Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Pogledajte kako su učenici i učitelji proslavili Dan škole Nikole Hribara i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav’

‘Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji’

Objavljeno

Brojnim izložbama, plesovima, recitacijama, kvizovima i igrama, učenici i učitelji proslavili su Dan škole Nikole Hribara, čija je ovogodišnja tema bila ‘Zagrlimo svijet‘. Sami su osmislili i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav‘, u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH.

“Ideja o zajedničkom projektu rodila se nakon posjeta velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da na neki način konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi , a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću , a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna”, kažu iz škole.

Marijana Pečar, čije dvoje djece pohađaju školu Nikole Hribara, ističe kako je rođendanska priredba bila poučna i zabavna.

“Ovaj put za mene je još posebnija budući da su sudjelovali moja kći koja je u 3. razredu i moj sin prvašić. Djeca su zajedno sa učiteljicama i roditeljima marljivo i s veseljem radila cijeli studeni, pa je oduševljenje gledatelja očekivano a dugi pljesak na kraju zaslužena nagrada za uloženi trud “, riječi su ponosne mame Marijane.

“Dugo smo i naporno vježbali s našim učiteljicama. Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji. Bilo je i puno smijeha i zabave. I danas smo sve izveli fantastično. Sada ćemo se zasluženo počastiti”, kazala je Marijanina kćer Lucija.

Ravnatelj škole Stjepan Maravić zahvalio se učiteljima i roditeljima, a sa svim ‘malim’ izvođačima bio je iznimno ponosan.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti ravnateljem škole koja s ovako mnogo truda i događanja obilježava svoj dan – naš Dan škole. Ponosan sam na sve učenike i učenice, učitelje i učiteljice kao i roditelje čija suradnja je neprocjenjiva. Zahvaljujem im se i upućujem samo riječi pohvale. Svima skupa želim da prosinac provedemo u toplini blagdana, ljubavi i zajedništva što nam je poručila naša priredba“, rekao je Maravić.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

U Kobiliću 8. Stare seoske igre uz gratis porciju graha

Ekipa može imati najviše 5 članova

Objavljeno

on

Nošenje jajeta u žlici, skok u dalj, vožnja u tački, bacanje kamena s ramena, bistrički ringišpil, trčanje u vreći, trka parova, potezanje užeta, samo su neke seoske igre kakve su igrali naši stari, a koje ćete i vi moći zaigrati u nedjelju, 19. kolovoza, na 8. starim seoskim igrama u Kobiliću.

Tajnik Mjesnog odbora Stjepan Vitez najavljuje kako će događaj početi u 10 sati te obećava dobru zabavu i razbibrigu, bez kotizacije.

“Pozivam sve koji to mogu da dođu na teren NK Vatrogasac. Potrebno je doći nešto ranije i prijaviti svoju ekipu koja može imati najviše 5 članova, bez obzira na spol. Kotizacije neće biti, ove godine smo je izbacili. Od 13 sati će biti besplatna i porcija graha”, kaže Vitez, nadajući se kako će broj natjecatelja ove godine biti rekordan.

“Prošle godine je bilo puno igralište ljudi. Na manifestaciji je sudjelovalo mnoštvo mladih, samo smo zahvalnica ispisali četrdesetak. Ove godine pripremamo igre za najmlađe, najbolje očekuju pehari i nagrade”, dodao je Vitez.

Nastavi čitati

Crna kronika

U Lijevim Štefankima muškarac umro nakon uboda stršljena

Objavljeno

on

Muškarac (56) preminuo je u voćnjaku, u Lijevim Štefankima, nakon uboda stršljena. Nesretan slučaj dogodio se u subotu, 11. kolovoza oko 10.20 sati.

Iz policije kažu kako je tijelo nesretnog muškarca prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Posebna regulacija prometa u Vukovini na Veliku Gospu

Pročitajte i izbjegnite neugodnosti

Objavljeno

on

Na blagdan Velike Gospe u Vukovini će biti uspostavljena posebna regulacija prometa. Od 10 do 14 sati bit će zatvoren dio državne ceste D-30 kroz samo mjesto, kao i dio Školske ulice od 7 do 19 sati, izuzev javnog gradskog prometa (autobusa).

Kroz Vukovinu će u pravcu Siska promet biti preusmjeravan Ulicom Vjekoslava i Juraja Stančića – Mate Brdaka – Starom cestom do državne ceste D-30, dok će se promet iz mjesta Kuče, Gornje Podotočje, kao i obližnja mjesta, odvijati alternativnim pravcem kroz Čičku Poljanu.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno