Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Proštenje u Šćitarjevu u znaku nogometa

Objavljeno

Proštenje Predragocjena Krv Isusova (uvijek u prvoj nedjelji mjeseca srpnja) ima vrlo dugu tradiciju u Župi Šćitarjevo tako da stariji i mladi ne propuštaju prigodu da svojom nazočnošću budu dio jedinstvene manifestacije. Taj običaj uvijek iznova potvrđuju brojni posjetitelji popunjavajući mjesta u velikom šatoru i lokalnim kafićima te kratkim šetnjama od crkve do škole.

Na ovogodišnjem Proštenju (nedjelja, 01. srpnja) odziv žitelja iz trinaest sela ove župe bio je skromniji nego inače, a razlog je bio – nogomet! Naime, u večernjem terminu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji igrala je reprezentacija Hrvatske protiv Danske i to se osjetilo na posjeti, kako u šatoru tako i na štandovima s igračkama, bižuterijom i ostalom ponudom karakterističnom za ovakvu vrstu događanja. Ipak, oni koji nisu htjeli propustiti čar Proštenja uživali su u svirci i pjesmi benda ”Noćni život”, a usput su mogli pratiti i dramatičnu utakmicu naše reprezentacije na velikom televizoru pored bine.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO VIJEST Članovi goričkog HDZ-a odali počast žrtvi Vukovara

Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke otputovala u Grad heroj

Objavljeno

on

U koloni sjećanja od nekoliko desetaka tisuća građana koračalo je i stotinjak članova goričkog HDZ-a. Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica uputila su se jučer u Vukovar.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Gorički branitelji posjetili Škabrnju

Položili vijence i zapalili svijeće na spomen–obilježju masovne grobnice poginulih civila i branitelja

Objavljeno

on

Komemoracijom i kolonom sjećanja jučer se obilježila 27. obljetnica stradanja mještana Škabrnje. Predstavnici goričkih braniteljskih udruga i dogradonačelnik Ervin Kolarec položili su vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju i spomen – obilježju masovne grobnice za sve poginulih civila i branitelja.

U nikad duljoj Koloni sjećanja okupilo se 15 tisuća građana iz svih dijelova Hrvatske i susjedne BiH.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Provala u Odranskom Obrežu

 Ukraden nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna

Objavljeno

on

Sa subote na nedjelju, između 15 i 11 sati provaljeno je u kuću Odranskom Obrežu. Iz kuće na Dragonožečkoj cesti nepoznati provalnik ukrao je nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno