Poveži se s nama

Kultura

FOTO Ples na svili u izvedbi plesačica Traumatic Artsa

Objavljeno

14.06.2020. Velika Gorica. Ples na svili Udruge Traumatic Arts. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas su u kasnim poslijepodnevnim satima posjetitelji Goričkih večeri imali prigodu upoznati se i uživati u izvedbi ‘plesa na svili’ u Parku dr. Franje Tuđmana. ‘Zračne plesačice’, bilo ih je pet, demonstrirale se izvođenje akrobacija uz pomoć tkanine obješene na visoku točku (tkanina uopće nije svila, sastavljena je iz nekoliko sintetičkih dijelova koji imaju svilenkasti odsjaj).

14.06.2020. Velika Gorica. Ples na svili Udruge Traumatic Arts. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Članice Udruge Traumatic Artsa (svih pet je iz Velike Gorice) treniraju već nekoliko godina i zadivljuje njihova brzina penjanja u visine uz pomoć i snagu nogu i ruku. Iako im je vjetar pomalo smetao figure su uz prigodnu glazbu izvođene bez zastoja. Na kraju predstave plesačice su pokazivale znatiželjnoj djeci (javljali su se i dečkići) osnove plesa čiji počeci se vežu za plesne točke u cirkusu.

14.06.2020. Velika Gorica. Ples na svili Udruge Traumatic Arts. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Citat: ”Ples na svili je zračna vještina novog cirkusa. Ona spaja gimnastiku, ples i kreativnost na jedinstven način. To je najbolji način da svoje tijelo dovedete u sjajnu formu, a pritom radite nešto zanimljivo i nadasve kreativno.

14.06.2020. Velika Gorica. Ples na svili Udruge Traumatic Arts. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ples na svili je svestran i prilagođen svim tipovima tjelesne građe. Fokus treninga je postizanje snage, kondicije i fleksibilnosti. Trening se sastoji od tri dijela, zagrijavanje tijela na podu, u zraku na zračnoj tkanini te završni dio treninga je istezanje s elementima joge.”

Galerija fotografija

Kultura

Stjepan Zlodi iz Šiljakovine jedan je od pobjednika književnog natječaja “Turopoljska poculica”

Na natječaj je pristiglo 25 radova iz cijele Hrvatske.

Objavljeno

on

“I oprosti nam duge naše” autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine  pisan kajkavskim jezikom te “Ručnik” Jagode Prebeg iz Rijeke pisan hrvatskim standardnim jezikom, pobjednici su 11. Matičinog književnog natječaja 2019. ‘Turopoljska poculica‘, za proznu formu ‘kratka priča’.

Na natječaj je pristiglo 25 radova iz cijele Hrvatske. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać, prof. i Božidar Prosenjak, prof. odabralo je po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku te izabralo još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor.

-Iskrene čestitke autorima odabranih radova, a ostalim autorima želim sretan ishod u našem narednom Natječaju. Hvala svim natjecateljima na sudjelovanju u natječaju”, kazao je Stjepan Rendulić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

 

 

Nastavi čitati

Kultura

Raspisan 12. Matičin književni natječaj za kratku priču

U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom.

Objavljeno

on

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici raspisao je književni natječaj za izbor kratke priče pisane kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom. Natječaj traje od 1. listopada do 25. prosinca.

– U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom. Kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta – poručili su organizatori.

Potrebno je poslati tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku. Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u srijedu, 31. ožujka 2021. godine u 19 sati u prikladnom prostoru u Velikoj Gorici te objavljeni u časopisu Luč i lokalnim glasilima.

Radovi se dostavljaju poštom Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) ili mailom natjecaj.matica.gorica@gmail.com.

Nastavi čitati

Kultura

Glumica Karmen Sunčana Lovrić vodit će dramski studio za srednjoškolce

Upisi su 21. rujna

Objavljeno

on

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira Dramski strudio za srednjoškolce koji će voditi naša sugrađanka Karmen Sunčana Lovrić, kazališna, filmska i televizijska glumica.

– Pozivamo sve srednjoškolce, ljubitelje pozornica i kazališnih kulisa, željne aplauza i glumačkih uloga da dođu na upise – kažu iz Pučkog otvorenog učilišta i pozivaju zainteresirane da dođu 21. rujna od 18 do 20 sati u Dom kulture Galženica.

Pohađanje Dramskog studija košta 200 kuna mjesečno, trajat će 50 sati dinamikom od dva puta tjedno po dva školska sata.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno