalazit ćemo se češće jer jučer smo se našli popodne kod škole pa išli na večeru u Pivnicu Turopolje te na kraju završili u ‘Park Caffeu’ do sitnih noćnih sati jer se nikako nismo mogli rastati. Ovim putem pozivamo ako se netko nađe na fotografiji da nam se javi jer za neke jednostavno ne znamo gdje su- zaključila je Dubravka

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno