Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Povratak košarkaša Gorice u Premijer ligu

Objavljeno

Košarkaši Gorice 22. pobjedom u 22 odigrana susreta okončali su besprijekorni niz na prvoligaškim terenima i trijumfalno se vratili u Premijer ligu! Prvenstvena sezona 2017./2018. ostat će zabilježena u klupskoj povijesti KK Gorica kao jedna od najuspješnijih, a lakoća pobjeđivanja Gorice tijekom prvenstva ostavljala je dojam da bi Goričani i s igračem manje na parketu dominirali u ovoj konkurenciji.

Susret protiv Podravca bio je sličan nekim od prethodnih na domaćem terenu, gosti krenu ambiciozno, domaći im dozvole da se ‘nesmetano loptaju’ i onda do kraja prvog poluvremena riješe utakmicu u svoju korist. Tako je bilo i s gostima iz Virja  koji su cijelu prvu četvrtinu bili u vodstvu, a onda su u drugoj dionici doživjeli potop. Gorica je zaostatak 29:30 poništila serijom 38:8 i okončala prvo poluvrijeme s viškom od 29 poena (67:38). Domaći su ubacili gostima stotku već na kraju 3. četvrtine (101:56).

Pehar za osvojeno 1. mjesto kapetanu Gorice Ivanu Papcu uručio je Dražen Jendriš, povjerenik natjecanja Premijer lige i Prve muške lige. Predsjednik kluba Mirko Matić uručio je igračima i treneru Josipu Sesaru prigodne darove.

Galerija fotografija

Prva liga košarkaša – 22. kolo

KK Gorica – KK Podravac (Virje) 126:78 (24:25, 43:13, 34:18, 25:22)

Velika Gorica. Gradska sportska dvorana. Gledatelja 120. Nedjelja, 29.04.2018., 17 sati. Suci: Hrvoje Muhvić, Mateo Pavičić i Marko Milković.

GORICA: Ante Jukić, Ivan Majcunić 7, Bruno Mikolaš 2, Marko Petrović 19, Ljubo Prgomet 16, Ante Mašić 15, Paško Vrlika 16, Ivan Penić 8, Ivan Papac (cap.), Marko Baković 19, Ivan Ćubela 7, Karlo Mikšić 17. Trener: Josip Sesar.

PODRAVAC: Stefan Zadravec 30, Julijan Zadravec 11, Martin Vedriš 12, Marko Hrženjak, Mateo Balatinec 6, Nikola Šestak (cap.) 8, Bruno Kodba, Bruno Križić 4, Marko Baruškin, Tomislav Maslić, Danijel Katavić 7. Trener: Mirko Hrženjak.

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno