Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Porast zanimanja za Srednju strukovnu školu

Objavljeno

Upis učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole Velika Gorica u školsku 2018./2019. godinu završen je jučer u 18 sati. Posao oko upisa učenika u kabinetu informatike u 4 dana odradili su Nikica Repač, prof. i Lea Jurković, prof.

O rezultatima upisa Repač je kazao: ”Kvota za upis učenika u prvi razred za 16 različitih strukovnih zanimanja za slijedeću školsku godinu bila je viša nego za prošlu (183/160). U 4 dana upisano je 146 učenika, sva mjesta su popunjena za 8 strukovnih zanimanja, a 37 slobodnih mjesta u ostalih 8 strukovnih programa bit će najvjerojatnije popunjeno u jesenskom upisnom roku. Najviše slobodnih mjesta ima za zanimanja elektromehaničar (11), elektroničar-mehaničar (7) i konobar (6). Brojke nam daju za pravo da kažemo kako je zanimanje za upis u Strukovnu školu u porastu, jer je i novouvedeni program tehničar za vozila i vozna sredstva (trajanje 4 godine) popunjen s planiranih 26 učenika. Vjerujem da će pozitivni trend biti nastavljen i slijedećih godina.”

Galerija fotografija

Vijesti

Članovi POT-a u radnim akcijama kako bi njihove svinje živjele u boljim uvjetima

Povećali su površinu za slobodno kretanje svinja s 3 na 35 hektara

Objavljeno

on

Članovi Plemenite općine turopoljske ovih dana rade na proširenju gatera u kojemu su smještene njihove turopoljske svinje. Nedaleko Lukavca, mjesto je to gdje svinje žive u svom prirodnom okruženju, a kako bi poboljšali uvjete svojim životinjama 50-ak članova udruge u nekoliko velikih akcija podigli su novih 1.500 metara ograde te popravili isto toliko stare ograde. Tako su ogradili površinu za šumski ispust svinja.

– Velikim angažmanom i trudom članova Plemenite općine turopoljske, i u uz financijsku pomoć Grada Velike Gorice u nabavci materijala, površina za slobodno kretanje svinja je udeseterostručena s 3 na 35 hektara! Svinje tako mogu slobodno istraživati šumu, a istovremeno ograđene te uz električne pastire i video nadzor biti sigurne od vanjskog svijeta – kazao je Juraj Odrčić, župan Plemenite općine turopoljske, kojemu se u obilasku radova pridružio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Počela gradnja u Pucekovićevoj, na snazi je privremena regulacija prometa

Iz VG Komunalca mole građane da automobile ne parkiraju na gradilištu kako bi se radovi nesmetano odvijali

Objavljeno

on

VG Komunalac započeo je radove na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Pucekovića. Podsjećamo, zbog radova će biti zatvoren dio javnog parkirališta u neposrednoj blizini. Na odvojku Ulice Josipa Pucekovića i na odvojku Ulice Matije Slatinskog u Velikoj Gorici uvodi se privremena regulacija prometa.

– Započeli smo radove na izgradnji parkirališta te bi vas ovim putem zamolili da osobna vozila ne parkirate na gradilištu kako bi se radovi nesmetano odvijali. Hvala vam – poručili su iz VG Komunalca.

29.7.2020. Velika Gorica – Započela izgradnja parkirališta u Pucekovićevoj ulici. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

Crveni križ najavio nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama u Cvjetnom naselju. Svi koji to žele, krv mogu darovati u ponedjeljak od 9 do 13,50 sati, u utorak od 12 do 17,50 (pauza od 13,45 do 14,30 sati) te u srijedu od 13 do 18,50 sati (pauza od 14,45 do 15,30 sati).

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno