Poveži se s nama

Kultura

FOTO Plesni klub Barbara – odlični rezultati za kraj uspješne godine

Objavljeno

Prosinac 2019. Brdovec. Otvoreni turnir mažoretkinja – ”Božić u Brdovcu”. Foto: PK Barbara

Otvoreni turnir mažoretkinja ”Božić u Brdovcu” održan je u organizaciji mažoretkinja Plesne udruge Ritmokracija, u sportskoj dvorani u Brdovcu. Natjecalo se 10 timova za ‘medalje-pahuljice’ i pehare: Vodiške mažoretkinje (Vodice), Mažoretkinje Grada Sv. Ivana Zeline, Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Jelačićke – Zaprešićke mažoretkinje (Zaprešić), Mažoretkinje Grada Crikvenice, Plesna udruga Magi (Graberje Ivaničko), Mažoretkinje Grada Kutine, Plesni sastav Tena (Zagreb), Plesni klub Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) i domaćin Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec). Turnir je održan povodom proslave 5. obljetnice djelovanja PU Ritmokracija.

Prosinac 2019. Brdovec. Otvoreni turnir mažoretkinja – ”Božić u Brdovcu”. Foto: PK Barbara

Mažoretkinje PK Barbara natjecale su se u sva tri dobna razreda i s dječjom formacijom u revijalnom dijelu. S ukupno 6 koreografija osvojile su 4 prva mjesta i 2 druga mjesta te se tako na najljepši način oprostile od uspješne 2019. godine i najavile nove uspjehe u 2020. godini.

Prosinac 2019. Brdovec. Otvoreni turnir mažoretkinja – ”Božić u Brdovcu”. Foto: PK Barbara

Kadetkinje 1. mjesto: – velika formacija pom-pon, 1. mjesto – mini formacija pom-pon, 2. mjesto – velika formacija štap tradicionalno. Juniorke: 2. mjestoEma Ružić solo štap. Seniorke: 1. mjesto – velika formacija štap tradicionalno, 1. mjesto – velika formacija štap moderno.

Galerija fotografija

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno