Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Pogledajte kako su učenici i učitelji proslavili Dan škole Nikole Hribara i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav’

‘Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji’

Objavljeno

Brojnim izložbama, plesovima, recitacijama, kvizovima i igrama, učenici i učitelji proslavili su Dan škole Nikole Hribara, čija je ovogodišnja tema bila ‘Zagrlimo svijet‘. Sami su osmislili i proveli humanitarni projekt ‘Zajedno za ljubav‘, u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH.

“Ideja o zajedničkom projektu rodila se nakon posjeta velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da na neki način konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi , a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću , a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna”, kažu iz škole.

Marijana Pečar, čije dvoje djece pohađaju školu Nikole Hribara, ističe kako je rođendanska priredba bila poučna i zabavna.

“Ovaj put za mene je još posebnija budući da su sudjelovali moja kći koja je u 3. razredu i moj sin prvašić. Djeca su zajedno sa učiteljicama i roditeljima marljivo i s veseljem radila cijeli studeni, pa je oduševljenje gledatelja očekivano a dugi pljesak na kraju zaslužena nagrada za uloženi trud “, riječi su ponosne mame Marijane.

“Dugo smo i naporno vježbali s našim učiteljicama. Svaki dan smo se dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji. Bilo je i puno smijeha i zabave. I danas smo sve izveli fantastično. Sada ćemo se zasluženo počastiti”, kazala je Marijanina kćer Lucija.

Ravnatelj škole Stjepan Maravić zahvalio se učiteljima i roditeljima, a sa svim ‘malim’ izvođačima bio je iznimno ponosan.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti ravnateljem škole koja s ovako mnogo truda i događanja obilježava svoj dan – naš Dan škole. Ponosan sam na sve učenike i učenice, učitelje i učiteljice kao i roditelje čija suradnja je neprocjenjiva. Zahvaljujem im se i upućujem samo riječi pohvale. Svima skupa želim da prosinac provedemo u toplini blagdana, ljubavi i zajedništva što nam je poručila naša priredba“, rekao je Maravić.

Galerija fotografija:

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno