Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Radovi na gradskom bazenu privode se kraju, ali što je s pristupnom cestom?

Barišić: Kao legalisti želimo imati svu potrebnu dokumentaciju i pozivam župana da izađe u susret te da odobri darivanje zemljišta na kojem će se graditi pristupna cesta

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je danas gradilište gradskog bazena. Kako kaže, izgradnja bazena ušla je u završnu fazu, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja svibnja. No, pojavio se jedan problem. Zagrebačka županija još nije donijela odluku o darivanju nekretnine, u naravi prometnice, kojom bi se dolazilo do novog gradskog bazena.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Velika Gorica čeka ovaj objekt već više desetljeća. Vidjeli ste da sve teče prema planu, a u roku od 90 dana očekujemo završetak radova. No, on ne može biti otvoren i neće se moći koristiti, ako neće biti gotova pristupna cesta. To je postojeća cesta, koja trenutno služi kao servisna cesta za Srednjoškolski centar. Jednosmjerna cesta trebala bi se pretvoriti u dvosmjernu širokog profila s pješačkom stazom i najmodernijom rasvjetom, a trebala bi voditi na parkiralište sa 73 parkirna mjesta“, objasnio je Barišić.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Gradonačelnik je pokazao i dopise pisane od polovice 2016. godine u kojima Grad od Županije traži pravo građenja ili darivanje spornog zemljišta.

„Bazen ne smije biti predmet politikantstva. Bazen je dugogodišnja potreba i težnja nas koji živimo ovdje u Velikoj Gorici i okolnog područja. Svojim sredstvima izgradili smo bazen, a izgradit ćemo i cestu. Kao legalisti želimo imati svu potrebnu dokumentaciju i pozivam župana da izađe u susret te da odobri darivanje zemljišta na kojem će se graditi pristupna cesta, kako bi radovi mogli započeti i kako bi oni na vrijeme bili završeni. Svi mi s nestrpljenjem čekamo bazen i spremni smo odraditi sve one poslove u rokovima koje smo planirali i za koje su sredstva rezervirana u našem proračunu“, dodao je Barišić.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Gradonačelnikove zahtjeve podržao je i Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice.

„Nas kao sportaše ne interesira politika i politikantstvo, nas interesira da ovaj objekt čim prije bude u funkciji građana i sportaša ovog grada. Izgradnja bazena bit će veliki doprinos goričkom sportu, ne samo u bavljenju sportom, nego i u nekakvoj rehabilitaciji sportaša, koji se trebaju oporaviti od određenih ozljeda. Tu imamo i naše sportaše s invaliditetom koji će također koristiti ovaj bazen“, istaknuo je Kovačić.

20.02.2018. Velika Gorica -Obilazak gradskog bazena. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

S njim se složila i Marina Drašković, osnivačica i trenerica u Judo klubu za osobe s invaliditetom Fuji.

„ Ja smatram da će ovaj bazen biti od ogromne koristi sportašima i građanima Velike Gorice, a sigurno će biti od duplo veće koristi osobama i sportašima s invaliditetom. Nadam se da će ova pristupna cesta biti čim prije riješena, pogotovo što je cijeli objekt građen da bude pristupačan i osobama s invaliditetom“, rekla je Drašković.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Velikogoričanka Jela Ravnjak milijunta je putnica Zračne luke Franjo Tuđman

Na majčin dan, naša sugrađanka Jela Ravnjak sretno je doputovala iz Dublina, postavši tako milijuntom putnicom Zračne luke Franjo Tuđman u 2019. godini. Jela je inače po zanimanju doula, pomaže budućim i novopečenim rodiljama na putu prema životnoj ulozi – majke!

Objavljeno

on

Proteklo je nešto više od godinu dana otkako je nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines uveo let bez presjedanja na liniji Dublin – Zagreb, točnije, od 3. svibnja 2018. godine. Stoga je i današnji dan znakovit iz više razloga. Zračna luka Franjo Tuđman zabilježila je ovogodišnju milijuntu putnicu upravo na ovom letu, a ranije nego ikad u povijesti goričke zračne luke – pet dana prije u odnosu na proteklu godinu.

Baš na majčin dan, stigla je naša sugrađanka Jela Ravnjak, milijunta putnica zračne luke. Jela je inače po zanimanju doula, naime, ona pruža ženama podršku u trudnoći i porodu, na njihovom putu prema majčinstvu.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

– Jako sam iznenađena, bila sam u kratkom posjetu prijatelju u Dublinu, a ovo nikako nisam očekivala. Čak su došle i mažoretkinje, doček je zaista bio svečan. Obožavam letjeti, no isto tako svjesna sam i važnosti ekološke održivosti! Vođena tom činjenicom, pomislila  sam kako bih trebala posaditi jedno drvo budući da sam letjela avionom – kroz oduševljenje kazala nam je Jela Ravnjak.

Simpatičnu 30-godišnju Velikogoričanku uz čestitke dočekali su prigodni darovi, pa ju je Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman i Aelia Duty free darovala poklon bonom, a nacionalna aviokompanija Croatia Airlines dvjema zrakoplovnim kartama za jedno od svojih odredišta po izboru putnice.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno