Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Regionalni centar kompetentnosti u Velikoj Gorici?

Objavljeno

Pomoćnik ministrice obrazovanja Vlado Prskalo i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić posjetili su jučer u Velikoj Gorici Ekonomsku školu i Srednju strukovnu školu. Razlog za posjetu bio je javni poziv Ministarstva, upućen osnivačima srednjih strukovnih škola, za imenovanje regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. U prvoj fazi regionalni centri kompetentnosti imenovat će se u sektoru turizma i ugostiteljstva, strojarstva, elektrotehnike, informacijske i komunikacijske tehnologije, poljoprivrede i zdravstva.

”Na raspolaganju nam je 130 milijuna eura iz EU fondova koje moramo iskoristiti do 19. ožujka 2019. godine. Tko želi promijeniti strukovno obrazovanje sada je prilika”, rekao je Prskalo. Spomenuo je, također, da Hrvatska ima zastarjeli sustav strukovnog obrazovanja, ”želimo ga učiniti konkurentnim, a strukovne škole privlačnima za djecu. Centri kompetentnosti temelje se na maksimalnom povezivanju škola s potrebama gospodarstva, odnosno tržišta rada”.

Očekuje se da će prvi ugovori o dodjeli sredstava za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti biti potpisani u rujnu ove godine, stoga je neophodno, što prije, na otvoreni javni poziv, prijaviti kvalitetne programe. Goste iz vlade i županije primili su Vesna Brkljačić, ravnateljica Ekonomske škole i Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno