Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Pogledajte kako su učenici i učitelji proslavili Dan škole Nikole Hribara i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav’

‘Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji’

Objavljeno

Brojnim izložbama, plesovima, recitacijama, kvizovima i igrama, učenici i učitelji proslavili su Dan škole Nikole Hribara, čija je ovogodišnja tema bila ‘Zagrlimo svijet‘. Sami su osmislili i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav‘, u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH.

“Ideja o zajedničkom projektu rodila se nakon posjeta velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da na neki način konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi , a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću , a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna”, kažu iz škole.

Marijana Pečar, čije dvoje djece pohađaju školu Nikole Hribara, ističe kako je rođendanska priredba bila poučna i zabavna.

“Ovaj put za mene je još posebnija budući da su sudjelovali moja kći koja je u 3. razredu i moj sin prvašić. Djeca su zajedno sa učiteljicama i roditeljima marljivo i s veseljem radila cijeli studeni, pa je oduševljenje gledatelja očekivano a dugi pljesak na kraju zaslužena nagrada za uloženi trud “, riječi su ponosne mame Marijane.

“Dugo smo i naporno vježbali s našim učiteljicama. Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji. Bilo je i puno smijeha i zabave. I danas smo sve izveli fantastično. Sada ćemo se zasluženo počastiti”, kazala je Marijanina kćer Lucija.

Ravnatelj škole Stjepan Maravić zahvalio se učiteljima i roditeljima, a sa svim ‘malim’ izvođačima bio je iznimno ponosan.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti ravnateljem škole koja s ovako mnogo truda i događanja obilježava svoj dan – naš Dan škole. Ponosan sam na sve učenike i učenice, učitelje i učiteljice kao i roditelje čija suradnja je neprocjenjiva. Zahvaljujem im se i upućujem samo riječi pohvale. Svima skupa želim da prosinac provedemo u toplini blagdana, ljubavi i zajedništva što nam je poručila naša priredba“, rekao je Maravić.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

FOTO Juniori Megablasta prvaci Europe u break danceu

Objavljeno

on

19.05.2019. Rimini (Italija). Juniorska break dance grupa Plesnog kluba Megablast osvojila 1. mjesto na Europskom prvenstvu. Foto: PK Megablast

Iz Plesnog kluba Megablast javili su nam sjajnu vijest – njegova juniorska break dance grupa osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Riminiju (Italija) – IDO European Hip Hop Battle & Break Dance Championships. Osim zlatne grupe vrlo dobre rezultate članovi Megablasta ostvarili su u pojedinačnoj konkurenciji: Karlo Dobrinčić-Karlito (4. mjesto), a 5. mjesto Barbara IveljićBarbi, Franka Meštrović i Fran Vodopija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Kumičić i ove godine razvalio na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Nakon prošlogodišnje pobjede na festivalu koji je osigurala Marta Jelisavčić , zboraši i mladi autori iz Kumičića nastavljaju u istom ritmu i ove godine

Objavljeno

on

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se 15. svibnja u dvorani ‘Gorgona’, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Projekt je pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te predanost djece svojim skladbama i izvedbama već su tada u skromnim produkcijskim uvjetima ukazali na veliki potencijal festivala.

Ove godine festival je okupio 20 različitih ansambala osnovnih škola iz cijele Hrvatske gdje je gotovo 500 djece predstavilo svoje talente koje razvijaju u sklopu izvannastavnih glazbenih aktivnosti u svojim školama. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe vjerojatno najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se škole natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo. Ove su godine bili Ivana Husar Mlinac (‘Mjuzikli’), Mia Dimšić (‘Mladi autori’) i Marko Kutlić (‘Školska mjuza’).

Na ovogodišnjem festivalu predstavili su se i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića sa svojim profesorom Mladenom Ergićem.

Naši klinci predstavili su se u dvije kategorije Mladi autori i Školska mjuza. U kategoriji ‘Mladi autori’   nastupali su Lana Sedinić i Luka Kurjak izveli su svoju autorsku pjesmu ‘ Sanjam’, a u ‘Školskoj mjuzi’ predstavio se zbor s  Bohemian Rhapsody te osvojili prve nagrade.

Čestitamo Kumičićima i njihovom profesoru Mladenu i želimo još puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Besplatni udžbenici, milijunta putnica, druženje u Lukavcu,…

Donosimo i vikend najave, koje vas sve manifestacije uskoro očekuju….

Objavljeno

on

Od jeseni svi gorički učenici dobit će besplatne udžbenike i dodatne obrazovne materijale, a učenici OŠ Eugen Kvaternik imaju novu školsku knjižnicu. A osim toga, u ovom izdanju emisije pogledajte kako je izgledao doček milijunte putnice u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno