Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Pokraj novog vatrogasnog doma u Ribnici radi se i kombinirano igralište

Vatrogasni dom bit će i sjedište mjesne samouprave, a ukoliko mještani izraze želju, ima prostora i za dječji vrtić

Objavljeno

Radovi na uređenju Ribnice u punom su jeku. Novi vatrogasni dom već je pri kraju, a radi se i kombinirano igralište. Za 10-ak dana ono će dobiti asfalt, a nakon toga slijedi postavljanje signalizacije, bojanje te uređenje zelenih površina. Svi radovi trebali bi završiti do Dana mjesta koji se obilježava 15. svibnja, a Ribničani u povodu toga već pripremaju veliko druženje i zabavu.

“To znači jako puno jer u mjestu ima puno udruga i puno djece, pa nam je ovo bilo neophodno za funkcioniranje mjesta, za poboljšanje uvjeta života. Imamo i puno vatrogasaca, a tu su i fašnička udruga i sportsko društvo, a svi će moći koristiti igralište. Ovo nam je neophodno za budućnost mjesta“, rekao je Tugomir Hlopec, predsjednik Mjesnog odbora Ribnica.

13.04.2017. Ribnica – Radi se polivalentno igalište i gradi novi Vatrogasni dom. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

No, vatrogasni dom neće biti samo to, već i sjedište mjesne samouprave, a u potkrovlju je veliki prostor koji može poslužiti u mnoge svrhe. Gradonačelnik Dražen Barišić je, prilikom današnjeg obilaska radova u Ribnici, istaknuo kako ne isključuje da će u tom prostoru, ukoliko mještani izraze želju, biti dječji vrtić.

“Do prije neku godinu ovo je bilo privatno zemljište, Grad je kupio to zemljište u dogovoru s vlasnicima koji su nam dali povoljnu cijenu. Nakon toga smo izgradili vatrogasni dom, koji je sada već u završnoj fazi, a nakon toga ćemo dobiti kombinirano igralište. To je jedan prekrasan kompleks za ovaj dio našega grada”, objasnio je gradonačelnik Barišić.

Vrijednost radova na kombiniranom igralištu je 320 tisuća kuna, javna rasvjeta će koštati oko 100 tisuća kuna, a još oko 20 tisuća kuna Grad će izdvojiti za opremu za igralište.

“Mi kao izvođači radova smo izuzetno zadovoljni pristupom susjeda, odnosno stanovnika Ribnice. Još nikada nismo naišli na takvo zadovoljstvo i pristupačnost stanovnika. Ljudi su jako zadovoljni i sretni što Ribnica napokon dobiva takvo kombinirano igralište”, rekao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno